Önemli Bilgiler

Araba Aküsü Nasıl Değiştirilir

Araç Aküleri 

Motorlu araçların kalbi içten yanmalı bir motor olsa da, birçok özellik hala aküden bitiyor. Arabayı çalıştırma görevi bile akünün omuzlarında. Modern otomobiller, her zamankinden daha fazla elektronik ve özellik ile donatılmıştır. Akü sayesinde farlar, EPAS, otomatik kararan IRVM, silecek kontrolleri, hava yastıkları ve daha fazlası gibi şeyler çalışabilir. Anahtarı çevirdiğinizde bir uğultu sesi duyuyorsanız, muhtemelen kötü bir akü durumudur. Biten bir akü yeniden çalıştırarak hayata döndürmek mümkün olsa da, bazen sadece yeni bir ünite almanız gerekir. Neyse ki, arabanızın aküsünü değiştirmek oldukça kolay bir iştir ve 5 dakikadan fazla sürmez!

Bir arabanın aküsü motor bölmesinde yada farklı bir noktada bulunur ve ona erişmek için arabanızın kaputunu açmanız gerekir. Yeni bir akü satın almadan önce, aracınıza takılı olan akünün özelliklerini kontrol ettiğinizden emin olun. Aküler birçok farklı kapasite ve boyutta gelir, bu nedenle aracınız için doğru olanı almanız gerekir.

Aracınızın aküsü büyük olasılıkla bazı somunlarla cıvatalanmış bir kelepçe yardımıyla yerinde tutulur. Eski pili çıkarıp yerine yenisini koyabilmek için somunları çıkarın. Piller yoğun bir şekilde paketlenmiştir ve çok ağır olabilir. Ayrıca içlerinde kıyafetlerinizi bozabilecek ve cildinize zarar verebilecek asitler vardır. Bu nedenle, onları hareket ettirirken dikkatli olun. Şimdi yeni pili yerleştirin ve kelepçeyi yerine takın ve pili düzgün şekilde sabitleyin. Terminalleri tekrar takarken, ters sırada takın. Önce pozitif terminali, ardından negatif terminali takın. Düzgün bağlanıp bağlanmadıklarını kontrol etmek için terminalleri hafifçe çekin. Yeni akü takıldıktan sonra kaputu indirebilir ve arabanızı çalıştırabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu