Önemli Bilgiler

Araçlarda Yaygın olarak Değiştirilen Parçalar

 

Değiştirilmesi gereken önemli araba parçaları

Bu ürünler en çok değiştirilen araba parçalarından bazılarıdır ve değişim zamanı geldiğinde kontrol etmek iyi bir fikirdir. Bu, aracınızın sorunsuz çalışmasını sağlayacak ve her yolculuğu keyifli hale getirecektir.

Aracınızı mümkün olan en iyi durumda ve çalışır durumda tutmak ve ömrünü uzatmak istiyorsanız, düzenli bakım  kesinlikle gereklidir.

Pek çok kişi, düzenli bakımın, arabanızı temizlemek ve düzgün bir şekilde tamirciye götürmek anlamına geldiğini düşünebilir. Bu denklemin bir parçası olsa da, gerekli olan tek şey bu değil. Düzenli aralıklarla değiştirilmesi gereken birçok parça ve bileşen vardır. Bunların bir sekmesini tutmanız ve doğru zamanda değiştirmelerini sağlamalısınız.

 

Neden Değiştirmelisiniz ?

Aracınızı çalıştırmak istediginizde çalışmayabilir

Arabanızın performansında bir düşüş görebilirsiniz.

Yakıt sarfiyatı artarak daha az kilometre yol alabilir.

Araç seyir halindeyken ciddi arızalara uğrayabilir ve kazalara neden olabilir.

Belirli sorunları göz ardı etmek zamanla daha büyük hasarlara yol açabilir ve daha fazla araba parçası değiştirmeniz gerekebilir, bu da onarım faturasını artırır.

 

Hangi parçaları değiştirmeliyiz ?

Periyodik olarak değiştirilmesi gereken bazı yaygın araba parçalarına bir göz atalım.

 

Yağ ve Sıvılar

Arabanızda hareket eden ve birbirine sürtünen bir dizi mekanik parça vardır.

Bu nedenle sogutma suyu, motor yağı, fren hidroliği, şanzıman yağı ve daha fazlası gibi çeşitli sıvı türlerine ihtiyaç vardır.

Bu akışkanlar yağlama, sıcaklık yönetimi ve basınç transferi gibi birçok işlevi yerine getirir. Zamanla, sıvılar tükenebilir veya daha az etkili hale gelebilir ve değiştirilmesi gerekir.

 

Hava / Polen / Yakıt  ve Yağ Filtreleri 

Arabanızda çok fazla sıvı olduğu gibi, aynı zamanda bir dizi filtreniz de var.

Bunlara hava filtresi, yağ filtresi, yakıt filtresi ve daha fazlası dahildir.

Sistemde mevcut olabilecek her türlü kirleticiyi yakalar ve önemli bileşenleri tıkamalarını engellerler. Söylemeye gerek yok, diğer parçaların zarar görmemesi için uygun aralıklarla değiştirmelisiniz.

Özellikle araç içi koku toz ve kurum gibi maddeleri temizleyerek saglıklı bir nefes almanızı saglayan polen filtreleri sizi alerjik durumlardan korur.

 

Ateşleme Bujileri

Benzinli İçten yanmalı motorlarla çalışan araçlarda, bujiler hava ve yakıt karışımını tutuşturmaktan sorumludur. Bu, motora güç sağlayan parçadır.

Zaman geçtikçe bujiler aşınabilir ve verimlerini kaybedebilir. Bu olduğunda, aracın düzgün çalışmaması, tekleme, sallantı rölanti vb. gibi sorunlar fark edebilirsiniz. Bu, bujileri değiştirmek için iyi arıza belirtileridir.

Aküler

Arabanızdaki akü, ışıklar, bilgi eğlence ünitesi, marş motorları vb. tüm elektronik aksamlara güç sağlamaktan sorumludur.

İlk kontakta  çalışması için gerekir. Aracınız çalıştırmada sorun yaşıyorsanız ve akünüz 4-5 yıllık ise, değiştirmeniz en doğrusudur.

 

Disk Fren Balatala

Araçlar fren görevi disk ve balata ekipmanlarından oluşur.

Fren diskleri aracı durdurmak için fren diskine sürtünen fren balataları ile birlikte çalışır. Kampanalı frenlerde, aynı sonucu elde etmek için fren kampanasının yüzeyine bastıran fren pabuçları bulunur.

Her iki durumda da, temastan kaynaklanan sürtünme, uzun süreli kullanımda balataların aşınmasına neden olabilir. Ne kadar incelirse, o kadar az etkili olurlar. Bir gıcırtı sesi duyarsanız veya sürtünme malzemesi gözle görülür şekilde daha inceyse, balataları ve diskleri değiştirebilirsiniz.

 

Lastikler

Lastiklerin de düzenli aralıklarla değiştirilmesi şaşırtıcı değildir, ancak insanlar genellikle bu bariz bilgiyi unuturlar.

Lastikler, tüm aracın ve yolcularının ağırlığını taşır ve ayrıca yolda sürüş sırasında kavrama sağlar. Lastiklerdeki dişler bir süre sonra aşınabilir ve bazı durumlarda çekiş kaybına neden olabilir. Farklı bileşiklerin farklı ömürleri vardır ve sürüş alışkanlıkları bile lastiklerinizi ne zaman değiştirmeniz gerektiğini belirleyebilir.

 

Bu ürünler en çok değiştirilen araba parçalarından bazılarıdır ve değişim zamanı geldiğinde kontrol etmek iyi bir fikirdir.

Bu, aracınızın sorunsuz çalışmasını sağlayacak ve her yolculuğu keyifli hale getirecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu