Önemli Bilgiler

Dizel Pompa ve Enjektör Arızaları

Dizel Pompa Enjektörler

Günümüz şartlarına uygun olarak ekonomik araçlar tavsiye edilmektedir.
Alacagımız aracın ilk akla gelen yakıt ve bakım masrafları olmakla beraber güçlü atak ve seri olması gibi seçenekleri arda arda sıraladıgımızda karşımıza çıkan sonuç dizel olmasıdır.

Bir dizel aracda en çok dikkat edecegimiz şey alacagımız yakıt ve bakım zamanında değiştirecegimiz yakıt filtremizdir.
sistemin elektromekanik olmasından dolayı malzeme ve yedek parçaları pahalı olması ile araç sahiplerini zora sokmaktadır.
Commonrail enjektör fiyatları ortalama adeti 180 eurodan  yüksek basınc pompaları ise 450 euro  basınç sensörleri ise 90 eurodan başlamaktadır.

https://www.orjinalparca.com/kategoriler/dizel-pompa-enjektor-sistemleri

 

Yeni Nesil Common Rail Sistemi

Geleneksel dizel yakıt-enjeksiyon sistemleri dizel motorları için istenen daha düşük yakıt tüketimi, daha az zararlı egzoz emisyonu ve daha az gürültü seviyeleri gibi gittikçe artan talepleri artık karşılayamamaktadır. Bu istekleri karşılayabilmek için daha yüksek basınçta yakıt enjeksiyonu ve çok hassas bir püskürtme kontrolü gerekmektedir. Bu amaçla yeni nesil dizel enjeksiyon sistemi olan Common Rail sistemi geliştirilmiştir.

Bu sayede Common Rail ile donatılmış bir dizel motoru diğerlerine göre düşük devirlerde çok daha fazla tork üretebilmektedir. Common Rail sisteminde püskürtülen yakıt miktarı, yakıt haznesindeki basınç, solenoid valfinin açılış zamanı ve enjektör memesinde Sıvı akışı ile tanımlanmaktadır. Motor üst ölü nokta pozisyonu (avans durumu), devri, sıcaklığı ve muhtelif basınçlar çok hassas bir şekilde sensörler vasıtasıyla kontrol edildiğinden motorun verimi optimum seviyede olur.

Common Rail enjeksiyon sisteminin görevi, dizel motoruna yakıt sağlamak ve enjeksiyon için yüksek basınç üretmektedir. Common Rail sisteminin en önemli özelliği, Eksantrikten tahrikli sistemlerden farklı olarak, basınç oluşturma ve püskürtme işlemlerinin birbirinden ayılmasıdır. Bu özelliği ile sayesinde düşük devirlerde ve kısmi yüklerde dahi diğer: Enjeksiyon sistemlerine göre daha yüksek basınç oluşturma imkanına sahiptir.

Modern dizel enjeksiyon sistemlerinin tarihi
 – 1994 UIS birim Enjektör Sistemi
– 1995 UPS birim pompa sistemi
– 1996 VP44 radyal pistonlu distribütör enjeksiyon pompası
– 1997 CRS common-rail sistemi
– 2001 2. Nesil CRS
– 2003 3. Nesil CRS(Piezo enjektör)
– 2004 Denoxtronic 1
– 2006 Denoxtronic 2
– 2008 Arabalar için Denoxtronic
– 2014  CPN5 yüksek basınç pompası ( 2500 bar)

 

Common Rail Piezo Enjektörü
Görevi yüksek basınçtaki yakıtı silindirlere püskürtmektir. Piezo enjektörlerde enjeksiyon valfi diğer Common Rail enjektörlerde olduğu gibi manyetik bobin tarafından kumanda edilmemektedir. Bunun yerini, elektriksel bir alanda genleşme özelliğine sahip tetikleme hızı yüksek bir uyarıcı piezo elementi almıştır. Bu avantajdan tam olarak yararlanabilmek için uyarıcı, enjektör gövdesine entegre edilmiştir – “piezo enjektörü” ismi de buradan gelmektedir. Şimdiye kadar bilinen tüm konseptlerin aksine piezo paketinin ha- reketi, enjektör meme iğnesine herhangi bir mekanik eleman olmaksızın sürtünmesiz olarak aktarılır. Bu da enjeksiyon miktarının daha hassas bir şekilde ayarlanmasına olanak tanır ve dolayısıyla yanma sırasında oluşan zararlı egzoz gaz emisyonları önemli ölçüde azaltır.

Common Rail Yüksek Basınç Pompası
Yüksek basınç pompası hareketini motordan (eksantrik milinden) alan mekanik bir pompadır. Besleme pompasından alçak basınçla gelen yakıtı yaklaşık 2500 barlara kadar basınçlandırarak Rail borusuna, oradan da enjektörlere iletilir. Eski dizel motorlarda yakıtın basma zamanı ve miktarı yüksek basınç pompası tarafından ayarlanırdı. Common rail dizel yakıt sistemindeki yüksek basınç pompası sadece yakıtın basınçlandırılmasını sağlar, yakıtın püskürtme zamanı ve miktarı elektronik olarak enjektörler tarafından gerçekleştirilir. Ölçme

 

 Ünitesi (M-Probe)
Common Rail sistemlerinde pompa içine giren yakıt miktarını, ECU’dan aldığı sinyaller vasıtasıyla ayarlayarak pompanın oluşturacağı basıncı regüle eder.

Basınç Kontrol Valfi
Valfi Oluşturulan yüksek basıncı istenilen düzeyde tutmak veya ayarlamak için çalışır.

Basınç Sensörü
Sistem basıncını algılar ve değerlendirme için ECU’ya iletir.

 

 Birim Enjektör Sistemi
Birim Enjektör Sistemi’nde enjektör, solenoid ve pompa elemanı tek bir gövdede toplanmıştır. Birim enjektör sisteminin direkt olarak motorun silindir kafasına takılması ve tahrik edilmesiyle yeni tasarlanmış motorlarda kullanım amaçlanmıştır. Her bir silindir için pompalar motorun üstten Eksantriğinden kamlar le tahrik edilirler. Birim Enjektör Sistemi, tüm püskürtme sistemleri içinde en yüksek tepe basınçlarını üretirken azami motor gücü ve düşük egzoz gaz emisyonu sağlar.

Enjektör Memesi
Dizel motorlarda kullanılan enjektörler, dizel pompası tarafından üretilen basınç ile mazotu yanma odasına püskürten komponenttir. Enjektör memeleri de püskürtülen mazotun optimum bir biçimde atomize olmasını, yanma odasına dağılmasını ve yakıt-hava karışımının oluşumunu sağlar. Yanmayı etkilediğinden sonuç olarak motor performansı, egzoz gazı ve gürültü karakteristiklerinde belirleyici rol oynar.
Dizel motordaki çok önemli bir komponent olan enjektör memesi, yanma odasının içinde olduğundan muazzam ısıl ve mekanik gerilmelere maruz kalmaktadır. Özellikle kötü mazottan etkilenen bir parça olmasından dolayı dizel araç sürücüsünün satın aldığı mazotun kalitesine çok dikkat etmesi gerekir. Enjektör memeleri konvansiyonel dizel sistemlerinde kullanıldığı gibi Common Rail, Birim Enjektör ve Birim Pompa gibi yeni nesil dizel sistemlerde de kullanıl- maktadır. DN, P ve S tipi gibi çeşitli tipleri mevcuttur.

 

 Valf Seti
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, dizel motorlarda da Elektronik Kontrol Uniteleri (ECU) kullanılmaya başlanmıştır. Motorda ECU’ların kullanılmaya başlanması ve eskiden hidromekanik olarak çalışan dizel enjektörün elektronik olarak kumanda edilmesi mümkün olmuştur. ECU, Common Rail enjektördeki solenoid tetikleyerek enjektörlerin istendiği zaman püskürtme- sini kontrol edebilmektedir. ECU’nun değişik basınçlarda enjektör memesini kapalı tutabilmesi için meme iğnesine aşağıya doğru değişken basınç uygulanması gerekir. Bu da pompadan gelen basınçlı yakıtın bir örneğinin valf şapkası ile Kontrol pimi arasındaki odacık ile mümkün olmaktadır. Bu odacıktaki basıncın kontrolü ile enjektör püskürtmesi kontrol edilmiş olur.

Birim Enjektör Sistemi
Birim Enjektör Sistemi’nde enjektör, solenoid ve pompa elemanı tek bir gövdede toplanmıştır. Birim enjektör sisteminin direkt olarak motorun silindir kafasına takılması ve tahrik edilmesiyle yeni tasarlanmış motorlarda kullanım amaçlanmıştır. Her bir silindir için pompalar motorun üstten eksantriğinden kamlar ile tahrik edilirler. Birim Enjektör Sistemi; tüm püskürtme sistemleri içinde en yüksek tepe basınçlarını üretirken azami motor gücü ve düşük egzoz gaz emisyonu sağlar.

Birim Pompa Sistemi
Birim pompa sistemi birim enjektör sistemine benzer. Sistem tahriğini yine doğrudan eksantrik milinden alır, ancak eksantrik milinin silindirlerin üstünden olmadığı motorlarda kullanılırlar. Bu sistemde basıncı üreten pompaya enjektörler bir yakıt hattı ile bağlanmaktadır. Birim Pompa (UPS) tahriği eksantrik mili tarafında pompa üzerindeki bir makara iteceği vasıtayla yapılır. Pompanın ürettiğini basınçla mazot yakıt hattı üzerinden enjektörlere gelir. Enjektörler de yakıtı yanma odasında püskürtürler.

 

 Elektronik Yıldız Pompalar – VP 44
Eksenel pistonlu yıldız tipi pompada yüksek basınç oluşumu bir eksenel piston ile,  radyal pistonlu versiyonda ise birkaç radyal piston tarafından sağlanır. VP tipi pompalar, üzerlerıne direkt olarak ECU takılmış. kompakt sistemlerdir. Bu sistemlerin en önemli özellikleri; yakıt ölçümü için yüksek-basınç solenoid valfi, pompaya takılmış şaft pozisyonu belirleyen devir ve pozisyon sensörlüdür. Püskürtme başlangıcının hassas kontrolü yakıtın en iyi bir biçimde kullanılmasını sağlarken düşük parti- kül, hidrokarbon, azot oksit (NOx) emisyonu ve düşük gürültü seviyesi sağlamaktadır.

PF Serisi tek elemanlı pompalar
Bosch modüler sistemiyle en küçük tek silindirli modellerden geniş kullanım alanı bulunan çok silindirli motorlara kadar bütün motorlara aplikasyon sağlanabilir. Tek elemanlı pompalar için sabit motorlar veya tarım, yapı ve inşaat makine motorları tipik uygulamalar olarak gösterilebilir.

 

Sıra Tipi Pompa
En eski tip mazot püskürtme pompasıdır. İlk kez Bosch firması tarafından 1927 yılında pazara sunul- muştur. Günümüzde özellikle ağır vasıtalarda kullanılmaktadır. Sıra tipi pompada dizel motorunun her silindiri için basıncı üreten bir “pompa elemanı” adlı bir parça vardır.

 

Pompa Elemanı
Pompa elemanları en yüksek hassasiyet ve sıkı tolerans değerlerine uyum için üretilmiştir. Yakıt besleme deliğinin doğru konumda olmamasından dolayı oluşabilecek ayar problemlerinin önüne geçebilmek için kaliteli pompa elemanları kullanın. Pompa elemanları, sürekli aşınmaya maruz kaldıklainindan, düzenli aralıklarla kontrol edilmeleri gereklidir. Yapısal farklılıklar olmakla birlikte hem eski hem de yeni sistem komponentlerinden biridir.

 

Belli başlı yaşanan pompa enjektör arızaları

  1. Araca ilk marş bastıgımız zaman bir kaç defa marş yaparak çalışıyorsa bu enjektörlerin tamir takım valf grubunun bozulması ile geri dönüşler de oluşan basınç kaybından dolayı geç çalışma arızasıdır,basit bir test ile araç üstünde geridönüş kontroleri ölçülerek arıza varmı yokmu görülebilir
  2. Araç rolantide çalışırken sallantılı yada teklemeli çalışıyorsa buda bir enjektör problemidir
  3. Aşırı  siyah duman, yada rolanti esnasında çiğ yakıt dumanı bu genellikle beyaz olur ve gözleri yakar
  4. Çekiş düşüklügü motorda performans düşüklüğü hissediyorsanız buna baglı olarak enjektörlerden motora püskürtülen olması gereken yakıt miktarının düşük oldugu durumlarda araç geç gaz yer ve performansı düşer.
  5. Araç boşta park halinde çalışırken motor sesinin ve rolanti devrinin kendi başına düşüp yükseldigi  gibi durumlarda yakıt hatındaki basınç ayarlayıcı valfin arızalanmasından dolayı bu arızayı yapar ve tek çözümü drv valfinin degiştirilmesidir.
  6. Yakıt pompalarından mazot sızdırması, yüksek basınç pompasının  zamanla elamanlarının ve valf lerinin  aşınması ile  degişim gereklidir. Oring tamir takımlarının aşınması ile cevresinden mazot kaçırır.
  7. Bazı araçlar delphi marka yakıt sistemini tercih ederler,RENAULT,MERSEDES FORD,NISSAN,SANGYONG,gibi bu araclarda enjektörler bozuldugunda mutlaka yakıt pompası ve deposunuda kontrol ediniz.Pompalarda oluşan çapak nedeni ile bütün yakıt sisteminde çapak bulaşır ve servisler genelde komple sistemi degiştirirler, daha düşük maliyet ile yapmak için depo temizlenir,pompa ve enjektörler tamir takımı degiştirilir mazot filtresi yenilenir ve araç tekrar normal hale döner,aksi taktirde aynı gün içerisinde veya sonrasında tekrardan sistemi bozabilir.

Genel olarak dizel pompa enjektör üretici bir kaç firma bulunmaktadır, bunların en bilineni

BOSCH ,DELPHİ,DENSO,SİEMENS VDO,CONTINENTAL pompa enjektör ürünlerinin üretimi yaparak araç üreticilerine satmaktadırlar.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

803 Yorum

    1. 2004 model c max aracim var bugun dik bir bayira arabami cektim araba stopbedip 10 dakika sonra calistirmak istedim arac cakismadi ve akuyude yedim yeni aku taktik gene calismadi en aonunda arabayi duz hir zemine alip yakit hirtumundan hortumla mazot cekip marsa basinca calisti pompa sorunumu acaba aracim dizel

      1. Merhaba Efkan bey,
        yakıt sisteminde hortumlar filtre ve tesisatdan kaynaklı hava alaıp sistemdeki yakıtı geri yani depoya bırakabilir ve aracınızın gec çalışmasına sebep olacaktır.

        1. Selam Adem bey bende 2010 model linea var 125 .000 km de son zamanlarda arabam =enjektör sınıflandırma arızası sürekli ve sensör arızası sürekli= diyor fiat servisine gittim enjektör numaralarını düzeltip yeniden yüklediler ama bir süre sonra tekrardan yapıyor. Normal giderken araba birden hararet göstergesi sona dayanıyor kısa süre sonra normala dönüyor ve motor arıza ışiği görünüyor. Bir çözüm bulamadım yardımcı olursananız memnun olurum. Şimdiden tskrler..

          1. Selamunaleykum adim serkan bende 2011 model eccent era dizel var benim arac ustkapak conta yakti ve yeni ust kapak yaptirdim aracim suan ilk marsta calismiyor ikinci marst ta calisip devir saati dustugunde stop ediyor sorun enjektor dediler ejektorleri makineye baglattim sorun cikmadi hala bu stop etmeden tek derdim gaza basip biraktigimda arac kendini bi ufak salliyor stop ediyor

          2. Merhabalar
            Aracınızı ilk önce arıza diagnostik baglayıp degerleri kontrol ettirin. yakıt basınc regülatörününden yapma olasılıgı vardır.

        2. Selm adem bey benim 2004 model düz dizel partnerim var sabahları araban çalışmıyor 3gündür motor kısmında küçükbir pompa çubugu var oradan pompalama yapıyom çalışıyor nebebi nedir yardımcı olurmusunuz tamirciye gittim adam pompa enjektörler kompile degişmesi gere kiyormuş nekadar dogrudur acaba

          1. Merhabalar.
            Aracınız muhtemelen yakıt pompasındaki arıza nedeni ile mazot pompasındaki yakıtı geri bırakıyor bu sebeple sistemde kalmayan yakıtdan dolayı araçınız çalışmıyor.dizel filtresi hortumlar ve mazot pomasının kontrollerimi yaptırın komple değişmesine gerek yok tamir ediliyor.

          2. Selamlar Aracım 2011 model Nissan Qashqai 1.6 dci 130 hb j10 , aracım motor soğukken sadece çalıştırdıktan sonra sadece giderken traktör gibi gaza basınca ses çıkarıyor tak tak tak gibi ama motor ısınınca ses kesiliyor sebebi nerden kaynaklanır bu injektör temizleyen katkı maddeleri kullanıp test etmem söylendi sizce nedeni ne olabilir
            Teşekkürler şimdiden

        3. Merhaba seat ibiza 1 9 tdi motor2000 model igne hareket sensörü sinyal uyumsuz diyor arac ozellikle 110 120 gibi giderken yokus cikarken cekis dusuyior galiba turbo iptali yapior sebebi nedir ogrene bilirmiyim

          1. Merhabalar
            Aracınız siteme aldıgı hata kodundan dolayı motoru korumaya alabilir. Onun için igne hareket sensörü kablolu enjektör oluyor onu degiştirmenizde fayda var

        4. 2007 model ford transit connect 75’lik mazot pompası beyni 2 senedir yanıyor. Nedeni sizce nedir?

          1. Merhabalar.
            Aracınızın elektrik tesisatında kısa devre olama ihtimali yüksek,Elektrik tesisatı izi ve bağlantıları kontrol edin.

      2. Salam aleykum adem ben ben ik aracim 2001 model Opel vectra 2000 motor abi benim arabada
        P1651-B arizasi verdienen enjektor pombasi arizasi diyor abi Sana zahmet bana yardimci olurmusun

    2. Selamünaleyküm adem Usta. 2011model 2.2 motor euro 4 Citroën jumper km(289515)olan servis aracım sabahları ilk çalışmasında teklemeli çalışıyor mavi duman atıyor.Yola devam ettiğimde 2dakika sonra kendine geliyor. Bir türlü arızasını gideremedik. Enjektör bakımlarını yeni yaptırdım Usta kesin düzelir dedi yine aynı arızayı veriyor. Egr olabilir dediler Egr,yi iptal
      ettirdim yine aynı. Bilgi verebilirseniz memnun olurum. Cep tl isterseniz kısa bir çalıştırma videosu var onu size atabilirim.

  1. dizel araçlar çok ekonomik ama bazen fazlaca arıza çıkartabiliyor malesef. dizel aracımdan memnunun ama aklımda bir soru var, acaba benzinli araca vereceğim benzin parasını dizel aracın arızalarına ve bakımlarınamı veriyorum ??

    1. Benim 2014 Linea 1.3 dizel Euro 5 araç ısınınca yani hararet 90 iken araç çalışmıyor , hararet bir diş düştüğünde çalışıyor böyle bir sıkıntı yapacağı zaman seyir halinde iken enjektörler ses yapmaya başlıyor çekişten düşüyor istop ettiğimde hararet 90 dere iken çalışmıyor hararet az düştüğünde çalışıyor bu sorunumu çözmede yardımcı olursanız sevinirim

    1. 2012 Polo 1.6 dizel manuel araç kullanıyorum arabayı ilk çalıştırdığımda marşa geçerken devir ibresi 1 den aşağı düşüyor ve araba stop ediyor. servise götürdüğümde 3 gün serviste kaldı adam bakılmadığı yer kalmadı şase buji akü triger kayış boğaz kelebeği beynine ve elektriksel akımına bakıldı hiçbir arıza bulunamadı . Ama hala aynı hatayı yapıyor. Çalıştığında gaza geçmekte zorlanıyor araç devir yükselmiyor araba stop ediyor

    2. Merhabalar efendim ..bende 1.9 TDI Jetta var
      Motor sicakken stop Edip tekrar marşa basıldığında araçta bı titreme oluyor çalışmayıp stop ediyor…sürekli değil ama .arasıra yapıyor bunu..motor sicakken..makinede arıza göstermiyor neden olabilir..hayırlı işler kolay gelsin

    3. Merhaba 180 bin km 2005 Kia sorento aracım motor soğukken ilk çalıştırırken motor sarsıntılı çalışıyor ve mavi duman atıyor bir kaç dakika sonra bi sorun kalmıyor enjektör dediler komple bakım yapıldı ama sorun çözülmedi başka neyden olabilir ustam

      1. Merhabalar
        Aracınızın sarsıntılı çalışması durumu bir çok sebepden kaynaklanır. Enjektörler Suboplar kızdırma bujileri özellikle soguk havalarda silindir arasındaki kompresyon farkı yada yakıt yetiştiremedigi için gibi sırası ile güvenebileceginiz bir ustaya kontrol ettirebilirsiniz

  2. fiat 640 traktör var elimde 83 model sıfır dan buyana elimize ne yaptıysam rektefeden sonra eski sesini bulamadım pompadan delphi marka cıktı onları aynı şekilde taktırdım sibob ayarını ekzozu orjinal taktım o ilk sesi alamıyorum bi bilginiz varmı

  3. Slm bende 2002 model kango var bunun pompadan mazot kaçırıyordu aracı pompasını yaptırdım tazyik valfi değişti Kırank okuyucuyu değişti eksantrik kayışı ve pompanın kayış çarkı bilye değişti ama soğukken yani avans devreye girdiği zaman sanki sibop vuruyor çat çat diye ama ısınınca kesiyor servis hariç 3 pompacıya götürdüm çare bulamadılar son çare size yazdım sizce arıza nedir teşekkür ederim

    1. Merhaba Mustafa bey,
      Aracınızın motorunun ilk önce sente ayarı olan eksantrik pompa ve krank zamanlamasının tam dogru bir şekilde yapılması bu esnada mazot pompasının arka tarafına saat takılarak avans ayarı yapılması gerekiyor.bu şekilde dogru yapıldı ise enjektör pulları yada kablolulu enjektöründe arızalı olabilme durumu var.

      1. Merhaba Adem bey. Suzuki grand vitara 1.9ddis aracım rolantide aşırı yakıt tüketiyor.Herhangi bir arıza ışığı vs yok. OBD soketinden arıza kontrolü yaptım arıza görünmüyor. Ekzozdan görünen bir aşırı duman yok. Yakıt göstergesi rolantide 9 iken 10,15 saniye sonra 9.3 9.5 gibi değerler ile yükseliyor. Aracı bayır aşağı vitesde iken gaza basmaz isem anlık tüketim 0.0 ancak boşta bayır aşağı bırakırsam önceden 3.0 olan ve olması gereken değer 3.6 , 3.8 gibi yüksek değerler gösteriyor. Neden rolantide araç çok yakar? Rolanti yükselmesi daldalanmasıda yok!

          1. İyi günler aracım Renault Fluence 2012 dizel otomatik aracın arıza ışığı yandı servise gittiğimde enjektör arızası dedi söküp bakmamız lazım dedi tamir edilebilir veya temizleme ile kurtulabilir dediler ama aracımla ilgili sürüş de hiçbir sıkıntı yok çalışması konusunda hiçbir sıkıntım yok şimdilik arızayı sildiler haftaya gelin söküp bakalım dediler sizce nasıl bir izlemeliyim sırf para almak için mi böyle yapıyorlar anladım

      2. Dizel bir aracta hareket halindeyken gazı yariladigimizda motor niye titriyor sorun nerde 71 model ford kamyonet

  4. Enjektör memeleride değişti beyin ile pompa arasındaki elektrik kabloları ve soket de değişti

  5. devamlı degil sabaha kadar pompa daki mazotu akıdıyor sabah araba gec çalışıyor akü bitmezse bi kere calıstımı bi daha sorun yok caresi nedir şimdiden teşekürler

    1. merhaba secaattin bey
      arızayi bulmuşsnuz siz, yakıt sistemindeki mazot boşaldıgı için gec çalışması normal muhtemelen yakıt hortumlarından sızıntı var yada mazot pompası arızalı kacagı gideriseniz aracınız normale dönecektir.

      1. Aracın akü ueni marş basıyo araç çalışmıyor çalışsamda bir iki saniye sonra stop ediyo sebebi ne olabilir bunu yapmadan öncesinde araç çekişi düşüktü 3000 devir birinci viteste araç performans göstermiyordu

    1. Merabalar 2016 model diesel otomatik ford focus marka 105.000 km de aracım var 95.000 de bütün bakımlarını ford yetkili servisinde yaptırdım ama şimdi aracım kadran selamlama yapmıyor ve devir saatim rolantide sürekli 1 de ayrıyeten vites gecişlerinde arabada bi titreme oluyor ve gaz pedalına sonuna kadar bastıgım halde arac 60 km veya 80 km hızda takılı kalıyor sonradan atılıyor sorun ne olabilir aceba iki kez üst üste yakıtımı bp istasyonundan aldım

    2. 2008 model otomatik voswagen caddy aracım var.gaza bastıgım zaman titremeyle suratlanıyor.eksozdan siyah duman cıkiyor.enjektörleri yaptırdim.eges eyi temizlettim.turbo iyi.bakılmadık yeri kalmada sorunu cözdüremedim.yardımcı olursanız sevinirim

  6. Aracım gec calisiyor enjektör tamiri olurmu 2010 dacia logan 1.5 dizel olursa fiyatı ne kadar olur

    1. iyi günler mehmet bey
      aracınızın enjektör tamir takımları mevcut yenileme yapılarak uygun fiyatta çözüme kavuşursunuz

  7. mehabalar. aracım dizel. sabah çalışırken hararet normal seviyeye çıkana kadar yoğun beyaz duman var. araç ısınınca hiçbir şekilde duman çıkmıyor. motor soğok bir şekilde seyrederken çok hafif gaz yememe ve çok hafif tekleme de oluyor. tüm bunlar motor ısınıınca kayboluyor. bu sorun da enjektör kaynaklı mıdır?

    1. aynı durum 2010 vw 1.6 tdı poloda vardı kesinlikle enjektör memeleri değişti ve beyine tanıtıldı sonuç mükemmel oldu.

      1. Merhaba özcan bey
        Enjektörlerin motor beynine tanıtılarak montaj edilmesi motorun daha düzgün ve verimli çalışmasını saglar,
        dogru teşhis ve dogru onarım ile sorunsuz bir sürüş keyfi..

  8. 2003 1.9 dizel golf arabam var rölantide calışırken bir seferde sallayarak stop ediyor daha çalışmıyor marşa vurduğunda almıyor ekranda yağ lambası stop ıngilizce bir yazı yazıyor araba çalışmıyor neden olabilir

    1. İyi günler bayram bey
      Araç stop ettiginden dolayı yag lambası ve stop ikazı vermesi normaldir,sorun mazot pompası yakıt ayarları bozuk ve düzensiz kaynaklı gözüküyor bir arıza bilgisayara baglarsanız motorda yada pompada bir arıza göreceksinizdir.

    2. kilinc vw pssat 2.5 v6 tdi yokus yukari park yadiktan iki saat sonra calismiyor yokus asağa calisiyor titreme yok cekişte sorun yok depo pompasi deisti sorun devam ediyor

      1. Merhabalar,
        Yakıt tesisatında kaçak var ise mazotu geri bırakabiliyor ve buda aracın gec çalışmasına sebep olur.

  9. 2012 model hundai i20 crude jump aracım var arac ın kronik hastalıgı varmiş enjöktörler den motor içine mazot atıyo ve bu durum a sebeb katilatör konvoktör tıkanması deniyor için yazılımla düzeltiliyo deniyor bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sev.

    1. İyi günler mustafa bey
      Enjektörlerden motor içine yakıt atması partikülen dolayı kaynaklanan bir sebep olarak görülüyor.
      fakat sadece yazılım yapılarak düzeltilmesi yanlış ve sonuc alamassınız, nedeni ise dolu olan paartikül filtrenizi temizleyip tekrar adaptasyon yaparak araca monte ederseniz daha saglıklı bir sonuç almış olursnuz.

      1. Adrm bey bu konuyla ilgili size resim paylaşarak bir soru sormak istiyorum whatsap tel paylaşmanız mümkünmüdür

    2. Selam ustam 200 model seat toledo 1.9 tdi 3000 devri gecmiyor 120 130 km hızı zor görüyor bu arıza nerden kaynak olabilir

  10. Adrm bey bu konuyla ilgili size resim paylaşarak bir soru sormak istiyorum whatsap tel paylaşmanız mümkünmüdür

    1. Merhaba. Aracım 2008 1,5 dci symbol. Geçen sene kışın başlayan bu sene de devam eden bir sorunum var. Hava soğuk olduğu zaman sabah akşam ya da 4-5saat sonraki çalıştırmalarda havanın soğukluk derecesine göre artan rölanti dalgalanması oluyor. Bilgisayara bağladık o esnada motor soğumuştu hava da soğuktu bariz dalgalanma oldu fakat cihazda pompa basıncı gayet stabildi ve hiçbir arıza kodu düşmedi. Normal soğuksa ibre ufak ufak çok soğuksa daha haraketli oynuyor bu esnada araç içinden duyulabilen homurtuya benzer bir ses de dalgalanmaya eşlik ediyor.1 dk kadar çalıştırıp stop edip tekrar çalıştırınca ya da 3-5 km yol gidince dalgalanma da o tuhaf ses de kayboluyor. Üşin tuhafı bir kaç ustaya götürdüm ama hiç birisi soğuk hava rölanti dalgalanması ilişkisi kınusunda hiç bir şey söyleyemedi çözümü hep farklı yerde aradı denedikleri çözüm filtre değişikliği o da işe yaramıyor zaten. Bu sıkıntı sadece kışın ve hava soğuyunca oluyor ve soğukluk arttıkça dalgalanma da artıyor. Hava kışın belli bir derecenin üstüne çıkınca ve yazın sıkıntı yok. Pompanın durumu iyi enjektörler o sıra elden geçti işe yaramadı akü yeni egr valfi diyen oldu bu model renaularda egr koyulmamış. Konjektör kaynaklı elektriksel problem denildi şarj dinamosu komple bakımdan geçti konjektör arızası bulunmadı zaten farlarda parlams ve kısılma da yok fakat rölanti dalgalanırken ölçüm yaptım şarj 13,5v gösteriyordu normale dönünce 14.2 v civarı oluyordu soğuk havanın konjektöre etkisini elektrikçiye sordum ne alaka dedi. Youtube da dizel meganı olan biri her şeyi yaptıktan sonra marş dinamosundan akü eksi kutbuna şasi attım dalgalanma kesildi demiş ama sebep bu mudur acaba. Bendeki sıkıntı sadece soğuk havalarda nüksediyor ve hata kodu yok kimse de işin içinden çıkamadı.
      Yardımınız ve fikirleriniz için şimdiden telekkür ederim

    2. Slm Adem bey 1.5 2003 Clio aracım bur gün bekledikten sonra çalıştırdığımda beyaz siyah karışımı pis bir duman atiyor sonra kesiliyor turbodan yaparmi bilmiyorum yoksa enjektör mü araç ısınınca veya 10 .20 km gidince düzeliyor gün içinde çalıştırdığımda az yapıyor ama bir iki gün beklerse çok duman atiyor

  11. Slm bende 1.9 dizel doblo var çalışır gibi oluyor ama çalışmıyor sıcak su dokuldugunde çalışıyo ama oda herzaman değil bi türlü sorun bulunamıyor

    1. iyi günler ferudun bey.
      dizel pompalara genellikle pompanın elamanı zayıflayınca soguk su dökerek yakıt basıncını artırarak gecici olarak çalıştırm ayapılıyor.
      ilk önce bilgisayar diagnozuna baglantı yapıp arıza sormanız çözüm için kolaylıkolacaktır.

      1. Bilgisayardan bakıldı krank sensoru ve devir sensoru arıza veriyor silindiginde tekrar marsa basıldığında bu sefer hiç arıza vermiyor krank sensoru değişti yine aynı devir sensorunun kablosu çıkık halde bilgisayar arıza vermiyor

  12. Merhaba Adem bey, benim araç astra h 1.3 cdti arabam 2000 devir bandında silkeleme yapmakta rolantide ise devir dalgalanması mevcut. Şimdi de enjektörler sanki dikiş makinası gibi ses çıkarıyor yüke bindiğinde sorun ne olabilir nereye gitmeliyim bu sorun için

    1. iyi günler serhat bey
      rolantide devir dalgalanması basınç regülatörü kaynaklı olabilir diagnoz cihazına baglantı yaptıgınızda basınç sapmasını kontrol edebilirsiiz.

  13. iyi günler adem bey reno kango aracım var aracımı hiç bir şey yokken park ettim sabah tekrar arca bindiğimde direksiyonun çok sert olduğunu gördüm indim lastiklere baktım patlak değil ne gibi bir sorun olabilir şimdiden teşekkür ederim

    1. Merhaba adem bey
      aracınızın model ve motor tipinide paylaşırsanız size daha iyi yardımcı olabilirim
      ihtimal üzerine size şunu diyebilirim direksiyon pompasında bir sorun olabilir.

  14. Ustam benim 2001 model 213 cdi Sprinter var aracim arada edc yakıp calismiyor vurdurmayla da calismiyor sanırsın enjektorlere elektrik gelmiyor açaba sorun tam olarak nedir

    1. Merhaba adem bey,
      Aracınızın edc lambası yanıyor ise muhtemelen yakıt pompasında bir arıza mevcuttur bilgisayara baglatarak arızasını okuyabilirsiniz.

  15. Semih
    2012 Ford Cmax arabam var, dün Ankara’ya giderken yolda arıza verdi, geldiler baktılar ve 4. silindirdeki enjektörün gittiğini tespit ettiler.
    – Tüm enjektörler senkrönize çalıştığından tümünün değişmesi gerektiğini söylediler, doğru mudur?
    -Delphi marka değil, Bosh marka enjektör kullanıyorlarmış, yukarıda yazdığınız yakıt pompası ve tankı temizliğini kendilerine sordum benim enjektör arızamın yakıttan olmadığını (yakıt olsa idi 4 enjektör giderdi??) dolayısıyla böyle bir işleme gerek olmadığını vurguladılar doğru mudur.
    -Bu arızadan dolayı yolda kaldım ve bu benim arabaya olan güvenimi sarstı; şimdi 4 enjektörü değiştiriyorum ancak yine tekrarlar endişem var. Her zaman yakıtı en kaliteli bilindik yerden alırım, riske girmem. Tekrarlaması hususunda görüşleriniz nedir. Yani enjektörler değişir ise orjinallik bozulduğundan sıkıntı yaşatır mı?

    Teşekkür ederim

    1. Merhaba Semih bey
      Yapılan arıza teşhisde yalnız bir enjektörün bozuk oldugunu söylüyorsunuz bu testi arac üzerinde yaptılar ise size yüzde yüz bir sonuç vermez dogru olan enjektörlerin sökülmesi yetkili bir dizel bayiye gidip test edilmesi oradasn cıkacak sonuca göre işlem yapılmasıdır, diger enjektörleriniz saglam olabilir size bu maliyet açısından büyük bir yükden kurtaracktır.
      takılan enjektörlerinizde orjinaldir size bunun bir dezavantajı olmas, aldıgınız yakıt güvenilir ise uzun br zaman size sorun cıkarmayacaktır.

  16. Selam adem bey;bende 2007 dizel wv touran var,bayır yukarı park edince veya 1-2 gün kullanmayınca araba marş almıyo,hava hortumunu söküyom eter sıkıyom çalışıyo ama siyah duman atıyo sorun neden acaba!!

    1. Merhaba Turgut bey,
      Muhtemelen aracınız yakıt hortumlarında bir kaçak mevcut yada enjektör oringleri bozulmuş ise yakıtı geri bırakabilir.
      Park ettiginizde sistemdeki yakıtı depoya geri bırakıyor sizde marş yaptıgınızda sistemde yakıt olmayınca aracın çalışmaması gayet normal.
      Araca sıktıgınız sprey alternetif yakıt görevi görerek arac çalışabilir.
      ilk önce hortumlaru yakıt filtresini kontrol ettirin sonra gerekirse enjektörleri yaptırın.

  17. merhaba adem bey yanlışlıkla arabaya sulu mazot koyuldu 15lt kadar .birazda kirliydi içinde az bir mazot vardı .8km gibi bir mesafede ışık yandı anladım mazotdan oldugunu çünkü mazot rengi kahverenk di yağ da karışmıştı mazota anlayınca hemen benzınlığe cekıp 220 tl lik daha mazot aldım . ama arabanın cekısı düştü gaz yememeye basladı .o halde 7 veya 8 klm daha geldim araba stop etti ve calışmadı.1 saat sonra tekrar denedim bu sefer calıstı ama gaz yemedi.sonra yine stop etti.cekiciyle tamirciye getırdik tamırcıye anlattık arabayı balata spreyi calıstırdılar.biraz boyle calışsın atar dediler 3 saat rolantıde calıstı aksam oldu kapattık gıttık.sabah tekrar calıstırdık.3saatde oyle calıstı sonra ben bu boyle olmaz ful mazot ne zaman biter diye arabayı ordan aldım baska bır tamırcıye götürdük.depo söküldü.pompa sökuldu borular söküldü.enjetör söküldü ve hepsi temizlenip takıldı olmadı araba yine gaz yemiyor.sonra egr bozuk dediler bır spreyle egr temizlediler .biraz gaz yemeye başladı ama vıtese takınca yine gaz yemiyor.sonra rolantidede gaz yememeye basladı .sonra yetkılı servise sorduk enjektör bozuk dedi.enjektör temzlendı tamam dediler taktık enjektörü yine aynı arabayı götürdük enjektörcüye baska enjektör taktılar yine olmadı enjektör bozuk degıl .motor acılması lazım diyorlar piston kafasını yemıs diyorlar ne diyorsunuz .arabam FİAT DUCATO 2008 MODEL 2.2

    1. Merhaba Adnan bey
      Öncelikle gecmiş olsun sıkıntılı bir durumla karşılaşmışsınız.
      Yanlış yakıtı farkettiginiz anda hemen stop edip hiç çalıştırmadan depo pompa enjektör temizligi yapıp çalıştırsaydınız belkide daha az bir masraf ve sorun yaşayacaktınız.
      Dizel pompa ve enjektörlerinin parçaları o kadar hassas bir çalışma durumu varki dizel yakıtın içerisindeki çok düşük yağlama oranı ile çalışmaktadırlar.
      sisteme farklı bir yakıt girdigi zaman anında hasar verebiliyor.
      Motora hasar verme olasılıgı su oldugu için çok düşük pompa ve enjektörden eminseniz yakıt deposunu iptal edip direk bir bidon vasıtsıyla araca yakıt vererek çaılştırmayı deneyin.
      arıza devam ediyorsa egr ve turbo hortumlarını kontrol edebilrsiniz onlardan da gaz yememe gibi arıza yaptırabilir
      kısacası araça yeteri kadar hava girişi saglanıyorsa eksoz çıkışında bir sıkıntı yok ise yakıt girişinde bir sıkıntı yok ise ve yine çalışmıyor gaz yemiyor ise
      motor kompresyonlerini ölçerek motor durumunu görebilirsiniz.

    2. Merhaba 2010 model 2.0 fiat doblo aracım var ben aracımın enjektörlerini yeni bakım yaptırdım ve aracın DPF temizliğinide yaptırdım aracım çekiş düşüklüğü yokken şuanda aracım ısındıktan sonra çekiş düşüklüğü meydana geliyor

  18. 2010 kia ceed dizel rolantideyken gaza basıp bırakınca anlık devir düşüp hemen toparlanıyor düşme esnasında şakırtı oluşuyor anlık hemen düzeliyor ne den olur acaba sıkıntı yaratırmı kolay gelsin

    1. Merhaba Gürkan bey,
      Motordan gelen şakırtı enjektör yakıt degerlerinin düşmesi ile alakalı olabilir cevrenizdeki dizel pompa enjektör servisinden kontrol ettirmenizde fayda var

    2. Merhabalar; öncelikle çok faydalı bir paylaşım olmuş teşekkür ediyorum. Aracım 2011 model Ford C-max 150.000 km. Euro 5 1.6 tdci 115 HP. Benim aracımdaki sorun sabah ilk çalışmadaki rölanti dalgalanması, motor soğukken olan teklemeler ve düşük devirlerdeki enjektör sesi idi. Araca yapılan (computest) arıza kontrolünde bütün enjektörlerin arıza verdiği görüldü. Arızalar silindi ve araç yürütülerek 3. Viteste 3000 ve 1000 devir aralığı tekrarlanarak enjektör ayarı yapıldı Ancak durum yine tekrar ediyor. Enjektörlerin komple değişmesi gerektiği veya enjektörlerin temizlenip memelerinin değiştirilmesi söyleniyor. Hangi yol daha sağlıklı olur yardımcı olursanız sevinirim.

      1. Merhabalar
        Dizel enjektörlerin arac üzerinde yalnızca adaptasyon ve kodlama yapılabilir, enjektör onarımı için motordan sökülüp test cihazları ile kontolleri yapıldıktan sonra onarım ihtiyacı var ise parca degişimi yapılarak yerine montajı yapılır. bazı tip enjektörler yedek parçası olmadıgı için yada tamiri yapılamadıgı için komple degişim yapılmaktadır.

  19. Selamlar. İsmim Tolga. 2012 Model Dizel Otomatik Vites Dsg şanzıman VW Polo araç sahibiyim. Aracım 113 bin kilometrede. Aracımı son bir aydır çekişte yaşadığım sorun, rölantide hissettiğim titreme, ara sıra egzozdan çok yoğun beyaz duman çıkması gibi şikayetler sebebiyle Çorlu-Çalışkan Otomotiv yetkili servisine götürdüm. 4 enjektörün de değişmesi gerektiğini ve bunun maliyetinin 9000 lira olduğu söylediler. Şimdiye kadar tüm periyodik bakımları serviste yaptırmama rağmen bu enjektör arızasının kullanıcı hatası olduğunu ve masrafı benim karşılamam gerektiğini belirttiler. 9000 lira çok büyük bir rakam. Bana bu konuda bir çözüm yolu gösterir misiniz? Enjektör temizleme ya da daha düşük maliyetli bi onarım olabilir mi?

    1. merhaba tolga bey
      karşılaştıgınız sorun Eger aracınız 1.6tdi motor ise enjektörleri ile ilgili bir çok kişi aynı problemi yaşıyor.
      servisler dogal olarak yakıt kaynaklı gösterip garanti dışı bırakabiliyorlar sizin şikayetiniz enjektör degişimi yapmadan enjektör ayarları ile yapılacak olan revizyon ile düzelme olasılıgı yüksek
      değişim olsa bile fiyatları okadar yüksek degil.

  20. megan 2 dizel 2006 model sportway aracım var 6 aydır enjeksiyon 1 arızası veriyor gitmediğim pompacı beyinci kalmadı araçtaki arıza bulunamadı enjeksiyon kontrol et uyarısı veriyor ayrıca arıza lambası yakıyor arızayı beyinden sildikten sonra 4 gün sonra gene yanıyor pompacı enjeksiyon 1 ile 2 yi yer değiştirdi yine enjeksiyon 1 arıza veriyor başına böyle bir olay gelen varsa bana yardımcı olabilir mi cok para harcadım harcamaya da devam ediyorum ama bi çare bulamadım başına böyle bi arıza gelen varsa bana yardımcı olabilirmi hangi ustaya gittiysen kimse sorunu cözemiyo hepsi paragöz olmuş her kez kandırma ve para alma derdi de artık karar verdim cözüşmesse servislerin önünde yakacak. Birde bu işin ustası aranıyor onerilerinizi bekliyorum ankarada bu işin ustası varmı

    1. Merhaba yasin bey
      Aracinizin arızası silindir enjektör arızası vermesinin bir kaç sebebi vardır
      1 enjektörünüz arızalıdır
      2 motor silindirinde arıza vardır
      3 arıza veren silindirin enjektör tesisatı yada kontrol ünitesinde yani beyinde arıza oluşmuş olabilir

  21. mrb aracim 2003 mersedes vito 112 araca mars basiyoruz calismiyo bilgisayara baglattik 1 ve 4 nolu enjektor varf lerinde ariza gosteriyo 1 ay öncede eksantirik musuru ve grak musurunu degistirdim çalıştı elektirikciye baktirdim bi kablo soyulmus beyin bozulmus olabilir diyo ama mars basiyo almiyo hicbisekilde

    1. Merhaba soner bey,
      Enjektör arızasını giderip sonrasında tesisatdaki soyulmuş kablo kısa devre yaptırma pozisyonu varmı diye kontrol etmelisiniz.

  22. 2010 kia ceed dizel ustam pompacıya gittim basınç sensöründen olabilir temizlersek düzelme ihtimali var dedi temizlendi ama aynı görünüyor boşta rolantide iken gaza birden basıp bırakınca oluyor anlık oluyor salise olmadan düzeliyor pompa üzerinde kablo girişleri olan parça var sanırım o parça ben yanında yoktum da başka neden olabilir kolay gelsin

  23. Selamlar adem bey 2006 model 1.6 hdi cıtroen c4 aracım var aracım rolentide bir aydır sürekli titreme yapıyor devir saatinde herhangi bir inip çıkma olmuyor. klimayı veya kalorifer fanını açtıgımda dahada çok titriyor.bundan bir iki yıl önce yine bu şekilde titreme olmuştu ama 2.3 günde kendiliginden geçmişti.cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    1. Merhaba ahmet bey,
      Sarsıntıyı iyi analiz etmeniz gerekiyor sadece motor kısmından olan bir sallantımı yoksa aracınızın kasayada yansıttıgı bir sallantımı,sonrasında motor baglantı takozlarını kontrol etirebilirsiniz

    2. Mrb adem transit 2002 model sabah arabayi calstrdm beyaz duman attı 1 dk gecmeden stop etti araba marş alıyor fakat calsmyor

      1. Merhabalar
        yakıt sistemi ile ilgili arıza olması yükske ihtimal yakıt filtresinde hava alma yakıt pompasında arızalanma gibi cevrenizdeki dizelcilerden destek alabilirsiniz.

  24. Merhaba zafer bey,
    Aracınızın soguk durumda düzensiz ve silkeleyerek titreşimli çalışması dizel motorlarda ilk önce kızdırma bujisi arızası gibi gözüküyor onları kontrol ettirmenizde fayda var.

  25. Merhaba 2013 linea aracim sabah çalışmakta skinti yasiyorum çalışıp tekrar stop ediyor bu iki üç defa sürüyor daha sonrasında çalıyor rölantide dalgalanmalar oluyor ve motor sarsıntılı çalışıyor traktör gibi ses çıkartıyor ilk calistiginda yoğun ve kokulu. Beyaz duman çıkıyor.
    Motor ısınınca bi sorunlar kalmıyor beyaz duman ve sarsintili calisma hepsi düzeliyor. Sadece çalışırken bazen iki marş oluyor enjektör sıkıntısımi acaba bu arada ısıtma bujisi arızası var bundan kaynaklı olabilirmi siniz bana masrafı cok olurmu nasıl bi yol izlemeliyim

    1. Merhaba saim bey
      ilk önce kızdırma bujisi arızasını gidermelisiniz arıza devam ederse enjektörleri test kontrol ettirin
      teşekkürler

  26. 1.3pailo var çok güzel çalışıyor ama kalkarken dikiş makinesi sesi çıkarıyor ısınınca geçiyor arıza nedir sizce slmlar

    1. Merhaba ahmet bey
      aracınızı yakın bir dizel ustasına götürüp sesi dinletmenizde fayda var mekanik bir sesmi yoksa enjektör sesimi diye size yorum yapacaktır.

  27. merhaba adem bey bende 1.2 tdi polo var araç çalışır vaziyetdeyken arka koltuğun altındaki yakıt pompasından aşırı bir şekilde uğultu geliyor üstelik araç normalin çok üstünde yakıt harcıyor ustasına gösterdim yakıt pompan arızalı dedi ama fazla yakmasının sebebi depo içi yakıt pompasından kaynaklanamıyacağını söyledi bende bide sizin görüşünüze başvuryım dedim bu konuda sizin fikriniz nedir acaba? burda paylaşırsanız çok memnun olurum.

    1. Merhaba selim bey,
      Depo içi Yakıt pompası da arızalı olabilir yada yakıt sisteminden hortumlar ve filtresinde tıkanıklık gibi sorunlar varsa oda pompanın sesli çalışmasına sebep verir.
      ilk önce bu arızayı çözmenizi tavsiye ederim sonra yakıt tüketimi düşmez ise bilgisayar diagnoz yapıp enjektörleri kontrol ettirebilirsiniz.

  28. Merhaba Adem bey.
    2011 1.5 dci aracimada ozellikle sabahlari siddetli isininca az da olsa rolantide iken devir dalgalanmasi oluyordu. Usta mazot basinc kaptorunu degistirdi ve enjektorleri temizledi. Aracim duzeldi. Fakat bu islemden birkac gun sonra arac sabahlari uc veya dört saniye mars bastiktan sonra aliyor. Bu durum hemen stop edince tekrarlamiyor. Gun icerisinde de tek marsda aliyor. Ancak 5 veya 6 saati asan beklemelerde tekrar gec aliyor. Aracin enjektor donus hortumunu ve mazot filitresini degistirdim yine ayni. Enzektorlerin bir sirasi var mi yanlis takilmis olabilir mi. Acaba ne yapmam gerek. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

    1. Merhaba bahadır bey,
      enjektörlerin bir sırası var ve kodlama yapmanız gerekir, yakıt filtresini kaliteli bir marka kullanmanızı tavsiye ederim.

  29. selamlar ustacım 2011 kia ceed 1.6 dizel benim aracım motor soğukken ilk çalıştırdığım anda yağ lambası geç sönüyor ( 2 yada 3 tur atıyor tahminim hemen stop ediyorum tekrar marşa bastığımda hemen sönüyor kaputu açıp baktım yağ filitresi ters duruyor baş aşağı öyle yapmışlar o yüzden olabirmi normal mi birde bu araçların motoruna kaç numara yağ konuluyor yağcı 10/40 koymuş hemen değiştirdim 5/ 40 koydurdum kolay gelsin

  30. Selam ustacığım
    Symbol 1,5 dci aracım kışın 2 ay kadar yattı bu süre zarfında 3-4 defa kullanmışızdır.şimdi aktif kullanıyorum. İlk başta kızdırma bujileri değişti marş almadığı için,yakıt dönüşüm hortumları değişti çatlaklardan sebep. Araç sarsıntılı ve kararsız çalışıyordu rölantide mazot filtresini değiştirdik. Biraz düzeldi ama rölantide yine kararsızlık var. Önceden 130 km yi bulunca kızdırma buji lambası yanıyordu mazot fitresi değişince düzeliyordu.şimdi bu durum devam etmekle beraber düşük hızda ve hatta bu sabah rölantide de kızdırma bujisi lambası yanmaya başladı. Rölantide anlık tekleme olduğunda bir ya da iki kez gazı kökleyip bırakınca düzeliyor. Hareket halinda Aracın devrini yükseltmek için gaza yyüklenince 6-7 sn kızdırma bujisi lambası yanıyor. Bu lamba yanarken araç anlık tutuluyor lamba sönünce depar atıyor. Usta enjektör durumunun iyi olduğunu söyledi. Egr valfi-drv valfi- pompa basıç müşürü diyenler var forum sitelerinde ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

    1. Merhaba irfan bey,
      kızdırma bujisi arızası vermesi sadece bujilerle alakal degil, farklı bir arıza da mümkün ilk önce arıza tesbit cihazı ile arızaları okuyun sonra onarım yapın forum sitelerindeki yorumlr farklı olabiliyor çok fazla dikkate almayın.

    1. Merhaba ismail bey,
      Aracda muhtemel arızalar akü marş motoru pompa enjektör yada motor durumu zayıf olma ihtiali olasılıkları tek tek kontrol etmenizde fayda var.
      veya arıza tespist cihazı ile ön kontrol yaptırabilrsinz.

    2. Slm Adem bey 1.5 2003 Clio aracım bur gün bekledikten sonra çalıştırdığımda beyaz siyah karışımı pis bir duman atiyor sonra kesiliyor turbodan yaparmi bilmiyorum yoksa enjektör mü araç ısınınca veya 10 .20 km gidince düzeliyor gün içinde çalıştırdığımda az yapıyor ama bir iki gün beklerse çok duman atiyor

  31. Selamlar,
    Benim 2011 Model Laguna III 1,5 dcı(110 HP9 aracım var.Bunu 114000 km.Behçetoğlarından
    aldım.Aracın arızası varmış söylemediler aldatıldık.Araç belirsiz zamanlarda (daha çok sıcak havalarda)enjeksiyonu kontrol ettiriniz uyarısı veriyor ve arıza ışığı yakıyor.Motoru Stop edip tekrar çalıştırdığında arıza kaydı siliniyor ve motor normal çalışıyor.Arıza lambası yandığında motor 2500 devri geçirmiyor ve dolayısı ile çekişi düşüyor.Bazen 1000 km gidiyorum arıza vermiyor bazen arka arkaya lamba yakıyor aynı masaj ile.Altı senedir uğraşıyorum test cihazına bağlatmama rağmen çözemedim.Bu konuda düşünceniz nedir acaba?Teşekkürler.Aracın gidişinden memnunum 100 km uzun yolda 5 lt altına bile düşüyor yakıt sarfiyatı

    1. Merhabalar hüseyin bey.
      aracınızın enjeksiyon arızası vermesi sırf enjektörlerdende kaynaklı olmaya bilir renoult grubunda motor arızalarını sistem enjeksiyon arızası diye sürücüye bildirir.
      aracınız mevcut arızaya gectikden sonra motor devrinin düşmesi sistemin motoru korumaya almasıdır.
      diagnoz cihazındaki arızaları paylaşırsanız yardımcı olmaya calışırım

    1. Merhaba turgay bey
      baglantı yerindne kastınız hortum giriş çıkışları ise yakıt basıncı ile alakalıdır.

  32. Merhaba adem bey bende 2.5 transit var aracın çalışması gitmesi iyi ama 6 7 devirde sonra iyi yigiliyor gibi oluyor mazot ayarından yapıyor acaba 94 model minibüs.

  33. mrb adem beycıtroen c 3 1.4 dizel aracımın yaklaşık bir buçuk ay önce enjöktör memeleri hortumları ve pulları degişti 2 haftadır arıza lambası yanıyor ve 3000 deviri geçmiyor bilgisayara baglandı kızdırma bujisi mazot akışı hava yolları ve enjöktörlere bakılması gerekir arızası çıktı arızalar silindi ve her şey normala döndüusta tekrar yanarsa getir dedi 5 ğün sonra aynı hatalar başladı bu arada kızdırma bujileri arızalı ama kaynamış oldugu içiçn degiştiremediler enjöktörlere bakım yapıldıg zamn öle demişlerdi sizce ne olabilir şimdiden teşekürler…

    1. Merhaba mehmet bey
      Kızdırma bujileri arızası maalesef bir çok aracda kaynadıgı için yada uc kısımları şişdigi için sökülmeye biliyor onu içinde cogu kez silindir kapagı sökülmesi gerekiyor
      kızdıra bujileri arızasını gidermenizde fayda var.

  34. teşekürler adem bey sürekli gittiğim usta bana sölemişti kapagı sökcez die ama fiyatı 3.500 tl demişti ben daha kaliteli bi ustaya sordum 500 tlye halledelim demişti ona götürücem en kısa zamanda fakat 1. 2 ayı bulucak sanırım maddi olarak

  35. Merhaba Adem Bey aracım 2001 Model Seat Toledo 1.9 Tdi
    Aracım rölantide çalışırken motor aşırı sallantılı çalışıyor bu sallantı ve ses aracın hem içinden hemde dışından çok net hissediliyor sizce sorun nedir ?
    Birde aracımı park edip kontağı kapatırken motor birden sarsılıyor
    Bu sorunlar için ne yapman gerekiyor ve bu bana ne gibi masraflar açar
    Teşekürler…

    1. Merhaba devran bey,
      Aracın rolantide sallantılı çalışması muhtemel sebepler arasında enjektörlerin düzensiz yakıt püskürtmesi ayarlarının bozulması yada siboplardan kaynaklı kompresyon basıncının farklı olması ile alakalı olabilir.
      diger bir olasılıkda ilk önce bunu kontrol ettirin motor baglantı takozlarının aşınmasıda yapabilir

  36. 2010 kia ceed dizel ustam pompacıya gittim basınç sensöründen olabilir temizlersek düzelme ihtimali var dedi temizlendi ama aynı görünüyor boşta rolantide iken gaza birden basıp bırakınca devir dalgalanması gibi anlık oluyor salise olmadan düzeliyor pompa üzerinde kablo girişleri olan parça var sanırım o parça başka neden olabilir kolay gelsin

  37. Merhabaa Adem Bey
    Benim 230 binde olan ford ranger çift kabin aracım son zamanlarda performans düşüklüğü yaşıyorum aracın rampada çok hızlı devir düşmesi var sebebi ne olabilir servise gittiğimde turbo arızası dediler lakin aracım düz yol ve inişlerde rahatlıkla 150 km yi görüyor sadece yokuşlarda benim sıkıntım devir düşmesi sizin düşüncenizide almak istiyorum şimdiden teşekkürler

    1. Merhaba Taner bey,
      Aracınızın km ye baglı olarak turbo basıncının motora yükledigi basıncın düşmesi olagandır.Bakım yaptırtmanızda faydalı olacaktır

  38. merhaba 2011 model dizel dacia duster aracımda şöyle bir sıkıntı oluştu vites boşta iken araca 2000 devir üzeri gaz verip bıraktığınızda rolanti devrine gelince araç ya stop edecek gibi oluyor gaz kesiyor yada gaz verip 1000 devire çıkıp tekrar 800 devirde sabit kalıyor rölentide oynama yapmıyor sadece gaza basıldığında yapıyor kalkışlarda gazı basıp debriyaja basıldığındada devir düşünce aynı durum oluyor sebebi ne olabilir cihaza bağlandı herhangi bir arıza görünmüyor

    1. Merhaba Erol bey,
      İlk önce bilgisayara bagladıgınızda yakıt pompa basıncında yükselme ve düşme oldugunu kontrol ettirin, Basınc da dalgalanma var ise Yakıt pompa ragülatorü arızası olabilir.

      1. Adem bey merhaba cevabınız için teşekkürler yakıt pompa regülatörünün fişini çekip taktım 5 -6 kez kontağı test moduna çevirip kapattım sonra çalıştırdım bu şekilde bir süre problem yapmadı sonra tekrardan başladı 7701206905 ref kodlu üründen bahsediyorsak eğer

  39. Selam aleykum adem abim bende 2005 model ford connect var ilk baslarda sadece rampalarda kizdirma lambasi yaniyor ve araba istop ediyordu simdi ise duz yolda bile ayni islemi yapiyor ve bu sik sik olmaya basladi acaba nedendir

  40. ustam aracım 2008 1,5 dci symbol
    Aracımdaki sorun rölantide 700-800 devirden anlık 1000 devire inip çıkma ve ibrede arara onama yani dalgalanma oluyor yüksek hızda da 130 km den itibaren her 5er km lik periyotlarda kızdırma buji uyarı lambası 2-3 saniye kadar yanıyor bu esnada araçta anlık tutulma ve ışığın sönmesiyle bir depara geçme oluyor. Dediğiniz üzere bilgisayara bağladık hataları sildik aracı tekrar çalıştırıp bilgisayara bağladık hata vermedi. Kızdırma bujilerinşn hepsi yeni değişti hava ve mazot filtresi yeni değişti sorun devam ediyor. Pompada sızdırma yok. Pompacıya danıştık bilgisayar bağlantısından ve hata silme işleminden sonra getirin cihaza bağlayıp bakalım dedi. Hava akışmetresi ya da pompa basınç valfi kirlilği bu duruma sebep olur mu. Bu parçalar arızalı değilse temizlemek işe yarar mı. Bilgisayarda hiçbir hata yok ne pompa ne enjektör hiçbir hata vermedi hata vermemesi normal mi pompacının bağladığı bilgisayarla bizim bağladığımız bilgisayar farklı mı.ne yapmalıyım pompa ve enjektör mevzuuna girmeden bahsettiğim sensörlere baktırmam ve temizletmem işe yarar mı.bir çok forumda bu önemli parçalar değiştiği halde sonuç alamayan çok kişi var. Ne yapmamı tavsiye edersiniz.
    Saygılar

  41. Adem usta
    Gösterge panelinde yakıt sarfiyat mönüsünü açıyorum bazen rampa yukarı sarfiyat 10-14 litre gösteriyor normal devrinde kullansam bile.bu oranları gösterdikten sonra panel
    –:– konumuna geçiyor ve gaza bastığım ve yüksek hız ve viteste kullandığım halde sarfiyat göstermiyor.mesela rampa aşağı ya da ayağı gazdan çekince 00:00 olası gereken ekran göstergesi –:– konuma geçiyor veri göstermiyor bunun bahsettiğiniz gaz potasiyemetreyle alakası olabilir mi.
    Birde yoldan gelip aracı park ettiğim zaman rölantide aracı bir süre çalıştırıyorum bu esnada acı bir mazot kokusu geliyor sanki. Dediğim gibi hiçbir hata kodu ilk çalışma problemi yağ ve su eksiltmesi yok aracımın ayrıca ustaların bir çoğu ayrıntıya değil direkt ilk akla gelen hayati parçalara yöneliyor bu gaz potasiyemetresini nerede kontrol ettirebilirim. Ya da ustaları bu konuda ikna etmek zor olabiliyor bu soketi ben söküp temizlik vs yapabilir miyim. Kusura bakmayın kafayı yemek üzereyim 2 haftadır :((

  42. Ustam bir de bazen araç düzde ya da yokuş kalkışlarında zor toparlıyor motorda bir sallama oluyor. Ama stop etmiyor.bunun da gaz pedal potansiye metre ile alakası olur mu.

  43. Ustam yazarken bazı şeyler es geçilebiliyor aracı henüz pompacıya götürmedik.ilk bilgisayara bağlama işi arıza kodlarını görmek amaçlıydı.pompa enjektör vs arıza çıkmadı. Danıştığımız pompacı ben de makineye bağlayıp bakayım dedi henüz götürmedim. Yazımda sanki pompacı da bakmış arıza gözükmemiş gibi anlaşılmış olabilir.

  44. Gaz potansiyemetresindeki problem rölantide dalgalanma dengesiz yakıt sarfiyatı(yakıt sarfiyat göstergesi dengesiz rakamlar veriyor) bazen kalkışlarda güç kaybına önceki sorumdaki gibi yüksek hız ve vitesteyken anlık tutulma akabinde depara geçme(bu esnada kızdırma buji lambası yanıyor ve sönüyor) yapar mı?

  45. İyi günler benim sorunum 2012 mazda3 dizel aracım motor yağına mazot karışması önce partikül filtresi dediler sıfır servisten değişti sorun geçmedi enjektörden olabilirmi teşekkür ederim

    1. Merhaba şafak bey
      Aracınızdamotor yagına mazot karışması ciddi bir arızadır en kısa zamanda tedbir almanızda fayda var
      motor yağına mazot karışmasının sebepleri enjektör yakıt pompası ve partikülden kaynaklanmaktadır, partiklülü yaptırmıssınız enjektörleri ve mazot pompasını test ettirin

  46. adem 13 Nisan 2017 at 22:35Cevapla

    Aracınızın start an ıçalışmasından kaynaklanan bir sorun.degil

    Bu pompa ve enjektörlerde sorun olmadığı anlamına mı gelir

  47. 54c traktörün var pompasını yaptırdım enjektör memeleri değişti fakat el gazi çekildiğinde seriye alınmış silah gibi patiliyor acaba sorun hala pompadami yoksa subab lardami

    1. Merhaba soner bey,
      traktörle ilgili yardımcı olamayacagım istersenzi Bosch servisi dizel atölyesinden yardım alabilirsiniz 0216 575 77 38 yunus bey

  48. Merhaba Adem bey; Bende 2012 model 1.5 DCİ nıssan kaşkai(visia-80.000 KM de) araç var. Bazen araç seyir halinde iken 2500 devirden 1700 devirlere inip tekrar gaza bastığımda motor düzenli gaz almada sıkıntı ve tekleme meydana geliyor. Araç normal rölanti de düzgün çalışıyor ve eksoz da herhangi bir duman yok..Daha önce gösterge panelinde arıza ışığı yandığı için servise baktırdığımda 1.2 ve 4. nolu enjektörlerin(simens) arızalı olduğunu söylediler. Fakat bu sorun 1ay önce sanayide genel bakımı(yağ değişimi ,hava yağ ve mazot filtresi) yaptıktan sonra belirgin bir şekilde başladı.(Araç 1 yıldır bende ve temiz yakıt alıyorum.)..Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler…

    1. Merhaba naci bey,
      Araç bakımından sonra başladıgını belirtmişsiniz, kullanıdıgınız yakıt filtresi orjinal degil ise ondan kaynaklı olabilir
      Yakıt mazot filtrenizi kontrol etmenizde fayda var.
      Teşekkürler

  49. ADEM BEY
    MERHABALAR BENİM ARACIM 2008 CİTROEN C 4 1.6 DİZEL SABAHLARI SOĞUKKEN NORMAL ÇALIŞIYOR YARIM SAAT SONRAYSA 2 .3.4 KERE MARŞ YAPMAM GEREKİYOR
    TAMİRCİNİN BİRİSİ MOTO RGİDİK DEDİ BİRİSİ MAZOT FİLİTRESİ GERİ KAÇIRIYOR DEDİ KİMİSİ ENJEKTÖR DEDİ YANİ KAFAMI ALLAK BULLAK ETTİLER MAZOT FİLİTRESİNİ DÜN DEĞİŞTİM BİR KAÇ MARŞ HİÇ SIKINTI YAŞAMADIM SONRA ÖNCESİNDEN DAHA KÖTÜ DURMDAYI ŞİMDİ HİÇ ÇALİŞMIYOR
    ADEM BEY YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    1. merhaba ibrahim bey.
      Motorunuz zayıf olsa idi sogukken daha zor çalışırdı,sizin aracınız ik marşda çalışıyor sonra ısınınca çalışmıyor ise motor eksantrik ve krank devir okuyucu sensörleri kontrol etmenizde fayda var,
      Sensörler saglam ise enjektörleri araç üzerinde kontrol edebilirsiniz.

  50. Selam adem bey bende 2005 cilio 1.5 dizel 65 hp var araç ilk marşta vuruyorum pistonları hareket ettirdigini hissediyorum ama çalışmıyor bazen 2. Ve 3. Marşta alıyor çalıştımı hiç sıkıntı yok devirde çekişte duman atma hiçbir sıkıntı yok

    1. Merhaba Bekir bey,
      Enjektörlerinizi kontrol ettirin, enjektör geri dönüşlerinde basınç kaybı varsa arızanın sebebi olabilir.

  51. 1.5 vgt motor getz im var. Aracı bugün çalıştırdım. Çalıştıktan kısa bir süre sonra stop etti. Su an mars basıyor ama ateşleme yapıp arac çalışmıyor. Ne olabilir acaba

    1. Merhaba salih bey,
      Aracınızı bilgisayar arıza kontrol yaparak arızayı tanımlaya bilirsiniz, sonrasında arıza kodu ile size yardımcı olabilirim.

  52. merhabalar Adem bey,
    2005 volvo xc70 otomatik, arac 100 km hıza ulasınca 3000 devirde motorda titreme oluyo hızlanmaya devam edınce gecıyor.
    eger 100 km hıza yaklasırken ara gaz verıp gaza yuklenırsem tıtreme olmuyor.
    enjektör hatası dedı tamırcı Sızın filrinizi alabilirmiyim saygılar..

    1. Merhabalar Aytekin bey,
      Enjektörleri test ettirin yakıt degerlerini kontrol ettirdiginizde farklılık görürseniz yakıt düşüklügü gibi bu sizin arızanın sebebi olabilir

  53. 2004 1.9 jtd dinamic doblo var bende de motor conta yakti dediler komple degistirdik araci cikarttiktan 1 gun sonra buji isitma lambasi ve enjektor ariza lambasi yandi tekrar gittik buji isitma yapildi ama enjektor arizasi devam ediyor enjoktorde bir sey yok dedi lakin ariza lambasi yaniyor

    1. Merhaba Cemal bey,
      Enjektörlerinizi silindir kapagı söküldügü zaman kontrol ettirmeliydiniz, motorunuzda oluşacak yüksek hararet enjektörlerinizede zarar verecektir.

      1. Enjokterler temizlenmeye gitti dedi bakmislar bir seyin olmadigin soylediler. Pc ile lamba sondu lakin 140 bastim turbo gecmedi lamba yine yandi

  54. Volkswagen caddy bu gün arabam stop etti ve 2 enjektör yukarı atmış tahmini masrafı nedir??

  55. bende 93 model kia besta var adem bey araç sabahları marş çevirmesine rağmen almıyor biraz zorlanarak çalışıyor ama sabahları oluyor sadece ondan sonra gündüz tek marşta hiç zorlanmadan çalışıyor ustaya gösterdim yakıt hortumu yada el otomatiği yakıtı geri kaçırıyor olabilir dedi ne yapmalıyım

  56. merhaba adem bey benim aracım renault clio 2 2004 model 1.5 dci siyah duman atma şikayetiyle bir ustaya gittim tavsiye üzerine kontröle alında turbo gitmiş dediler orjinalı ile değişti siyah duman azaldı fakat devam edince tekrar gittim ve enjektör arızalı olabilir diye bakıldı temizlendi gerekli katkılar da eklendi mazota ilk gün sıkıntı çıkmadı ama daha sonra aşırı siyah duman atmaya başladı ara ara ve gaz yemiyor duman çıkınca baya bir sıkıldım soğudum araçtan sizce neden olabilir ne yapmalıyım ? şimdiden teşekkür ederim.

    1. Merhabalar,
      Turbonuzu değişim yaptıkları zaman eksoz katilatörünüzü de kontrol ettirdinizmi ? tıkalı olması sebebiyle yogun siyah dumana sebep verebilir.

  57. Merhaba Adem Bey,
    Aracım jtd turbo dizel doblo, arabayı satacam lakin motor testini soktum yüzde yüzde otuz üç güç çıktı. lakin aracımın motorunun normal olduğunu biliyorum. en az yüzde altmış çıkar diye düşündüm. motoru test eden arkadaş bu gücün bu kadar düşük çıkmasının motor dan ziyade enjektör ve turbo dan kaynaklandığı söyledi ve baktırmamı söyledi. tamirciye gittim ve sorunu anlattım o da satacan arabayı bu masrafı yapmana gerek yok diyerek adını bilmediğim motora giden bir soket var onu çıkardı böyle kullan veya bu şekilde sat dedi. zararı olur mu dedim sadece bir kaç kuruş fazla yakar dedi. araba nın çekici inanılmaz arttı. şuan motor testtine soksam motor yüzde doksan nın altında çıkmaz. sizin de değerli görüşlerinizi alabilirmiyim??

    1. Merhaba nedim bey,
      Motor gücünde enjektör ve turbonun katkısı oldukça fazladır, tahminimce usta hava akış metrenin soketini çıkartarak motora giren havanın en üst düzeyde girmesini saglayarak aracın arızasına gecici bir çözüm bulmuş,
      dogru olanı bilgisayar testi yaparak arızayı teşhis etmeniz ve onarımını yapmanızdır.

  58. Adem bey merhaba.Aracım 2008 model 1.7cdti astra h 110hp sabahları önü hafif yokuşta aracı çalıştırdığımda ilk kontakta alıyor (önü aşağı olunca sıkıntı yok) 5. 10 sn sonra stop ediyor tekrar 3. 4 uzun marşta çalıştırabiliyorum arıza kodu p0087..ayriyetten motor sıcak soğuk fark etmiyor 1200 1800 devir aralığında sarsıntılı 2000 geçince normal fakat araç yükte iken bi çatırtılı ses geliyor enjektör sesi gibi.duman atma da yok.neden olabilir yorumunuz için tşkler şimdiden.

    1. Merhaba volkan bey,
      Arıza kodu P0087 yakıt ortak basıncı düşük olarak veriyor, yakıt filtrenizi kontrol ettirmenizde yada orjinal filtre ile degiştirmenizde fayda var,
      enjektörlerinizin yakıt ayarlarından kaynaklı bir ses olabilir.

  59. Merhaba Benim opel combo 1.7 dti isizu motor bir aracım var benim sorunum motor ilk çalıştırdığında rölanti gayet iyi ama biraz ısındığında rolanti dalgalanıyor ve hararet 90 a gelince düzeliyor birde ben bir şey keşfettim rölanti dalgalandiginda kilima yi açınca düzeliyor nedeni ne olabilir

    1. Merhabalar.
      Aracınızın yakıt pompa regülatöründe sorun olabilir, bilgisayar diagnozunda arıza teşhis kontorl etmenizde yarar var.

  60. Merhabalar aracımı satıcakken karşı taraf ekspere soktu ve motor testi olan dayno aletine girdi. Aracım hyundai accent era 1.5 dizel. Araca aşırı yüklenmeden dolayı turbo patladı ve motora yağ gitti. Tamircide enjektörlerin zarar gördüğü ve tamir edileceği ayriyetten revizyonlu turbo takılacagı söylendi bu işlemlerden sonra bi sıkıntı yaşarmıyım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

    1. Merhabalar Cagatay bey,
      Öncelikle gecmiş olsun, araca aşırı yüklenmeden dolayı turbonun motor yanma odasına yağ göndermesi sonucu yanma odasında oluşacak yüksek ısı nedeniyle enjektörlerin püskürtme memelerinin hasar alma olasılıgı yüksektir. Bu sebeple tamir ve revizyon edilmesi uygundur.
      Turbonuza yapılacak bakımda kullanılıcak yedek parça ve test edilecek makinenin kalitesi önemlidir.

  61. MERHABA YETKİLİ

    1 AY ÖNCE ARACIMIN ENJEKTÖR VE YAKIT POMPASI DEĞİŞTİ VE ŞİMDİ ARAÇ MARŞA BASTIĞIMDA ZOR ÇALIŞIYOR NEDENDİR

  62. 2011 Kango aracım var enjeksiyonu kontrol ettirin uyarısı veriyor istop ettiğimde arızayı siliyor gitmediğim servis kalmadı arızayı bulamadılar bazen 3-4 gün bazense günde 3-5 defa veriyor

    1. Merhaba halit bey
      Renoult araçların sürücü gösterge panosundaki enjeksiyonları kontrol ettirin uyarısı sadece enjektör arızası ile alakalı degil motor un komple sistemini kapsayan bir arıza çeşididir, sürücüler o ikazi görünce hemen enjektör arızası diye enjektör pompa arızalarına bakıyorlar.
      Motor genelini kapsadıgı için detaylı bir arama yapmakda fayda var.

  63. Ford transit journey aracım var 2000 motor arada bir yolda giderken isitma bujisi ariza lambası yanıyor motor kendini korumaya alıyor kontağı açıp kapatınca düzeliyor araç 144 binde 8 ay önce enjektör deki ornink ler değişti biraz düzeldi ama yine yapmaya başladı sebebi ne olabilir

    1. Merhaba önder bey
      Ford transit araçlarında ısıtma bujisi arızası kızdırma bujileri turbo ve enjektörler ile alakalı meydana geliyor, bilgisayar diagnostic yaparak arızayı çözümleyebilirsiniz

  64. Merhabalar
    Golf aracın yakıt pompası eksantrik tahrikli mekanik V tipi yıldız pompa oldugu için yakıt pompasının burçlarının bozulması motorun geç çalışmasını etkiler,burçların degişimi ve pompanın yarlanması siizn fazydanıza olacaktır.

  65. Selamun aleykum, 2003 transit Connect aldım,seyir halinde ve yokuş çıkarken gaz yetiyordu.Pompacıya götürdük enjektör tıkalı denildi.Tamir için bıraktık parçaların kodlamadan geçmediğini söylediler. Ne yapmalıyız.

      1. Adem bey bir de, mazota su var dediler. yakıt filtresi değiştirildi.Eski enjektörler takıldı parçalar uyulmadığı için.Bu işlem sonrasında araç ilk marşa basmada çalışıyor.öncesinde 4- 5 daha fazla denemede çalışıyordu.

  66. ustacım bende 2008 model 120,000 km ford connect 90 lık var ve sabahları 4-5 marşta çalışıyor eksozdan kurum atıyor ve gaz yemiyor çalıştıktan sonra biraz gidiyorsun gaz yememe devam ediyor ve motor ısındıktan sonra problem ara ara ortadan kalkıyor kızdırma bujisini ve filtreleri degiştirdim hangi tamirciye gittysem bilgisayara bagladılar ve gaz yememeyle ilgili bir problem bulamadılar enjektör temizleyici at dediler gecer ama hala daha gecmedi.sıkıntı hala devam ediyor

    1. Merhaba bekir bey
      aracınızdaki ilk çalıştırmada geç çalışma yakıt sisteminde kaçak var ise mazotu geri bırakıyor ise bir yerden hava alıyor olabilir aracınız sisitemdeki havayı atana kadarda gaz yemiyor olması normal.
      hortumları kontrol ettirin.

  67. selamunaleykum. 1985 model 190 d dizel mersedesim var 4. kol enjektör girisindeki boru ve rekor her seferinde patliyor defalarca yeni boru taktik her seferinde patladi enjektor servisine goturdum temizlediler enjektorlerde hicbir sıkıntı cikmadi ve yine patlamaya devam etti en sonunda dayanamadim elime anahtari aldim 4. enjektor ile 3 . enjektoru yer degistirdim acaba enjektor bozukmu diye hayir renjeketor saglam 4. enjektorun havasini alip rekorunu sıkıyorum 10 sn sonra pat diye disari atiyor mazotu yani yanma odasi kabul etmiyor rksoz manifoldunu soktum kurum yok tertemiz dumanda cikiyor 4. gozden ne yapmaliyim yardiminizi bekliyorum iyi gunler

    1. Merhaba mustafa bey
      Aracınız da tekleme gibi bir sorunda yapıyorsa mazot pompa ayarı bozulmuş olabilir özelliklede 4 silindir yakıt ayarı kontrol ettirin.

  68. MERHABA ADEM BEY YENİ ALMIŞ OLDUĞUM 2001 MODEL LAGUNA 1.9 DTİ ARACIM MARŞ BASTIĞI HALDE MOTOR SOĞUKKEN ZOR ÇALIŞIYORDU DÜN İTİBARIYLA HİÇ ÇALIŞMAMAYA BAŞLADI. KIZDIRMA BUJİLERİNİ SÖKÜP AKÜ İLE TEST ETTİLER HEPSİDE ÇALIŞIYOR DEDİLER POMPADA MAZOT KAÇAĞI (TERLEME GİBİ) VARDI CONTALARINI DEĞİŞTİRDİLER FAKAT ARAÇ HALA ÇALIŞMIYOR. ARIZAYI BULMAK İÇİN NASIL BİR YOL İZLEMELİYİZ YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    1. Merhaba mehmet bey
      Motorun sogukken geç çalışmasının bir çok sebebi vardır, dizel pompa enjektöründen kaynaklı olabilir motor durumu zayıf ise ondan kaynaklanabilir,ustaklıgına güvenebileceginiz bir servisle çözebilirsiniz.
      takip edeceginiz arıza tablosu ilk önce motor kompresyonlarından emin olmanızdır,onuda kompresyon testi yaptırarak görebilirsiniz motor degerleri iyi ise mazot pompası avans ayarı bozuk olabilir avans ayarlarını saatle yapmanız gerekir.

  69. Slm adem benim l300 kamyonet 1996 mitsubishi var düz yolda duman atmayor
    Ama rampada ne varsa sihağ duman atır ve çekiş düşüyor ne yapmam gerekiyor ve km 50 kuruş yakıyor yardımların hiçin teşekürler

    1. Aracım Citroen Nemo ölçülen kanal basıncı 280 bar yakıt enjektör miktarı 5.1mg 1.silindir ayar miktarı 0 mg 2.silindir ayar miktarı -0.37 mg 3uncu silindir ayar miktari 1.41 mg 4.silindir ayar miktarı -0.28 mg 3 nolu enjektorum bozukmu veya bunun ayarı yaptirilabilirmi

      1. Merhabalar
        Enjektör Yakıt ayar degerleri düzensiz 1.silindir ve 2.silindir normal degerlerde 3.üncü ve 4.üncü silindir yakıt miktarları yüksek cıkmış enjektör tamir takımlarında bozukluk yok ise ayarları yapılarak düzeltilir.onu için enjektörlerin sökülüp enjektör kontrol test makinelerinde yakıt miktar ayarı ve sızdırmazlık testleri yapılarak size gerekli bilgileri verilecektir.

  70. 1,5 crdi vgt hundaii eram var motor soğukken çalışınca rolanti 5,6 kez düşüp çıkıyor istop edecek gibi oluyor sonra normale biniyor .gün içinde başka park edipçalışınca sıkıntı olmuyor sadece 8-10 saat soğuk kalınca yapıyor
    yardımcı olabilirmisiniz

  71. Mrblar 2.0 hdi partner aracım 2000 deviri geçmiyor ve rolentede durmuyor pompaciya goturdum arızayı bulamadılar bilgisayara bagladiklarinda yakıt basıncı çok yüksek arızası veriyor arızayı silince düzeliyor 30sn sonra tekrar aynı oluyor bana yardımcı olabilirmisiniz

  72. Merhaba. 2011 dacia duster 4×4 1.5 dci aracım var. Aracımı geçen hafta 80500 km deyken yetkili servise 80bin bakımına götürdüm. Bakımdan 2 gün sonra motor arıza ikazı yanmaya başladı. Yeniden servise götürdüm araca bilgisayar bağladılar 4 enjektöründe arıza verdiğini söylediler. Bunun her zaman karşılaşmadıkları bir sorun olduğunu bu sebeple beyine reset atarak arıza ikazını kaldırdıklarını söylediler. Tekrar aynı ikazı verirse 4 enjektöründe değişmesi gerektiğini söylediler. Sizlere sorum; 80bin bakımında gerekli kontroller yapılması gerekmiyormu? Bakımdan 2 gün sonra böyle bir arıza çıkması servisin hatası değilmidir? Ben ustaya sebebini sorduğumda ömrü dolmuştur, başka bir sebebi yok dedi. 4 enjektörün fiyatı ortalama 2500-3000 arası olur dediler. Şu anda motor arıza ikazı yanıyor. Bu şekilde aracı kullanmamda sorun olurmu?
    Yardımcı olursanız teşekkür ederim.

    1. Merhaba onur bey,
      Enjektörlerin araç üzerindeki kontrolleri sadece bilgisayar baglantısı ile yapılabilmektedir. sistemde arıza var ise motor arıza ikazını yakacaktır yok ise görmek için detaylı kontrol etmek gerekir servislerde genel bir enjektör kontrolü yapmazlar arıza olmadıgı sürece, bakıma denk gelmesi ise normal olabilir elektromekanik bir parça herzaman arızaya açık elektriksel olabilir kötü yakıtdan dolayı bir anda arıza yapabilirler.servisinize güvenmiyorsanız yetkili bir dizel servise götürüp kontrol ettirin.
      aracınızıda enjektörler arızalı bir durumda kullanmanızı tavsiye etmem
      ennjektör fiyatları ile ilgili http://www.orjinalparcaal.com/?route=product/category&path=554 buradan bakabilirsiniz.

  73. Adem bey merhaba
    2008 Peugeot partner 1,6 HDİ Aracım var. Birkaç aydır sabahları çalıştırır iken, rolantim 900 d/d 820 d/d düştü ve eksoz ise beyaz duman ve koku geliyordu tabi bu birkaç saniye sürüyor ama rolanti aynı konum da devam ediyor.
    Araç yolda iken herhangi bir güç kaybına uğramadığı gibi istediğimi alıyorum.
    Aracı su ısındıktan durduğum da çalıştırdığım anlatığım meseleyi yapmamaktatır. Sabah rolantide iken çok hafif sartı yapıyor ama dumanla beraber gidiyor. Çok ustada gördü herkez farklı yorum yapmıştır. Bu nedenle aracımı tabir ettirmek istedim. Sizin yorumlarınızı okudum çok mantıklı olduğunuzu anladığım için size yazmak istedim. Şimdiden aracımla ilgi naciza yorumlarınızı bekliyorum. Saygılarınla

    1. Merhaba mehmet bey,
      Aracınızın ilk start anındaki yanma bozuklugu sebebiyle düzensiz çalışma ve beyaz duman atması normal bu arızaların bir kaç sebebi vardır,Enjektörlerin ayar bozuklugu subap larda kurum veya ısıtma bujisi arızalarında kaynaklanabilir

  74. Merhabalar
    1 ay önce yağ,yağ filtresi,polen ve hava filtresi,mazot filtresinin yıllık değişimini ve enjektörün birisinde etrafında kurum olduğu dolayısıyla pulunu değiştirttim.daha sonrasında bir akaryakıt firmasının ostim şubesinden mazot aldım.3 gün sonra arabayı çaliştırırken ilk çalıştı ve istop etti akabinde geçici arza lambası yandı.tekrar çalıştırmam 2-3 seferde oldu.tamircide geçici ikaz lambasını söndürttüm.mazot karışık olabileceğini söyledi.Arızayı kaldırdıktan sonra bilgisayar kontrolünde hiç bir arıza görülmedi.fakat aynı durum yani ilk çalıştıktan sonra 3-5 saniye sonra istop ediyor.2-3 defa daha marş yapıp pompaladıktan sonra çalışıyor.mazot katkısı ilave ettim.sizce nedendir.
    iyi günler dilerim.

    1. Merhaba nevzat bey,
      Aracınızın marka model bilgilerinizide paylaşırsanız yardımcı olabilirim.
      Yakıt filtrenizi kontrol etmenizi tavsiye ederim.

  75. slm bende 2000 motor 2001 model opel vectra comfort var turbo dizel sorunum 1 inci kalkarken titreme ve gaz yememe bunu 90 da giderkende yapıyor ama sonra düzeliyor yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim

  76. Adem bey aracım 2012!opel astra cdtı. Aracım sabahları geç çalışıyor. Hı hır hır hır 15 sn civarı almıyor. Aküyü değiştirdim marş motoru gayet sağlıklı döndürüyor. Isıtma bujileri ile ilgili herhangi bir arıza vermiyor. Yakıt pompası olabilir dediler bunuda şöyle test ettim deposunu tamamen doldurup aracı yokuş aşağı bıtaktım sabah çalıştırdım gene çalışmadı. İkinci olarak şöyle yest ettim araç geç çalıştı 15-20 metre gidip tekrar stop ettirdim çalıştırdım gene geç çalıştı. Deponun içine würth marka mazot katkısı koydum gene herhangi bir düzelme olmadı. Dikkatimi şöyle bir olay çekti ilk çalıştırmada araç 3-5 saniye hır hır yapıp duruyor. Bazende 10-15 saniye hır hır yapıp bir anda alıyor. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Merhaba necmi bey,
      Aracınız ile ilgili geç çalışma arızası tarif ettiginize göre yakıt filtresinden kaynaklı hava alıyor ise mazotu geri bırakıyor ve ilk marş anında yakıt olmadıgı için geç çalışmasına sebep oluyor olabilir, yada enjektörlerin geri dönüş basınç kayıbından dolayı geç çalışma oluyor.
      yapmanız gereken önce yakıt filtrenizi orjinal kullanarak değiştirmek sorun devam ederse enjektörlerinizi test ettirin.

  77. Merhaba yaşar bey
    Aracın enjektörleri ile ilgili bir arıza degildir depo havalandırma tahliyesi tıkalı ise ondan kaynaklanabilir

  78. Adem bey merhaba,
    Aracım C5 1.6 hdxp aracım ilk çaliştıktan sonra stop ediyor.2-3 marştan sonra çalışıyor.dizel geri kaçıyor.Hava alma nereden kaynaklanır.Pompacıya gösterdim Enjektör ve bay-pas sorunu yok dedi.
    Cevabınız için teşekkürler.

    1. merhaba nevzat bey
      Yakıt sistemini özellikle yakıt filtresine giriş hortumlarını kontrol ettirin aracı çalıştırmadan önce hortumların içinin boş olup olmadıgını kontrol edin.

  79. Merhaba, 60.000 km 2014 model hyundai i.20 dizel aracımda bazen ilk çalıştırmada gürültülü (tırıltı şeklinde) bir ses geliyor hemen kapatıp yeniden çalıştırınca problem olmuyor. Bir de rolantide ışıkta vs. beklerken 800-900 devir arasinda hafif bir dalgalanma oluyor. Muhtemel problem konusunda fikriniz nedir? İyi çalışmalar.

    1. merhabalar,
      Aracınızdaki ses şikayeti bir enjektörlerden kaynaklanabilir 2.cisi ise motor mekanik daha çok zincir sisteminden kaynaklanma olasılıgı yüksek ilk önce enjektör testi yaptırın

  80. Selamünaleyküm Hayırlı Cumalar Adem Bey.
    1.5 Kangoo 2005 medel aracım soğuk havalarda performansı gayet iyi, ancak sıcak havalarda güçten çok düşüyor. Tekleme yapıyor gibi. Soğuk havalarda 4 vites ile çıktığım yokuşlarda sıcak havalarda sıcaklık arttıkça 2. vitese kadar düştüğü oluyor. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

  81. Merhaba aracım 2006 model Ford connect 148000 km de araç gaz yememe ve beyaz duman yapmaya başladı çekişten düştü enjektör arızası dediler tamire gitti enjektörler geldiğinde bir türlü çalışmadı ancak sprey sıkılırsa ateşliyor sonra stop ediyor arıza ne olabilir bilgi verirseniz sevinirim

  82. Adem bey merhabalar
    Aracım 2006 ford fiesta comfort 1.4 tdci
    Kısa süre önce seyir halindeyken ucu şiştiği için çıkaramadığımız ısıtma bujisinin ucu kırılıp yanma odasına düşmesinden dolayı motor rektefiye yapıldı aynı zamanda oem 3k turbo ve işeme yapan siemens enjektör memeleri yenilendi bobinlerde sıkıntı çıkmadı
    Araç ilk gün çok harika çekiş ve sessiz motor sesine sahipken ertesi gün sabah aracı çalıştırdıktan ve kısa mesafe sonrası arıza lambası yaktı ve motorun sesi gaza basılınca traktör sesi gibi yüksek gelmeye ve 2000 deviri geçmemeye başladı ancak kontak aç kapa yapıp devam edince sönüp kısa süre sonra tekrar aynı durumu yaşatmakta taki araç 90 dereceyi bulana kadar,yani ondan sonra motor sıcakken bir sıkıntı yok ama soğuyunca hep aynı durum ve ilk zamanki atiklik kesinlikle yok usta arıza kaydına baktığında enjektör devre arızası p0200,p0113ve p0102 arıza kodlarını vermekte ve usta enjektörcüye enjektörcüde ustanın hatasından olduğunu söylemekte yani tam olarak arada kalmış durumdaym enjöktörcü son olarak orjinal bulamadığımızdan yan sanayisini taktığımız mazot el pompası yani elcek hortum larından kaynaklanabileceğinide söylemekte nette araştırmamdada elektriksel bi durum veya kısa devreden kaynaklanabileceği söylenmekte ben bu durumda hangi yol izlemeliyim tavsiyeniz nedir araçta rektefiyeden önce soft megacips yazılımda vardı ve gayette sorunsuz kullandım bu arada şuanki durum hakkaten çok can sıkıcı vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim

    1. Merhabalar
      Öncelikler gecmiş olsun ısıtma builerinin ucu zamanla şişmesi ve içeride kırılması sonucu birçok ara sizinle aynı sıkıntıyı yaşıyor.Bu arızayı gidermek için aslında periyodik olarak ısıtma bujileri belli aralıklarla deşimi yapıldıgı zaman herhangi bir sıkıntı olmayacaktır.
      Arızanız için özellikle enjektör soket ve elektrik tesisatınızda kısa devreler olması yüksek bir ihtimal iyi bir elektirikciye kontrol ettirin

  83. Merhaba Adem bey

    2005 model 2.0 hdi peugeot partnerim var Aracım çalışmıyor iyi bir pompacıya götürdüm pompasında ,enjektörlerde sorun olmadığı anlaşıldı pompanın müşürleride kontrol edildi. Bilgisayarlı arıza testindede arıza göstermiyor. Ancak aracım yine çalışmadı. Eter spreyiyle çalışıyor. Sonra yine stop ediyor. Aracımın sorunu ve çözümü nedir yardımcı olursanız .teşekkürler

    1. Merhaba tuncay bey
      Motor kompresyon durumunu kontrol etmenizde fayda var,geç çalışma sadece pompa ve enjektörden kaynaklanmayabilir.

      1. Ustam verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Yalnız benim araç hiç çalışmıyor anahtar veya beyninde sıkıntı olabilirmi dijital göstergesinde saatin göstergesi 00.00 gösteriyor

      2. Adem Ustam ben 205 model 2.0 hdi partnerim için bir soru sormuştum sizde aracın geç çalışmasıyla ilgili bilgi verdiniz de benim aracı hiç çalıştıramıyorum anahtardan veya beyninden sorun olabilirmi

  84. 2014 kia bongom var rolantide teklemeli ve sallantılı çalışıyo bu şekilde kullanmamın bi zararı olurmu….

    1. Merhaba kamil bey,
      Sallantılı çalışan bir araç ilk önce motor baglantı takozlarına zarar verecektir arıza motor mekaniginden mi enjektörlerdenmi kaynaklanıyor teşhis ettirip onarım yapmanız aracınızın daha fazla masraf açmasını önlemiş olursunuz

  85. Merhaba iyigünler aracim 1.9tdi caddy 2008 model bu gün seyir halindeyken araçlımdan tik tik tik dikiş makinesine benzer bir ses çikardi hemen sağa çektip istop ettim muhtemelen subap lar vuruyo ve enkektörlerde bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum bu konuda yardimci olurmusunuz ne yapmam gerekiyor

    1. Merhabalar,
      Arızayı teşhis ettirin enjektörlerden kaynaklanan bir arıza ise enjektör ayarı ve bakımı yaptırmanız gerekir.ses motor suboplarındaın kaynaklanıyor ise motor üst kısmını actırmanız gerekir.

  86. Merhaba aziz bey.
    yüksek basınç girişi arızalı bir kod muhtemelen basınç sensörü arızalı yada tesisatında kopukluk kısa devre olabilir,sensöre gelen tesisatınız takip ederek kontrol edebilirsiniz.

  87. Merhaba Aracım Kia cerato 2006 1,5 ilk çalıştırma da mavi duman atıyor 10 sn falan Sonra normal sebebi nedir acaba

  88. Adem bey yanıtınız için teşekkür ederim ,
    yazımda belirttiğim gibi basınç sensörü ve regületörünü yenileri ile değiştirmiştim.
    bu arada DS150 tipi biraz daha gelişmiş bir cihazla kontrol ettiğimde aynı arızaya P0190 teşhisi koydu
    hazır ele geçirmişken bu cihazla yakıt pompa değerlerinede şöyle bir bakayım aklımda kalmasın dedim rölantide 300 , pedala abanınca 1300-1400 bar değerlerini gördüm sanırım aracın normal değerleri bunlar ?
    ha birde bu cihazın sahibi arkadaş kendi Vitarası nı test ederken çalışma anında tek tek her enjektöre ait değerleri gördüğünü söyledi lakin Starex te öyle bir seçenek bulamadım sanırım yazılım kaynaklı (Delphi – Otocom) bir eksiklik

  89. Merhabalar bende 2003 1.9 düz dizel fiat doblo var. Aracım her marsa bastığımda çalışıyor fakat rolantide iken motorun calişma sesi artıp azalıyor ve çalıştıktan 5-6 saniye sonra motor lambasi yaniyor ve stop ediyor. Ayrıca stop etmesin diye gaza bastığımda bazende düşük vitese giderken tekleme yapıyor. Aracım ile uzun yola gittiğimde hiç bir sorun yok fakat ışıklarda veya herhangibir yere park ettiğimde ise yukarıda bahsettim gibi hemen stop ediyor bu sorun 2 haftadır var yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler.

    1. Merhabalar ahmet bey
      Yakıt pompasından rolanti düzensizligi ve yükselip düşmesi kaynaklanıyor,o model araçlarda delphi elktromekanik mazot pompası kullanılıyor aracınızı bilgisayar arıza tespiti yaptırdıgınızda size arızayı gösterecektir.

  90. Merhaba adem bey.
    2011 1.4 dizel myfiestam var 52bin km’de
    Bu aksam mazot kokusu almıştım kaputu açtığımda mazot sızıntıları gördüm motor alt kısımlarında. Ford özel servisindeki ustaya sordum enjektörlerden olabilir dedi.
    Acaba aracımda hafif gaz verip bıraktığımda vuruntu yapıyordu ve birazda vuruntulu gibi çalışıyordu. Dizel pompayami yoksa yine ford özel servisinemi gideyim. Görüşlerinizi rica ederim.

    1. Merhaba ahmet bey
      Enjektör baglantı yada geri dönüş hortumlarından kaynaklanıyor olabilir dizel servise gitmeniz iyi olur

  91. Aracım peugeot boxer 2.2 hdi vites yükseltirken aracım 3 4 saniye kadar çabuk toplamıyor kendini. Yada yüksek devirlerde hızlanmak isterken kesme yapıyor. Sanki mazot pompası yeteri kadar mazotu basmıyor. Sorun ne olabilir

    1. Merhaba onur bey
      mazot pompası yeteri kadar yakıt basmama gibi durumlarda aracınız stop eder siizn aracınızda hava akış metre arızalı olma ihtimali yüksek bilgisayara baglatarak kontrol ettirin

  92. Opel astra 2009 model dizel marka aracım var yakıt aldım 9 km gittim tam park ediyorum motor kısmından ses gelmeye başladı lakir lakir diyekaysmi diye baktım kayış değil motorun arka kısmından geliyo sorun ne olsbilir

    1. Merhabalar
      Araçlarda motor mekaniginden kaynaklanan bir çok farklı ses olabilir en yakın ustanıza götürüp dinletmenizde fayda var

  93. 2015 model doblomuz var 1 kez enjektör degistirdik marsa uzun sure basinca calisiyordu motorun hava girisine bir sprey sikinca calisiyordu sebebi ne olabilir

    1. Merhaba kasım bey
      Aracınızı sprey ile çalıştırmak ilk anda marş start anında motora verdiginiz alternatif yakıt sayesinde aracınız çalışıyor yanma odasına püskürtülen yakıt miktarı düşük olabir

  94. 2010 model renault fulence pirevellej 105 dizel aracım,eksoz emisyon arıza lanbası yandı.bilgisayara bağlayıp arızası güc kesintili calıştığı,güç devreden cıkıp devreye giriyor denildi,arac bazen geç toparlıyor,guç düşüşü oluyor.bu arıza neden olabilir.Teşekkür ederim.

  95. Merhabalar

    2008 model 1.6 hdi 207 aracim var. Km olarak suan 105 binde. Aracta yarim depodan fazla mazot varken sanki arkadan bi ip varmis gibi cekisinde anormallik oluyor. Fakat yakit miktari ceyrek deponun altina indiginde cok entrensan sekilde arac resmen aciliyor cekisi duzeliyor yakiti bile nerdeyse 0.5 – 1 lt arasinda azaliyor.. sabahlari sogukken calismada rolantide oyle beyaz duman falan yok ama aracimda katalizor iptalide oldugu icinmidir bilmiyorum, bariz bi ağır mazot kokusu var. Bi kac kisiye sordum olamaz edemez sana oyle geliyordur dediler bu sorun icin. Ama ciddi sekilde yakit ceyrek depo altina indimi arac karakter değiştirip sanki +15 hp fazlalasiyor gibi. Bu sorun hakkinda gorusleriniz nelerdir acaba? Enjektor bakımı vs yapılmadı. Bi iki defa wurt attim depoya en son koydugumda cekis artmıştı o yakit bitene kadar ama sanki yakit ortalamamda yuksekti. Simdiden teşekkürler.

  96. adem bey merhaba kocaeliden yazıyorum size aracım 2008 model 1.3 m.jet fiat linea
    yolda giderken arıza ışığı yanıyor ve gaz yemiyerek stop ediyor , ustama gittim enjoktörcüye yolladı o vatandaş cihaza bagladı arıza şu YAKIT SİSTEMİ ARIZASI 1. VE 4. ENJOKTÖR BASINCI FAZLA OLDUĞUNDAN STOP EDİYOR OLABİLİR DEDİ POMPADA OLABİLİR , MAZOT POMPA MÜŞÜRÜDE OLABİLİR DEDİ
    FİYAT OLARAK İSE = 300 İLE 2.000 TL ARASI RAKAM TUTAR DEDİ
    ENJOKTORLER , MÜŞÜR , POMPA SIFIR FİYATI = 2.700 TL TUTUYOR.

    SIFIR ALMALI TAMİRMİ ETTİRMELİYİM VE BU SIKINTIYI BUNLAR YAPABİLİRMİ ARACA

    1. Merhaba ufuk bey
      Size komple yakıt parçalarını sıralamış arkadaşlar,
      ilk önce saglıklı bir arıza tespiti yaptırmalısınız enjektör arızası veriyorsa ilk önce onların arızalarını giderip aracınızı denemelisiniz

  97. Merhaba 2006 coralla d4d aracım 200 binde normal seyir halinde giderken hafif gazdan ayağımı çekince araç kendini toparlaması gaz yemedi boşa aldım gaza bastım gaz yedi ancak motor kısmından şikirti sesi geldi ve yoğun duman attı birkaç kez gaz verince düzeldi ancak bu durum beş altı kaz tekrar etti ne yapmalıyım

    1. Merhaba emin bey
      Aracınız arıza yaptıgı zaman sürücü ekranında motor arıza ikazı yanıyormu dikkat ettinizmi?
      yakıt enjektörlerinizi yada egr valfinizi söktürüp kontrol ettirin.

  98. Merhabalar

    2008 model 1.6 hdi 207 aracim var. Km olarak suan 105 binde.  Aracta yarim depodan fazla mazot varken sanki arkadan bi ip varmis gibi cekisinde anormallik oluyor. Fakat yakit miktari ceyrek deponun altina indiginde cok entrensan sekilde arac resmen aciliyor cekisi duzeliyor yakiti bile nerdeyse 0.5 – 1 lt arasinda azaliyor.. sabahlari sogukken calismada rolantide oyle beyaz duman falan yok ama aracimda katalizor iptalide oldugu icinmidir bilmiyorum, bariz bi ağır mazot kokusu var. Bi kac kisiye sordum olamaz edemez sana oyle geliyordur dediler bu sorun icin. Ama ciddi sekilde yakit ceyrek depo altina indimi arac karakter değiştirip sanki +15 hp fazlalasiyor gibi. Bu sorun hakkinda gorusleriniz nelerdir acaba? Enjektor bakımı vs yapılmadı. Bi iki defa wurt attim depoya en son koydugumda cekis artmıştı o yakit bitene kadar ama sanki yakit ortalamamda yuksekti. Simdiden teşekkürler.

  99. 2000 model Mercedes sprinter minibüsüm var. Hafif eğik yerlere veya rampaya park ettiğim zaman çalışmıyor. Düz yere park yaptığım zaman bir sıkıntı Yok. :). Nedenini birkaç ustaya sordum anlamsız buldular. Enjektörlerede mazot gidiyor. Akü sıfır.

    1. merhaba mehmet bey
      muhtemelen yakıt hortumları filtre ve mazot pompasından kaynaklı mazotu geri kaçırma arızası olabilir

  100. Merhaba adem bey 1.5 dizel Clio 2 aracım silindir kapağı değiştik aracım aşırı şekilde çekişten düştü neden kaynaklanır.

  101. Slm adem bey 1,9 reno kango 2000 model sabahlari calisirken beyaz duman 45sn ile 1dk arasi vede sarsintili sonra duzeliyor.bunun sebebi nedir veya ne arizali..birde aracin deposu delikti tamir yaptirdim .yag bakimlari dahil.lakin simdi araba kendi kendine gaz verir duruma geldi.istop ediyor bazende.motor pomasi giris mazot hotlrtumundan pompaya hava kabarciklari geliyor depo ful oldugu halde.nedeni nedir acil yardim

  102. 2008 model opel combo 1.3 cdti var 50 tl lik yakıtla 135 km gdyrm bu yakit normalmi sehir ici arac pek iç acici performansi yok bazende kara duman atiyor sikistirdigimda

    1. merhaba gökhan bey
      verdiginiz degerlere göre yakıt tüketimi yüksek, tabiki burada aracın bakımları lastikleri motor durumu hepsi normal durumda olması gerekiyor hepsi ayrı ayrı birer etkendir

  103. ustam kolay gelsin bizim 1,3 fiat doblo 2009 model aracımız. marşa basınca calışmamaya basladı. sonralarda 2-3 marşda çalışıyordu. tamirci mazot filt vs değisti yine aynı arıza. baska enjektörler taktı yine aynı arıza devam etti. en son yeni bir mazot basınc müşürü takıldı gec de olsa ilk marsda çalışmaya basladı fakat gec calışmakda. arac rampalarda devirden düşmekte soğukken tek marsada çalısıyo fakat ısındımı hiç çalışmıyo ve son tamirciden de cıktı şu an hiç çalışmıyor.spreyle veya vurdurarak çalısıyor valla tamirden bıktık hiçbir taöirci kesin biç şey demiyo depo kirli olabilir die düşündük son olarak ne yapmamaız lazım yardımcı olursanız sevinirim. enjektörler yakıt filtresi kontrol edildi baska ne olabilir.

    1. merhaba mehmet bey
      yakıt pompasının elamanları aşınınca ve pompa basıncı düşer buda özellikle sıcak iken aracın geç çalışmasına sebeptir.
      mazot pompasının basınç ve elaman valflerini kontrol ettirin

  104. merhaba
    2009 model 1,3 dizel opel combo aracım var belirsiz aralıklarla beyaz duman atıyor duman atarken hararet göstergesi 80 dereceye düşerek araçta titreme oluyor sonra kendiliğinden düzelerek gösterge 90 dereceye geliyor ve duman kesiyor enjektörleri temizlettim ama çözüm olmadı böyle bir sorunla karşılaşdınızmı neden olabilir teşekürler

    1. Merhaba selim bey
      aracın sogutma fanı çalışıncamı 80 dereceye düşüyor yoksa anlık olarakmı kendisi düşüyor elektrik arızası ve aküyü ölçtürünüz.

      1. tekrar merhaba kusura bakmayın geç cevap oldu için anlık olarak düşüyor otobanda 100 kmyle giderken birden 80 dereceye düşüyor beyaz duman atıyor ve titreme oluyor duman atacağını hararet göstergesi düşünce anlıyorum zaten bazen çok sık yapıyor aynısını kendiliğinden düzeliyor sorun nerden kaynaklı bulamadık böyle bir durum başkasının başına geldimi acaba duydunuzmu hiç teşekkürler

  105. merhaba adem bey benim 1.3 multijet 2014 model fiat doblo aracım var sabah ilk çalışmada bir problem yok bir kaç km gittikten sonra stop edip tekrar çalıştırmada motorda kesik kesik bir çalışma oluyor fazla uzun sürmüyor 5-10 saniye kadar sürüyor birde motor ısındıktan sonra çalışma sistemi normale dönüyor sorunun ne olduğu konusunda aydınlatırsanız sevinirim Simdiden teşekkürler kolaylıklar diliyorum

  106. bakimi yaptrdim turbo hortumlarini kontrol ettirdim 1.3 cdti combo aracim yakit hala ayni 50 tl mazot ile 135 km sehir ici araca yuklendiginde siyah duman atiyor ara sira birde tamirciye gosterdim çekiş düşük dedi haa birde aracimi cok sikistirdigimda hareret 90 i geciyor ben de volksvagen tamircisiyim

  107. 15ci dizel Kangoo yolda gidiyordum baktım şakirti ses gelmeye başladı tabi hemen sağa çektim durdum istop etik çekiciyle çektirdim usta baktı tam emin olmamakle enjektorleri sokti pompaci baksin dedi böyle olmadan bir hafta önce mazot katkı koymuştu depo yarı oldu bu arsayı verdi katkıda ola bilir mi bide usta adam emin konuşmadı başka arsada olabilir dedi sizce neden olabilir şimdiden teşekürler adem bey

    1. merhaba hayrettin bey.
      enjektörleriniz söküldügü zaman içlerindeki aşıntılar ve meme iğnesindeki mazot harici bir yakıt oldugunda farklılıklar gösterebilir, dikkatlice incelediginiz zaman farkedeblirsiniz.

  108. Merhaba adem bey hayırlı bayramlar Adem Bey Clio 1.5 dizel aracım Turbo ve enjektörlerde sıkıntı yok silindir kapak conta kalınlığı çekiş düşüklüğü yapar mı kapak değiştikten sonra çekiş çok düştü Teşekkür ederim hayırlı günler.

  109. merhaba,
    Nissan qashqai 1,5 Dizel aracım var. Aracın arıza lambası yandı ve arıza kodu olarak p0201-P0202-P0203 enjektör arızası görünüyor. Bana çokmu masraf açar bu durum. Araç kullanırken hiçbir sorun hissetmiyorum. Fakat arıza kodları bu şekilde. Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz

    1. merhaba ilker bey,
      enjektör arızası veriyor bu genellikle akü enerjisi düşük yada enjektörlerin bobinlerindeki arızadan dolayı bu kodları veriyor, ilk önce aü ve elektirik kablo tesisatını kontrol ettirin bir sorun yok ise enjektörleri degişmeniz gerekebilir.

  110. Merhaba Adem bey,

    Bende 2006 model starex crdi 140 bg araç var sabahları tek marşta alıyor, ancak motor ısındıktan sonra araç çoğu zaman çalışmıyor filitrenin üzerinde ki pompadan pompalayınca araç çalışıyor bu sorun neden kaynaklanır bilginiz var ise paylaşırmısınız.

    1. merhaba lütfü bey,
      aracınızın km baglı olarak yakıt pompasının basıncında düşüklük olabilir mazot pompa ve enjektörleri kontrol ettirin.

  111. 2008 MODEL DOBLO 13 MULTİJET Aracım seyir halinde uzun yolda stop ediyor sonra 20 dk kadar bekleyince çalışıyor çalışdıgında çok yoğun beyaz duman ardından siyah duman atıyor sonra duman kesiliyor depodaki mazot pompasını ve şamandırayı değiştiler gine yapıyor motor arızası yakıt yolu sıkışması çıkıyor pompacı ölçüm yaptı pompa ve enjektörler sağlam sıkıntı yok dedi

  112. Iyi günler Adem bey benim aracım hyundai getz 1.5 crdi 95 bin kmde aracim geç çalışıyo bazen 2 seferde bazen 3 seferde çalışıyo kışın pek olmuyo ama yazın cok oluyo cekisinde bi problem yok bazen 1.viteste yokuslarda cekiste düşüş oluyo onun haricinde bi problem olmadı neden böyle oluyo Adem bey muhtemel sebepler nelerdir acaba şimdiden teşekkür ederim

    1. merhaba muharrem bey,
      aracınız sıcakken geç çalışma sebeplerinde bir taneside yakıt pompasıdır onu kontrol ettirmeniz faydalı olacaktır.

  113. merhabalar….hyundai getz 1.5 crdi dizel araç baktık motor gürültülü çalışıyor siyah kurum yapıyor enjektörde sorun var dediler ..aracı sevdim fakat araç bu haliyle almaya değer mi ne yapmak gerekir teşekkürler

    1. merhaba mustafa bey,
      yaklaşık enjektör tamir ve bakım maliyetleri 1000 tl gibi bir masraf çıkarabilir ona göre hesaplam ayapıp alabilirsiniz.

      1. slm adem bey bende 2011 1.4 crdi kıa venga var.sorunum araç 3 ve dorduncu vıteslerde gaza yuklenınce arkasından bırı tutup bırakıyıo gıbı oluyor ve 2000 2500 devırı gecmıyor suratlenmıyor gaz yemıyorgoturmedığım yer kalmadı yetkılı servıs dahıl arıza lambası yakmıyor lütfen yardımcı olurmusunuz

  114. merhaba yıldırım bey
    enjektörlerden kaynaklanan bir arıza sürekli devam eder, muhtemelen farklı bir arızanız var aracınızın.

  115. İyi günler Adem Bey. 2004 model citroen xsara 1.4 hdi 194 binde emanet araç ile başka bir şehire gittik araba giderken terleme yaptı ve sonra stop etti. Marş basıyor 1 saniye sonra stop ediyor. 10-15 dk bekledikten sonra yine çalışıyor ama 1 dk sonra yine stop ediyor. Acaba sorun ne olabilir. Yabancı yerdeyiz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir tamirciye çekeceğiz ama ilk önce size sormak istedim.

  116. Adem Bey merhabalar. Aracım 2007 model Opel astra 1.3 cdti. Aracımda sürüş halindeyken vites farketmeksizin yolda tekleme yapıyor. Özellikle 2000 devire yaklaşırken ve sonrasında. Bu sorun öncesinde aracımın bakımı özel bir serviste yapıldı, yağ polen hava mazot filtreleri değişti, egr valfi tıkalıydı temizlendi, yenisi takıldı. Sorunum ne olabilir acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim.

  117. Merhabalar iyi çalışmalar benim sorunum 2004 model 90 ps Connect aracımın kızdırma buji lambası yakarak gaz kesmesi ve stop etmesidir enjektörler sökülüp tek tek bilgisayarlı makinede test yapıldı sorun olmadığı söylendi yarın pompaya bakılacak sizin bir fikriniz varsa bu arıza konusunda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

  118. Adem bey iyi akşamlar. Öncelikle sorulan sorulara verdiğiniz cevaplar beni aydınlattı. Sorularıma gelecek olursam 2010 model ford fiesta 1.4 TDCI titanyum paket dizel aracıistaasyoum yaklaşık 10 gün önce benzin istasyonundan aldığım yakıttan sonra teklemeye başladı. Müteakiben 120 km sonra motor arıza ışığı yandı. Ustaya götürdüm PC’de arızaların yakıt kaynaklı olduğunu söyledi arızayı sildi ve yola devam ettim. Yaklaşık 80 km sonra arıza tekrar nüksetti 10 dakika bekledim ve tekrar yola devam ettim sonra arıza yapmadı. Araca enjektör temizleyici koydum. Bugün yola çıktım ve yine arıza oldu. Ustaya gittim ve PC’de 2 nolu enjektör arızası verdiğini söyledi. Sorularıma gelecek olursam;
    1. Enjektörlerin hepsi değişmeli mi?
    2. 1 tanesi değişecek ise farklı marka olur mu? Ford hangi marka kullanıyor?
    3. Sadece temizlik ne kadar tutar?
    4. Hepsi değişir ise ne kadar tutar?
    5. Yakıt pompası ve depo değişmeli (veya boşaltılmalı) mı?
    Kusura bakmayın fazla soru oldu şimdiden teşekkürler/saygılar

    1. merhaba Fatih bey,
      ilk önce enjektörlerinizi dizel servisde söktürerek kontrol ettirin sonra durumları belli oldugunda sadece arıza veren enjektör degişse olur enjektörlerin yan sanaisi yoktur ve aynı markadır temizlik ve bakımla da enjektör kurtarılabiliyor.

  119. Adem bey iyi akşamlar. Öncelikle sorulan sorulara verdiğiniz cevaplar beni aydınlattı. Sorularıma gelecek olursam 2010 model ford fiesta 1.4 TDCI titanyum paket dizel aracım yaklaşık 10 gün önce benzin istasyonundan aldığım yakıttan sonra teklemeye başladı. Müteakiben 120 km sonra motor arıza ışığı yandı. Ustaya götürdüm PC’de arızaların yakıt kaynaklı olduğunu söyledi arızayı sildi ve yola devam ettim. Yaklaşık 80 km sonra arıza tekrar nüksetti 10 dakika bekledim ve tekrar yola devam ettim sonra arıza yapmadı. Araca enjektör temizleyici koydum. Bugün yola çıktım ve yine arıza oldu. Ustaya gittim ve PC’de 2 nolu enjektör arızası verdiğini söyledi. Sorularıma gelecek olursam;
    1. Enjektörlerin hepsi değişmeli mi?
    2. 1 tanesi değişecek ise farklı marka olur mu? Ford hangi marka kullanıyor?
    3. Sadece temizlik ne kadar tutar?
    4. Hepsi değişir ise ne kadar tutar?
    5. Yakıt pompası ve depo değişmeli (veya boşaltılmalı) mı?
    Kusura bakmayın fazla soru oldu şimdiden teşekkürler/saygılar

  120. Yazmayı unuttum son arıza da usta enjektör arızasını sildi ama arıza her seferinde nüksetti.

  121. Merhaba 2011 1.5 dci symbol aracımda rampa çıkarken yada 110 km’yi geçtiğimde stop ve hararet lambası yanıyor araç belli belirsiz çekişten düşüyor hararet normal yavaşlayınca sönüyor acaba neden olabilir.Hayırlı günler

  122. Hundai accent era 1,5 aracımda calışırken çok geç çalışıyordu 10 15 sn marş basıyorduk marş motoru hızlandırıldı enjektör memeleri degişiti bakım yapıldı pompaya bakıldı araç seyir halinde hiç bir sıkıntısı yok zehir ısınınca 3,4 sn calısıyor bakacak ne kaldı

  123. Merhabalar Adem bey. Opel astra 1.3 cdti 2007 model arabam yoldayken vites farketmeksizin 1800-3000 devir arasında tekleme yapıyor. Tekleme yaparken de dikiş makinesi sesi gibi çıkırt diye ses gelmekte. Arabamın sanayide bakımı yapıldıktan, egr valfi değiştikten sonra bu sorun ortaya cıktı ama enjektör kaynaklı bir sorun olma ihtimali de var mı? Arabanın hangi kısmına baktırmalıyım? Şimdiden cevabınız için çok teşekkürler

    1. merhaba gökhan bey,
      enjektör arızası olsa muhtemelen her devirde yapması lazımfarklı bir mekanik ses olma ihtimali yüksek,egr sistemini kontrol ettirin

  124. Merhaba,

    2010 model Polo 1.6 TDI BlueMotion 90PS aracim motor isininca ve arac durdugunda motor düzensit calisiyor ve arac hafif sallaniyor. Bunu cogu zaman arac isindiktan sonra yapiyor. Seyir halindeyken hicbir sey farkedilmiyor. Bir tamirci Injeksiyondan kaynakli olabilir dedi. Sorun Injeksiyon olabilir mi? Veya baska neden kaynaklanabilir. Fiyati ne kadar olabilir? Tesekkürler

    1. Merhaba sedat bey
      Aracınızın arızası enjektörlerden kaynaklı olabilir 1.6 tdi motorlarda bahsettigizi arıza yogunlukla karşılaşıyoruz tabi yine bir dizel servise götürerek teşhis etmenizde fayda var
      yeni komple enjektörlerin adet fiyatı yaklaşık servide 1200 tl gibi piayasa 800-900 tl arası degişiyor kısmi tamirleride mevcut

  125. Slm mercedes C 220 CDI 2001 model aracim.hareket halindeyken stop ediyor (arac otomatik vites) genelikle gaza yuklendigimde oluyor gecen bikac gun önce sollama aninda stop etti hemen saga cekip dörtluleri yaktim 5 veya 10 dakika sonra calisti sorun devam ediyor yardimci olurmusunuz lutfen ariza neden kaynaklaniyor not aracla yurtdisindan 4 bin km yol yaptim tr ye kadar sorun yoktu

  126. Merhaba kolay gelsin. Bi sorum olacak 2006 dizel fiesta kullanıcısıyım aracımda bir arıza belirdi neden olduğunu çözemedim ilk size danışmak istedim aracımla seyir halindeyken biranda gaz kesiyor araç tekliyor gibi oluyor gazdan çekince ayağımı stop ediyor. Daha sonra bu sorun 20km hız a kadar düştü ve sonunda 1. Vitesten yukatı atamaz oldum devmlı stop ediyor son çare çekici çağırmak oldu Bana sorun hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi lütfen çok can sıkıcı birşey yardımlarınızı bekliyorum Lütfen. Teşekkürler şimdiden

    1. Merhaba ahmet bey
      aracınız arızaya gectigi zaman mutlaka motor arıza lambasını yakması gerekiyor orjinal bir arıza tespit cihazı ile sorunu çözebilirsiniz

  127. Merhaba ustam. 2004 model 75 lik connect aracım 120 000 de. Arac 30 40 km gittikten sonra güçten düşüyor. Düz yolda 110 u geçmiyor rampadan hiç çekmiyor Stop edip tekrar calistirinca düzeliyor ve tekrar güçten düşüyor. Aracın turbosunda olabilir dediler yaptırdık. Hortumlarda sıkıntı yok. Enjektorler baktırdım sorun yok dediler. Motoru ölçtük %82 çıktı.

  128. Merhaba benim ls 70 traktörüm gazı geç yıyor performans kaybı var azda duman var Ne yapa biliriz tşk

  129. Merhaba adem bey 2001 kangom dizel 1.9 var dün baskı balata,mazot,yağ ve hava filtresinin değiştirdim şimdide aracıda olmayan arıza meydana geldi özellikle 1 ve 2. Viteslerde araç sanki kesiciye giriyor gazi kesip salıyor ve rolantide çalışırken motor düzensiz çalışılıyor ve sonra düzeliyor yardımcı olabilir misiniz

  130. Mrb adem bey clio 2004 dizel ilk sahibiyim kw 49 binde aracin icine burnumuza gelmeyen yanliz bogazimizi genzimizi yakan bir koku var ne olabilir tsk

  131. Merhaba Adem bey benim aracım crysler300 c bir haftadır bir problemle uğraşıyorum bi türlü bi sonuç alamadım sorun şu aracım geç. Çalışıyor 3 bin deviri geçince kırmızı bir Yıldırım ikazi ve sarı renkli motor ikizi yanıyor ve bazende seyir hakında aracım istop ediyor servislerde dpf filteri tıkalı olduğun için dediler dpf filtresini söktüm aynı problem devam etti tekrar gittiğimde aracın beyninden tamamen silmesi lazım dediler onu da yaptım ama hala aynı problemler devam ediyor ayrıca aşırı bi siyah duman atıyor teste koyduğumda 3 enjektör gitti dediler alip taktım siyah duman kesildi ama aracım tekrar aynı problemleri yapmaya başladı ve bugün tekrar siyah duman çıkıp araba seyir halinde istop ediyor sizden rica ediyorum acil bi yardim

    1. Merhabalar
      dpf filtresini tamamen mi iptal ettiniz yoksa temizletip taktınızmı tamamen söküp atmanıza gerek yok dpf filtresini profosyonel makina ile temizleten yerler var ve gayet saglıklı olup tekrar kullanalıyor söküp atmanız ileride size başka sorunlar çıkaracaktır muayeneden gecmeye bilir ve beyinden de iptal etmek dogru degil,diagnoz bilgisayarda arızaya bakarak sonuca gidebilirsiniz muhtemelen egr de arızalı olabilir.

  132. Slm Adem bey. 2004 ford connect aracim. Arac 1hafta calisiyor veya 3 gun calisiyor.stop ettigimde calismiyor. Baska bir aracla cekerek calistiriyoruz..her defasinda calisir halde sönmüyor. Pompa tamiri enjektor tamiri isitma bujileri hepsi yapildi.filtreler degisti.tamirciler elektrikciler icinden cikamadi. Dun aksam farkettim mazotta eksilme olmus calismadigi halde.bundan olabilirmi.yardimci olursaniz sevinirim tesekkurler

    1. Merhabalar
      sizin arızanız muhtemelen mazot hortumlarından yakıtın geri kaçması ile alakalı gibi gözüküyor yakıt hortumlarını ve filtre giriş çıkışlarını kontrol edin sonra direk bir bidonla mazot pompasına yakıt vererek çalıştırın düzelme olursa hortumları ve filtreyi degiştirin

  133. Merhabalar Adem bey benimde 1.5 crdi hyundai aracımda özellikle motor ısınınca ve sıcak havalarda geç çalışma sorunu var benim mazot filtresi felan bütün bakımları yeni yapıldı yakıtı hep opetten alırım bakımları aksatmam ama hala sorun devam ediyo yukarıda verdiğiniz cevaplardan okuduğum kadaryla mazot pompasından kaynaklanabilir yazmışsınız mazot pompasının kontrolü için pompacıyamı gitmem lazım yoksa normal ustanın mı kontrol etmesi lazım ben malatyadayım burdaki ustalar arabayı sagolsunlar daha kontrol etmeden enjektördendr şundandır bundandır diyip başından savmayı çok severler onun için önce sizden bilgi almak istedim nasıl bi yol izlesem diye

    1. Merhaba metin bey
      İlk önce bir arıza teşhisi için bilgisayara baglatın sonra öazot pompası için dizelci ustalardan yardım isteyin.

  134. merhaba bende renault scenic 1.9 dci 2003 var motor calisiyor gaz yemeden 3.4 saniye calisip stop ediyor bir kac kere tekrarlayinca artik calismiyor sizce sebep yada sebepler nelerdir yurt disinda yasiyorum burada araba yaptirmak la eve hirsiz girmesi ayni soyup sogana ceviriyorlar becerebilirsem kendim yapayim diyorum yardimci olabilirseniz sevinirim

    1. Merhaba ugur bey
      öncelikle aracınızın yakıt tesisatını kontrol edin eger yakıt hortumları boş ise mazotu geri kacırdıgı için çalışıp stop edebilir öle durumlarda filitreden depoyu iptal ederek direk bidonla araca mazot verin normale dönerse hortumları ve depoyu kontrol edersiniz.

  135. Adem bey merhabalar öncelikle tüm yorumlara cevap vererek yardımcı olmuşsunuz Allah razı olsun.
    Benim 2009 model 1.4tdci 85binde yeni aldığım bi aracım var.3000 devre gelince vuruntu yapıp geçmesine izin vermiyor ve anlık sarı dişli lambası yanıp sönüyor.Arıza kaydı olarak yakıt yolu basınç sensörü çıktı.Servisteki usta yakıtı ve filtreyi değiştirip katkı koyup denememi istedi yaptım arabayı sıkıştırdım düzeldi banamısın demedi.
    Ama bugün bu sefer 4bin devir civarlarında yaptı bastık sıkıştırdık yine düzeldi şimdi bişi yoktur.
    Bu sorun nedir basınç sensörünü değiştirirsek düzelir mi yardımcı olursanız memnun olurum her kafadan bi ses çıkıyor bizim sanayide bi yol gösterirseniz çok sevimirim.

    1. merhaba emre bey
      biz teşekkür ederiz bildigimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. bilgi paylaşınca güzeldir.
      Aracdaki vuruntu sesi mekanik bir sesmi yoksa enjektör den kaynalanan bir sesmi ilk önce onu anlamak lazım sensör arızası ise sensör arızalı ise yüksek basınç a gectigi için ikaz olarak motor arızasını yakıyor

  136. Merhaba,

    2006 model hundai starex crdi motor aracımda zaman zaman çalımaşma problemi oluyordu bu yüzden marş motoru yedim, götürdüğüm bütün ustalar pompa ve enjektör dedi maliyeti yaklaşık 5 bin civarında çıkardılar. Sorunu elektronikçi arkadaşımla çözdük bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim arçta imbolezer anteni diye bişi varmış buna sinyal gönderen beyin arızalandığı için zaman zaman anahtarı tanımıyordu tamir edilince sorun tamamen çözüldü, umarım sizlere yadımcı olur.

    1. Merhaba aracım 1.3 dizel linea 2008 model.benim sorunum geçenlerde marş almasına rağmen bir türlü çalışmadı.gelen bi usta motora yakıt gelmiyor dedi.sonra sürekli denerken en sonunda çalıştı ve hemen servise gidip bilgisayara bağladık.p0087 arıza kodu vermiş.bu arada bir daha aynı sıkıntı oluşmadı.serviste denerken birde immobilizer hatası verdi.usta bir daha yaparsa bakalım şuan bir sorun gözükmüyor dedi.şuan normal çalışıyor.sizce sorun ne olabilir.teşekkürler

  137. Merhabalar aracin megan 2 araç rölantide calisirken ve vites de gaz vermeden giderken istop ediyor bu durum haftada en az 2 sefer tekrarlıyor neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim

    1. merhaba mikail bey
      aracınızın stop etme arızası için yakıt sistemi elektronik devir okuyucu sensörler ve enjektörlerin kontrol ettirmeniz gerekir.

  138. İyi günler baştan sona neredeyse yazılanları okudum. İnsanlara gösterdiğiniz anlayış ve yardımlarıız için tşk ederim Adem Bey.
    keşke yakın olsak ta güvenle arabalarımızı size bi baktırsak. Benim arabam Fiat Bravo 2011 120 hp otomatik dizel. enjektörler üzerinde sıvı birikmesi vardı mazot kaçağı imiş usta civata sıktı ve kaçak giderildi. acaba bu kaçak enjektör arızasından olur mu. bazen 100 le giderken nasıl tarif etsem gıcır gıcır diye metal sürtmesine benzer bir ses oluyor kaç sefer ustaya getirdim sesi dinletemedim. aracım sarsıntılı çalışıyor, motor sesi fazla gibi denemek amaçlı gaz bastım 200 e çıkıyor, performans ta bir sorun yok gibi. ama enjektörler içime sinmiyor hiç. enjektör mazot kaçırır mı aklım takıldı.

    1. merhaba cem bey,
      enjektörlerin mazot kaçırması ya baglantı giriş çıkışlarından yada enjektör meme ile gövde arasındaki tutucudan dolayı kaçırabilir dizelcilerde bunu tamiri yapılıyor.
      motorun sarsıntılı çalışma sorunu ili ilgili enjektörlerinizi söktürün bir test ve temizlik ayar yaptırın durumunu ögrenmış olursunuz.

  139. 2008 model ford mondeo aracının popa yapıldı enjektorler tamir edildi geri dönüşüm hortumu değiştirildi yine de araç çalışmıyor nedeni ne olabilir cevap verirseniz sevinirim teşekkürler

  140. Merhaba.2016 corolla kullanicisiyim.özellikle depoyu fulledigimde bazende yaridan fazla olduğunda araba vitesteyken ayağımı gazdan cektigimde anlık yakıt göstergesi sıfır göstermiyor.3.4 litre gösteriyor ve birden 100 km.litre yakıt tüketimi artıyor.taki arabayı kapatıp 5.10 dakika bekledikten sonra düzeliyor.örneğin yokuş aşağı 3000.4000 devirde bile gitsem anlık tüketim sıfır göstermiyor.bu yüzden arabaya fazla yakıt almaya korkuyorum.sizce sebebi ne olabilir.

  141. adem abi merhaba.Abi 2001 mod pegout expert 2.0 hdi aracim seyir halinde az yuklenince stop ediyor zor durumdayim .Enjektor dediler 1500 tl yapariz dediler yardim istiyorum.Saygilarimla

  142. Merhaba benim traktörüm gazı geç yıyor performans kaybı var filtre deyştim olmadı ne dendiysem olmadı pompa süktürmek mantıklımı bir fikir verirseniz iyi olur tşk

  143. Merhaba aracım 1.3 dizel linea 2008 model.benim sorunum geçenlerde marş almasına rağmen bir türlü çalışmadı.gelen bi usta motora yakıt gelmiyor dedi.sonra sürekli denerken en sonunda çalıştı ve hemen servise gidip bilgisayara bağladık.p0087 arıza kodu vermiş.bu arada bir daha aynı sıkıntı oluşmadı.serviste denerken birde immobilizer hatası verdi.usta bir daha yaparsa bakalım şuan bir sorun gözükmüyor dedi.şuan normal çalışıyor.sizce sorun ne olabilir.teşekkürler

  144. Merhaba, 2004 2.5 motor 130 luk carevella aracım var araç birinci viteste kalkınca 2000 devirde gaz kesiyor yüklenince anca toparlıyor diğer viteslerde sorun yok, tekleme duman çekiş kaybı yok mazot filitresi değişti kimi enjektör diyor kimi beyinden diyor arada normale dönüyor ama genelde aynı durum sizce neden olur

    1. Merhaba alper bey,
      Enjektör arızası oldugu zaman aynı arızayı diger viteslerde de yapar muhtemelen yazılım arızası olabilirorjinal bir cihaz ile yazılım ve arıza teşhis yaptırın

  145. Cevap için teşekkür ederim Adem bey araç cihaza bağlanıp reset atıldı 5 enjektörüde arızalı gösteriyor birde krank mili sensörü arızalı gösteriyor fakat sensör arızalı olsa stop eder diyorlar öyle bir durumda yok. İşin aslı tam anlamıyla anlatan yok deneme yanılma ile çözmeye çalışıyorlar

    1. merhabalar,
      Enjektör onarımını yapın aracın düzelme ihtimali yüksek, krank devir okuyucu eksantrik okuyucusundanda refarans aldıgı için yani bir anlamda yedekli çalıştıgı için stop etme yapmayabilir,
      sistemdeki arızaları saglık bir şekilde gidermeniz lazım ancak sonuca ulaşabilirsiniz.

  146. Merhaba adem bey.2016 corolla kullanicisiyim.özellikle depoyu fulledigimde bazende yaridan fazla olduğunda araba vitesteyken ayağımı gazdan cektigimde anlık yakıt göstergesi sıfır göstermiyor.3.4 litre gösteriyor ve birden 100 km.litre yakıt tüketimi artıyor.taki arabayı kapatıp 5.10 dakika bekledikten sonra düzeliyor.örneğin yokuş aşağı 3000.4000 devirde bile gitsem anlık tüketim sıfır göstermiyor.bu yüzden arabaya fazla yakıt almaya korkuyorum.sizce sebebi ne olabilir.

  147. İyi gunler Adem bey.2011 otomatik ssangyong actyon sport pikabim var.Vites gecislerinde devir düsüyor ve motor kısmından cat çat diye bir ses geliyor vites degistikten sonra ses kesiliyor sadece vites gecislerinde oluyor.Yulsek devirlerde gelmiylr.yakin zamanda 2 enjektor pulu degisti.egr temizlendi aşırı derecede kurum yapmısti.Simdi bu çat çat diye gelen ses neden kaynaklanir ve siyah duman atma olayi devam ediuor arac gücten düsüyor.

  148. 2006 dci reno kangom var aracımın rolantisinde en ufak oynama tekleme yok yakıt normal düzeyde çekişte normal fakat arabamda nadiren tek marşta çalışmıyor mozot hortumunda hava kabarcıklaraı var ,mazot filirtresi orjinal reno mais yağ yakma vs yok aracımda neden . enjektörlerin gitmiştir diyor usta fakat enjek törler sıfır .

  149. merhaba zeki bey
    aracınızda güc kaybı mevcut mazot pompa bakımını yaptırdınızmı yakıt pompa ve enjektörlerinizden başlayabilirsiniz

  150. Merhaba, “11 Ağustos 2017 at 09:12” tarihinde yazmış olduğum sorunumun çözüldü. Sorun mazot pompa rölesiymiş. Röle bozulduğu için pompaya elektrik vermiyormuş. Motor kısmındaki sigorta kutusu içindeki röle değişti sorun çözüldü.Size tavsiyem marş basıyor fakat bir türlü motor çalışmıyorsa önce röleye baktırın.

  151. Iyi günler Adem bey .98 model 54 c traktör ün yakıt vanasıni kapatıp bir müddet çalıştıktan sonra istop ediliyor tekrar vanayı açıklarında çalışıyor fakat gaz verildiği zaman patir patir ses çıkıyor çiğ yakıt atıp siyah duman çıkıyor gazı birakildiginda istop ediyor. Not: mazot filtresi temizlendi

  152. Kolay gelsin adem bey benim aracın tata telcoline 2000 motor turbo dizel eskiden 3 viteste çıktığım rampalarda şimdi bazen 2 bazen de birinci vitese kadar iniyorum mazot pompami geçen sene akıtma yapıyordu komple takımı değişti yaptırdım sorun ne olabilir.Düz yolda bir sorun yok

    1. merhaba ramazan bey
      Araçlardaki çekiş düşüklügü sadece yakıt pompasından kaynaklı olmayabilir,turbo basıncınıda kontrol ettirin

  153. Selam Adem bey ford fiesta 2004 model 1.4 tdci 149000 km aracımda az miktarda siyah duman atıyor çalışması biraz sesli stop ederken vuruntulu ses çıkarıyor tamirci enjektörlerin ömrü 130000 ile 150000 km arasında biter dedi gittiği yere kadar kullan sıkıntı büyürse değiştirelim dedi 15000 tl dört enjektör dedi ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz

  154. Selamlar benim aracı 2007 connect araç rölantide dengesizlik yapıyor devir saati sürekli hareketli özellikle depo çeyrek deponun altına indiğinde. Ilk çalıştırmada problem yok.gaza ilk bastığımda kesik kesik hızlanıyor. Bazende dur kalk sırasında stop ediyor her tamirci farklı şeyler söylüyor kimi pompa kimi enjektor diyor kimi rail musuru çıkamadım işin icinden

    1. Merhaba sinan bey
      aracınızın arıza çözümüne ilk önce yakıt filtre degişimi ve yakıt hortumlarını depodan mazot pompasına girişlerine kadar kontrol ettirin.sonrasında enjektör geri dönüşlerindeki basınç kayıplarını test ettirin.

      1. Selamlar adem bey cevabınız için teşekkürler mazot filtresini değiştirdim enjektor geri dönüş hattında 1ve 3 nolu enjektorler de basinc kaybı var önceki soruda yazmayı unuttuğum araç stop ettiğinde kizdirma buji isigi yanip sönüyor araç bir süre calismiyor 3veya 5 dakika sonra ışık normale dönüyor araç çalışıyor

  155. 2010 model 1.6 dizel golf 6 var bende ve 2005 model 1.6 dizel albea var enistemde ayni sorun her ikimizin aracindada mevcut. Aracim yokuşta yani rampada gaz yemiyor köklüyorum gazı en ufak etki etmiyor devir saati yukselmiyor 120 ile girdiğim rampada 40 50 ye kadar düşüyor hızım. Zar zor çıkıyorum biri bana lütfen yardımcı olsun arabayı ateşe verip yakicam o kadar çekilmez oldu artık

    1. Merhaba abdullah bey,
      İki aracınızda farklı özelliklere sahip farklı motor tiplerine sahip araç,sorun aynı olabilir ama ikisininde farklı arızaları olabilir,ilk önce bilgisayar diagnoz ile arıza sorgulayın sonraolması gereken turbo basıncı yakıt enjektör ve hava akış metre degerlerini karşılaştırın.

    2. Abdullah bey merhabalar. Aynı sorunu ben de yaşadım çözümü bulundu, sizinle de paylaşmak istedim belki aynı sorundur. Egr valfim temizlendi, kurum vardı baya. Bu da direkt aracın performansını etkiliyormuş. 350 tl gibi bi rakam tuttu. Umarım yardımcı olmuştur. İyi günler

  156. Merhaba lar 2014 model FIAT ducato euro5 motor enjektör sıkıntım var çatırtılı çalışıyor ve çekiş çok düşük en uygun şekilde sorunu nasıl çözebilirim malesef enjektör fiyatları çok pahalı

  157. selamlar bende 2004 1.9 reno kangoo var son günlerde arıza ışıgı yanmaya başladı ilk başlarda aracı çalıştırınca yanıyor stop edip tekrar çalıştırınca geçiyor şimdi giderkende yanmaya başladı sebebi nedir sizce. 0543 862 63 65

  158. MRB ARKADASLAR BENIM FORD 5000 BİR TRAKTORUM VAR TRAKTOR YOKUS AŞAGI BİR SORUN YOK AMA RAMPADA STOP EDİYOR SORUN NE OLABILIR

  159. merhabalar,
    Bende ford focus 2001 model 1.8 dizel var. Araba seyir halindeyken ufak ufak tökezlemeler yapıyor zaman zaman. Bazende yine seyir halindeyken direk söndürüyor arabayı. Boşta çalışırken araç yine yapıyor tökezlemeyi. sizce enjektörlerde mi sıkıntı var pompadamı ? Bugün ustaya verdim aracı usta bilgisayara bağladı elektirik sisteminde de sıkıntı gösterdi. İlk önce ona bakalım sırayla gidelim dedi. Tavsiyeniz ne olur ?

    1. Merhaba aytaç bey
      Bilgisayardaki arızalar size mutlaka arıza ile ilgili ip ucu verecektir,onları takiben yakıt filtresi ve pompa kontrolü yapabilirsiniz.

  160. Merhaba adem bey. Aracım 2011 1.6 tdi dsg golf 6. 2013 te satın aldım , bi süre sonra düşük devirlerde şakırtı sesi duymaya başladım. Ara ara yapıyordu özellikle düşük devirde. Çok sık olmadığı için önemsemediö. Gittiğim özel servislerde kronik sorun önemli değil yada yakıt aldığın yeri değiştir falan dediler. 15 gün önce eşim yağmurda gecerim düşüncesiyle suya girip arabayı stop ettirmiş. Sonrasında cekiciyle cektirip yaptırdık. Motor temizliği falan yapıldı düzeldi. Fakat bununla birlikte sabah ilk çalışmasında Titreme ve yogun bir koku ve duman var. 10 dk kullandıktan sonra şikayetler azalıyor. Az bi titreme az koku.
    Bi kaç yere gösterdim enjektör sorunu dediler , tamir ettirdim bosch serviste.
    Şakırtılı ses kayboldu ama titreme ve koku ilk çalışmada bi süre oluyor. Bugun başka bir bosch serviste tekrar götürdüm, kodları değiştirdi bi kaç gün kullan tekrar gel dedi. Akşam merakımdan araba soğuyunca gidip denedim hala titreme ve koku var . Çok çaresizim lütfen yardımcı olun. Çekişi falan eskisinden daha iyi. Ama koku dayanılmaz .
    İlk gittiğim servis ısrarla yaptıklarını iddaa ediyorlar ama ses dışında problemlerim devam ediyor . Lütfen yardımcı olun ne yapmam gerek?

    1. Merhaba erdal bey.
      aracınızın başıdan beri bir enjektör arızası varmış 1.6tdi araçların belli bir km den sonra enjektör ayarları bozuldugundan dolayı şakırtı ve düzensiz çalışma gibi arızalar meydan ageliyor,bunu çözümü enjektörlerin tamiri yada komple degişimidir, araç ilk çaılştıgındaki duman ve koku enjektörlerden oldugu gibi partikül filtresinin dolu olmasıylada alakalıdır, size tavsiyem partikül filtresini kontrol ettirmenizdir.

      1. Merhaba , partikül temizleme işlemimi araç kendisi basınca yapıyor diye biliyorum , ışık yandı belli bir süre yüksek devirde kullandım ışık söndü ,gene de yaptırmam gerekiyormu?
        Gittiğim firmalar yapıldığını soyluyor değişime gerek yok dediler ama titreme sabahları devam ediyor ? Birde hepsimi değişmeli?

      2. Merhabalar benim adım koray 2003 model 90 lık ford connectim var aracım 5-6 saat bekledikten sonra çalıştırdığımda motor ısınıncaya kadar yoğun bi beyaz duman çıkarıyo eğer ısınmadan hareket edersem giderken tekleme yapıyo sebebi enjektör müdür nasıl bi arızadır ne yapılmalıdır maliyeti ne kadar olur

  161. Meraba adem bey bnm aracım 2006 megan 2 dizel aracım normal 2 vitesde rolantide giderken aracımda tekleme uapıyor sılkeliyor aracı pompacıua gıttım sorun olmadıgını bizlik dıyor tamircıde bulmadı ama bir tamircıde tazik mürşüründen olacagını soyledi sizce sıkıntı neden ola bilir

    1. merhaba musa bey,
      aracınızla 2 vitesde giderken motor rolanti devrinde olmamalıdır,motor devrini yüksek tutarak yol testi yapınız silkeleme motor devrinin düşük olması ile alakalı olabilir

  162. Meraba adem bey .Bende 2011 dizel i20 var.3 ay önce motor yağına mazot karıştı. Araba motor indirdi.usta tamir etti krank mili pompa değişti.usta pompacida enjektör bakımıda yaptırdı. Ve genel yaptığı bu işler neticesinde .1 yıl garanti verdi .ancak 2 gün önce aniden arabadan tıkır tıkır sesler gelmeye başladı ve siyah duman yükseldi.istop ettim çekiciyle ustaya getirdik.simdi usta bu enjektörlerden deyip yaptığı işle ilgili olmadığını söyleyip ayrı bir ücret talep ediyor.bende bunun yaptığı işle ilgili olduğunu söylüyorum.acaba bunun önceki işlerle ilgisi varmı. Ne yapabilirim.iyigünler.

    1. merhaba ömer bey
      Arac tamirinde garanti konusu yapılan işçilik ve degişen yedek parça yı kapsayan geniş bir konudur. Yapılan işler içeriginde enjektör tamiri ve degişimi var ise verdigi garantiye istinaden tekrar kontrol etmesi gerekir,

  163. Selamün aleyküm ustam bende 2007 Ford transit330s var arabam yolda giderken ara ara kesinti yapıyor ama elektrik kesmiyor pomaciya baktirdim bişey gözükmüyor dedi neden yapar acaba arabam 207 binde

  164. Merhaba Adem bey bendede 2013 hyundai i20 1.4 dizel var . Aracım mazotu yağa karıştırıyor kimse doğru düzgün birşey bilmiyor bu konu hakkında eğer varsa bilginiz aydınlatırmısınız beni tesekkürler

    1. Merhaba ömer bey,
      Dizel Motorlarda Motor yağına yakıtın karışma durumu enjektörler fazla püskürtme durumunda yapar yada yakıt pompasının motora baglantı tarafından keçelerinin aşınması ile motor içine yakıt bırakır.

  165. Bir hafta önce partikül filtresini temizlettim fakat yağ seviyesi yine normalden 1 cm yukarı çıkmış ve yağ yine özelliğini kaybetmiş gibi duruyor ne yapabilirim bu konuda

  166. adam usta bir ay once araç yolda gelirken stop etti.onsaniye sonramarşa bsınca çalıştı.konya hatay arasında dört beş defa yaptı.depoyu iki defa boşaltık.sonra bir defa daha yaptı bu defa iki saat çalışmadı.servis geldi bigisayara taktì beyin encektöre yakıt sinyali vermiyor dedi servise cekecez dedi iki üç binlira masrafı var dedi.bende kalsın dedim tabi 9 km yol için ciroen berlingo servisi 190 tl aldı bir şey yapmadan araç iki saat sonra çalıştı calışmadan önce lambalar ve kapİlar dışında hiç bir elektronik gösterge çalışmıyordu yolda bir iki defa daha stop etti ve çaalıştı. spnra dönüşte devir 2ye düştü.eve gelince.bir daha calıştırdım. eksoz tozu dumana kattı..bir sorunsuz devam etti .bu arada depoya iki tane encektor temizleyici vort attim belki bunun faydasi oldu.bugun yine 600 km yol yaptim gelcdim memlekete
    yine sabahleyin cali§tirdi m yux m sonra yine aynı stopdan sonra yine ayni sorun elektrik gostergede yok lambalar calisiyor camlar calisiyor silecekler calismiyor.mars var bekliyorum iki saati geçti calismadi neden ciroen berlingo2hdi2005.90 beygir dizel

  167. Slm Adem bey
    2.8 cheeroke 2004 model aracım yolda giderken stop etti.bir arkadaşım epey uğraştı.arızayı bulamadı.sonrasında daha teşekküllü bir özel servise bıraktım.oda 3 gündür uğraşıyor.pompa sağlam enjektörler sağlam.turbo sağlam .başka ne olabilir varmı yorumunuz şimdiden teşekkürler.mazotu pompalıyosun marşa basınca boşalıp gidiyor.

  168. Slm Adem bey
    2.8 cheeroke 2004 model aracım yolda giderken stop etti.bir arkadaşım epey uğraştı.arızayı bulamadı.sonrasında daha teşekküllü bir özel servise bıraktım.oda 3 gündür uğraşıyor.pompa sağlam enjektörler sağlam.turbo sağlam .başka ne olabilir varmı yorumunuz şimdiden teşekkürler.mazotu pompalıyosun marşa basınca boşalıp gidiyor.

  169. tamirci geldii sigortalarii kontrol etti.arıza kontak anaktarındaymış.yenisi yediyuz cıkma 150 tl imiş halledildi şu an çalışıyor

  170. Merhaba 2009 model Renault Master var Nevşehir yolunda birden stop etti tekrar çalıştırdıktan sonra 2.000 devri geçmedi servise geldim 2 ve 4 nolu ekjektor tamir edildi sonra bütün bakımları ayarları yapıldı
    Araçta şöyle bir sorun var 3 marsta zor çalışmaya başladı servis pompaci derken sanayinin altını üstüne getirdim çare bulamadılar geç çalışmaya bağlı olarak mars bozul vs kamyoncu bir aynı geldi geri dönüşüm hortumunu sıktı tek marsta çalıştı servise gittim durumu anlattım hiç alakası yok dedi şansa çalışmış dedi lütfen yardım edin sorun nedir

    1. merhaba dogan bey
      dizel enjektörleriniz sorunsuz yapıldıysa geri dönüşlerinde basınc kaybı olmuyorsa yakıt hattı dedigimiz rail borusuna baglı basınç tapası vardır onu kontrol ettirin yada degiştirin.

  171. S.a. benim 2006 model 1.5 dizel bir clio m var. Araca conta yakmasi sonucunda motor yaptirdik ve sekman attirdik, araçta bazen kendiliginden enjektör uyarısı verip duruyor, yeni yeni de 3 bin devirde hareket halinde birden enjektör lambasi yanip gaz kesmesi yapıyor ama bu durum 5 sn sürmüyor hemen duzeliyor. Bu durumu tetikleyen şey enjektör ayarlarinin bozulmuş olmasimidir? Veya enjektörler yanlış siradami takilmis olabilir? Yardımcı olursaniz sevinirim.

  172. Merhaba Kolay Gelsin.

    Aracim opel vectra 1.9 cdti 2005 model. Arac soguk motorda iken ilk çalistirmada calisiyor fakat calistiktan sonra bir süre sarsintili ve dengesiz calisiyor sonra stop ediyor .sonra tekrar calistiriyorum motor isindiktan sonra düzeliyor. Aracin kadranin altinda da araba ve anahtar isareti yaniyor. Birde aracta 100 km uzerinde hizla giderken kickdown yaptigim zaman araç güçten düşuyor ve gitmiyor sorun nedir yardimci olursaniz sevinirim tesekkür ederim tekrar kolay gelsin…

  173. Birde 1 hafta önce würth marka enjektör temizleyici aldim yarim depoda mazot aldim 1 haftadir araci kullaniyorum fakat pek bir etki göremedim gibi bunuda belirtmek istedim tesekkürler yeniden…

  174. Arkadaş lar slm lar..
    5 gündür enjeksiyon arızası ile uğraşıyorum..aracım Hundai i20 dizel 2013 model 60 binde..aracımdaki titreme üzerine enjektör arızası tesbiti ile pompacıya yönlendirildim..ilki bakımlarını yapıp,yağa mazot da karışmış diyerek mazot ve filtrelerini değiştirdiğini söyleyip aynı şekilde aracı teslim etti..(enjektörler değişmeliymiş,bayram arifesinde elinde
    parça yokmuş) 400 tl ödedim arıza devam..
    Dün İstanbul’da başka pompacıya gittim, 4 valf 2 meme değişti ses gitti ama titreme var kodlama yapılması gerek dedi yaptırdım..yine olmadı bu defa da Orjinal parçaları kullanmadığımız için böyle oldu sıfır enjektör bu işi çözer dedi yada böyle kullanmalıymışım..(ücret 800 + 200 kodlama)
    Buarada 2.500 daha verirsem 4 sıfır enjektör temin edebilirmiş
    Sonuç harcanan 1.400 tl para elde var gaz yeme sorunlu ,ara ara titreme yapan ama ses normal bir araç
    Bilgisi olan arkadaşlardan yardım lütfen

  175. Ustam kolay gelsin aracım 2008 model Fiat Doblo ilk kalkışta siyah duman atıyor çekişte biraz sorun var gibi birde uzun yol yaptığımda araç geç çalışıyor motor biraz soğuyunca çalışıyor araç 185 bin km sabahları veya şehir içinde hiçbir sorun yok tek marşta çalışıyor enjektör bakımıyla sorun giderilmi yoksa pompadan kaynaklı olabilirmi

    1. merhaba murat bey
      Aracınızn km yüksek Yakıt pompa ve enjektörlerin bir arada onarım yapılması daha saglıklı olacaktır.

  176. Merhaba,
    3 gündür aracımda siyah duman atma olayı özellikle vites değişiminde devir yükseltip turbo devreye girdiğinde oluyor. Üfleme sesi de geliyor bu sırada. Tekleme de yapıyor. Motorun üzerini kontrol ettiğimde yakıt sızıntısı gördüm. Bu sorunlarımın sonucu enjektörlerin mazot kaçırması olabilir mi?

    1. merhaba anıl bey
      Aracınızdaki turbo üflemesi sihay duman farklı bir arıza enjektörlerin yakıt sızntısı farklı bir arıza arızların tek tek onarım yapılması gerekir.

  177. Merhaba adem bey 2006 megan 2 kullanıcısıyım . Arabam 1 ay önce enjokter arizasi verdi . Tamirci enjokter lerin değişmesi gerektiğini söyledi .bende değiştirilir dedim.enjokter lerin değiştirdik ama arabanın performansında biraz azalma hisettim. Araba enjektor arizasi verdiğinde (enjektör arizasi stop ) yazıyordu. Tamirci aradığımda ben bunla 70 km yolyapsam bişey olurmu dediğimde .sıkıştırmadan yavaş gel dedi bende yavas bir sekilde geldim ama gelene kadar son on kilometrede surekli ayni yaziyi yazip( enjektör arizasi stop ) bunun bir zararı olurmu arabaya. Araba şu anda çalışırken marşı birazcık uzatarak calisiyor

  178. Selam adem kardesim arastirdim bulamadim youro 5 motor daccia logan yenikasa aracim enjektorun motora mazot gonderme bar basinc orani kac bar olmali 38 barmi 42 barmi

  179. Selamaleykum ustam. 2004 1.8tdci ford focus aracim var 227bin km.de aracim sabahlari ilk calistirmamda calisiyor 5 – 10sn. Calistiktan sonra stop ediyor ve bir daha calismiyor arizasi ne olabilir? Tesekkurler iyi calismalar.

  180. merhabalar
    benim 2007 model hyundai getz 1.5 crdi aracım var basınç sensörünü değiştirdim arabamın çekişi yakıt sarfiyatı çok düzeldi ancak ilk çalıştırmada 5-10 sn arasında hafiften bir tıkırtılanma oluyor sonra geçiyor sizce neden olablir?* şimdiden teşekkürler.

  181. Merhabalar 2013 model peugeot bipper 1.3 hdi aracımda düşük devirde giderken ve genellikle rampa yukari vites yukseltmelerinde enjektör sesi gibi şakırtılı bir ses gelmekte. Tam devirli kullanmalarda bu ses gelmiyor. Aracım 60000 km de ilk calistirmalarda ve daha sonrasinda motorun çalışma şeklinde hicbir anormallik yok. Rolantite calismasinda da hicbir sorun yok ve duman atmada yok. Enjektorlerimmi arızalı nasıl bir tamir yolu izlemeliyim yaklaşık masrafı ne olur bana yardımcı olurmusunuz tesekkurler

    1. merhaba ibrahim bey,
      Aracınızın enjektörlerini kontrol ve test ettirerek bir sorun olup olmadıgını öğrenebilirsiniz

  182. Merhaba yeni araç aldım expere soktuk araç herşeyi normal temiz araçta sıkıntı yok denildi ancak nıt olarak da Enjektör tereme gerektirir gibi bi cümle kurmuşlar bunun açıklaması nedir herhangi bi sorun varmı? Şmdiden teşekkürler…

  183. Merhaba Adem Bey Ford Mondeo 2006 model dizel aracım var. Yakın zamanda on ikaz lambalarından biri yandı araç kendini stop etti. Ford’un telefonla yardım hattını aradim egzoz tıkanmıştır gelin temizleyelim denildi. Dışardan iki ustaya gösterdim. Bilgisayar bagladi enjektörlerin değişmesi gerekiyor denildi. 1500 civarı maliyeti var denildi. Yetkili servisi aradım sadece bi enjektör e 2280 TL fiyat soylendi. Kime neye inanayim. Yardımcı olursanız sevinirim.

  184. Merhaba Adem Bey Ford Mondeo 2006 model dizel aracım var. Yakın zamanda on ikaz lambalarından biri yandı araç kendini stop etti. Ford’un telefonla yardım hattını aradim egzoz tıkanmıştır gelin temizleyelim denildi. Dışardan iki ustaya gösterdim. Bilgisayar bagladi enjektörlerin değişmesi gerekiyor denildi. 1500 civarı maliyeti var denildi. Yetkili servisi aradım sadece bi enjektör e 2280 TL fiyat soylendi. Kime neye inanayim. Yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Merhaba seda hanım.
      servis size arıza ile ilgili tahmini yorum yapmış diger ustalarda verdikleri fiyat yeni enjektör fiyatları degil ya revizyon yapılmış yada çıkma olma ihtimali yüksek sizin aracınızdaki enjektörlerin revizyon olma durumu iç tamir takımlarının yenilenmesi ile enjektörlerinizi kullanabilirsiniz

  185. merhaba arkadaşlar
    2015 model 1.5 dizel dacia duster kullanıyorum. yolda seyr halindeyken bir sebepten sonra ayağımı gazdan çektikten sonra tekrar gaz verdiğimde araba hızlanmıyor. gaza tepkisiz kalıyor. gaza bastığım halde bir süre hızlanmıyor daha 3-5 saniye sonra birden hızlanıyor. uzun yolculuk sonrası bunu yapmıyor. bununla alakalı olarak 3 kere serviise müracaat ettim. servise gitmek içinde 200 km gittiğim için serviste bu sorunu yapmıyor. servis kontrol etti olumsuz bir durum olmadığını söyledi. periyodik bakımlarını yeni yaptırdım. km’si dolmamış olmasına rağmen yakıt filtresinin de değişmesini istedim ve değişti. sorun yine devam ediyor. servise ısrarla EGR valfinin temizlenmesi istedim ondan olmayacığını söylediler ve temizlemedir.

  186. adem bey merhabalar bugün aracımı 10 metre hareket ettikten sonra ani bi stop gerceklesti daha sonra acın altına baktım mozotu yarıya kadar yere akıtmıs kontagı actıgımda mazot su gibi yere akıtıyo arac hyundai acceny admire. yardimci olursaniz sevinirim tesekkurler.

    1. Merhaba yaşar bey,
      Aracınızın kontagı actıgınızdan itibaren yakıt deposunda bulunan ön besleme pompası ile yakıt motora kadar basınclı bir şekilde gelir tesisat yada yakıt pompasında veya enjektörlerinizin hortumlarını kontrol ettirin

  187. Slm 2007 volt lt 35 aracimiz seyir halindeyken stop ediyor calistiriyorum ariza lambasi yaniyor 80 i gecmiyor kontak kapatip acinca duzeliyor pompa enjektor dendi.hava akis metre dendi.hangi yolu izlemeliyim yada cozum yolu varmidir.

    1. Merhaba demirhanbey,
      Aracınızın yol seyir halinde stop etmesi yakıt pompası ile alakalı olabilir keza hava akış metre stop ettirme yapmaz

    1. merhaba mehmet bey,
      Aracınızın yakıt pompasından yapabilir,ilk öncearızabilgisayarına baglatıp popa basıncını ölçtürün arıza ortaya çıkacaktır.

  188. Meraba ustam
    Benim 2007 model clio 3 dizel aracım sabahları geç çalışıyor sonra motor ısınınca stop edip tekrar calistirmak istediğim de birinci marşta almıyor ikinci marşta biraz daha erken çalışıyor rölantide duman yok ama dip gaz yaptığım da çok fazla kara duman atıyor rölantide iken de motordan şakirdama hani eski bmc pikaplarin lik lik diye çıkarttıkları ses var ya aynı onlar gibi çalışıyor

  189. Merhaba. Aracım 2003kango 1.9 çoğu zaman aracın gostergesınde kırmızı nokta alarm verıyor. Sabahları aracın kontagını cevırdıgımde sarı renklı reistans akarım verıyor marşa bastıgında araç gaz yemıyor ve gürültülü çalışıyor. Stop edıp tekrar kontak çektirdiğimde sönüyor ve normal çalışıyor. Bazı zamanda kendı kendını gaz yıyıp gaz düşürüyor. Rampalarda çekiş düşüklügü gözledım. Sorduğumda yakıt pompasının degısmesı gerektıgını ve 2000tl den fazla olduğunu soyledıler. Yardımcı olursanız sevınırım. Teşekkür ederim

  190. Merhaba ismim faruk aracim 1.5dci sembol 2007 model aracimi calistirinca sicak soguk farketmez motor da bir ara gazi verme oluyor kendi kendine hirrr hirrr diye ama cekisinse bir.sorun yok devir ibresi gaz verince hafif oynuyor ama klima acinca yapmiyor bu islem. Tesekkurler iyi çalışmalar….

  191. iyi aksamlar adem bey hic üşenmeyip bizlere yardımcı olmaya calıstıgınız icin bir tşk ürü borc bılırım benimde bir sorum olacak 2010 6 ileri toyota corolla var arabada sanki dikiş makınası gibi bir ses var bir türlu sorunu bulamadık yardımcı olursanız seviniri

    1. Merhaba bülent bey,
      Öncelikle ben teşekkür ederim bildiğimiz kadarı ile sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum.
      Aracınızdaki ses ihtimal üzere motor mekanik kaynaklı bir ses olabilir yada enjektörlerden kaynaklanan bir ses olabilir sesin hangi zamanlardaortaya cıktıgı önemli iyi bir usta arkadaş sesi dinleyerek çözebilir.

      1. adem bey motor yenı yapıldı kapak taslandıgı icin yapıyo diyo ustayanma odası daraldıgı icin diyo

  192. Adem bey merhaba;
    1.9 2003 model kango aracım yaklaşık 6 aydır tek seferde çalışmıyordu. Çalıştırıp kapatıp tekrar çalıştırmam gerekiyordu.Şu an hiç bir yol gösterebilir misiniz ?
    Teşekkürler…

    1. Merhaba aytaç bey
      Aracınızı arıza kontrol bilgisayarına baglatın hangi arıza kodlarını veriyorsa size yardımcı olmaya çalışacagım.
      Motorun çalışmaması ile ilgili bir çok sebep var pompadan enjektörden motordan elektronik kontol ünitesinden kaynaklanabilecek bir çok ünite var

  193. Adem bey merhaba;
    1.9 2003 model kango aracım yaklaşık 6 aydır tek seferde çalışmıyordu. Çalıştırıp kapatıp tekrar çalıştırmam gerekiyordu.Şu an hiç çalışmıyor bir yol gösterebilir misiniz ?
    Teşekkürler…

  194. 2012 hundai h 100 kasali kamyonet enjektör arizasi var beyaz duman cikardi piston delmis olabilir diyorlar oyle olma ihtimali varmi adem bey

    1. Merhaba cihan bey,
      Enjektör memesinin arızalanmasından dolayı pistonun üzerine fazla yakıt püskürtmesi dolayısı ile yanma odasındaki fazla yakıtdan dolayı pistonun sıkıştırma basıncı ile pistonu eritir ve silindirde normal yanma olmayacagı için eksozdan beyaz duman olarak çıkar araç tekler düzensiz çalışır yağ seviyesi yükselir.
      aracın motorunun açılıp rektifiye yaptırılarak enjektörlerde onarım yaptırılarak sorun giderilir.

  195. merhaba adem bey
    2004 model 1.5 dizel kangom var
    aracta ilk calıstıgında hiçbir sıkıntı yok biraz ısınınca cok az devir düşüp kalkıyordu enjektör sesi gibi enjektörleri komple deiştirdik gene aynı ses devam ediyor
    fakat bizim asıl arızamız arac seyrederken gaza birden yüklenince araba tam gaz yemiyor boğulur gibi oluyor ve kızdırma işaretiyle stop işareti aynı anda yanıp sönmeye başlıyor ayagımı gazdan cekince sönüyor
    ışık yanıp sönerken gaza basmaya devam edersem ışık sürekli yanıp sönüyor cok bi sıkımtı olmadı fakat tam gaz yemiyor
    bayaa uğrastık çözüm bulamadık sizin tavsiyeniz nedir şimdiden teşekkür ederim

    1. Merhabalar,
      araç arıza olduug için motor kendini korumaya alarak araca fazla yüklenmeyi önlemiş oluyor, aracı bilgisyara bağlayarak sorununuzu ögrenebilirsiniz.

  196. bilgisayara bayaa bağladık silinmeyen tek arıza hava sıcaklık sensörü

    diğer arızalar:
    hat 1 pedal sensörü
    giriş manifolsu basın sensörü sürekli düşük seviye
    egr selenoid valfi devresi minimum seviyede
    ana röle kontrol devresi devre cok erken kapanıyor
    yakıt yolu basıncı regülasyonu max derecenin üstünde
    yakıt yolu basınc regülasyonu min. degerin altında
    egr selonoid valfi devresi sürekli düşük seviyede

  197. adem bey birde bu araca yeni motor yapmış rektefeci araca euro3 pistonu takmış krndi aracı oldugu için bu sıkıntı olustururmu

  198. Merhabalar iyi günler Adem bey 2007 model 1.5 dizel megane 2 aracım enjeksiyon arızası verip stop ediyor bilgisayara bağladığımız da reil basıncı 1200 bar a kadar çıktığını söylüyorlar ama bir türlü bir ustasını bulup güvenerek yaptıramıyoruz ne yapabiliriz enjektörleri revize ettirdik ama bir sonuç alamadık yardımcı olabilirmisiniz

    1. merhaba metin bey,
      aracınızın mazot pompa regülator ve basınç sensörlerini degiştirerek kontrol edin.

  199. adem bey benim arızadan sonra site kitlendi heralde ne sizden nede baskasından ses yok

  200. Merhabalar Adem bey2012 linea multi jet dizel km 179 binde yeni aldım ama biraz çok yakıyor .motor yagi hava filitresi yağ filitresi değişti yardımcı olursanız sevinirim

    1. Merhaba Ahmet bey,
      Aracınızın yüksek km baglı olarak enjektörlerinin bakımını ve tesetlerini yaptırarak arızayı çözebilirsiniz

  201. Slm ustam 2013 Kia sol 1.5 dizel aracım var 60.000 km de bir ay önce yakıt tüketimim 6. İla8. Nokta arasında idi şimdi 11.ila 13. Oldu ve performansı düştü aracımın sorunu nasıl gidere bilirim

    1. merhaba okan bey,
      Araclardaki yakıt tüketiminin artmasının başlıca sebepleri bakımlarının yapılmaması,enjektörlerin arızalanması,turbo intercoler arızalanması,debriyaj baskı balata,lastiklerin diş kalınlıgının düşük olması gibi bir çok neden var araç sürücülerinin bu sıralamadaki yapacakalrı kontrolleri yapması ve teknik konularda servislere gidip kontrol yaptırması çözüm olacaktır.

  202. Merhaba adem bey 2006 megan 2 kullanıcısıyım . Arabam 1 ay önce enjokter arizasi verdi . Tamirci enjokter lerin değişmesi gerektiğini söyledi .bende değiştirilir dedim.enjokter lerin değiştirdik ama arabanın performansında biraz azalma hisettim. Araba enjektor arizasi verdiğinde (enjektör arizasi stop ) yazıyordu. Tamirci aradığımda ben bunla 70 km yolyapsam bişey olurmu dediğimde .sıkıştırmadan yavaş gel dedi bende yavas bir sekilde geldim ama gelene kadar son on kilometrede surekli ayni yaziyi yazip( enjektör arizasi stop ) bunun bir zararı olurmu arabaya. Araba şu anda çalışırken marşı birazcık uzatarak calisiyor

    1. Merhaba metehan bey,
      Aracınızı bilgisayara baglatıp arızaları okutmanızda fayda var her arıza enjektör olmayabiliyor.

  203. hyundai i20 aldım almadan önce hiç bir sıkıntı yoktu aracın içindeki bütün ışıkları yanıyor ama marş basmıyor ne olabilir

  204. Merhaba ustam bir tek benim soruma cevap veremediniz. Yınede teşekkür ederim

  205. Merhabalar adem bey 2009 dizel astra aracimda son gunlerde sıkınti yaşamaya başladım araç ilk çalıştırmada beyaz duman atiyor yakıtı m aşırı yükseldi çekiş düştü ayrıca hizlanmadada problemli sanki turbosu acmiyomus gibi geliyor motor çok cansız sormak istediğim enjektor arizasi yla beraber turbo da arizalanmis olabilirmi eğer enjektör arizasi var ise tamiri mümkünmü 0 parçaya göre verimli olurmu ? Malumunuz maliyetli arızalar önce biraz araştırma yapmak istedim ne tavsiye edersiniz. Cevabınız için şimdide n teşekkür ederim.

    1. Merhaba ergun bey,
      Aracınızdaki mevcut şikayetler birbirine baglantılı olarak hem turbo hemde enjektör arızası olma ihtimali gözüküyor.İlk önce turboyu kontrol ettirin bir sorun yok ise enjektörleri test yaptırın,enjektörler tamiri yapılıyor.

  206. deerli adem ustam 2003 kedi vosvogen arabamda son günlerde marş hemen almıyor gaz pedaline basılı tutunca alıyor mavi yoğun bir dumandan sonra rölantiye geçiyor yardımına yönlendirmene ihtiyacım var ..şimdiden teşekkürler…

    1. Merhaba bayram bey,
      Aracınızın motor durumundan kaynaklı olarak km baglı yağ eksiltme durumu var ise suboplardan yanma odasına yag bırakıyor olabilir buda mavi duman atmasına sebep olur,
      enjektörlerden beyaz ve çiğ bir duman yapar.

  207. Merhaba Adem bey,

    Opel meriva 2006 1.3 dizel aracim yolda giderken stop etti ve cok zor calisti calistiktan sonrada normal degildi kendi kendine gaz veriyordu stop ediyordu vs. bi ustaya goturdum enjektorlere bakti bir cok seye bakti kontrol ettirdi enjektorler saglammis. Beyin ile ilgili sorun var dedi beyin gitmis dedigine gore. Kontagi actigimizda enjektorlere mazot geliyor fakat calistirmaya calistigimizda calismiyor kir kir kir yapiyor ve mazotu kesiyor mazot gondermiyor.

    Sorun beyindemidir sizce.

    Tesekkur ederim.

    1. Merhaba serdar bey,
      Aracınızdaki arıza enjektörlere gelen elektrik sinyali kesilmesi bunu da direk enjektörler benin ünitesinden beslendigi için ondna yapma ihtimali yüksektir.

  208. Merhaba Adem bey;
    2011 Kia Ceed sahibiyim. Aracımın ilk çalışmasında hiçbir problem yok, duman atma gibi bir durumu da yok. Fakat aracım genelde 1400-2000 devir aralığında tar tar tar gibi bir ses yapıyor sanki plastik bir parça titreşimden bir yere vuruyormuş gibi bir ses ve nadir aralıklarda silkeleme yapıyor. Üç yere gittim ikisi özel biri yetkili servis. hepsi enjektör dedi. Enjektörler sökülüp bir cihaza bağlandı fakat enjektörlerde bir problem olmadığı söylendi ve servis enjektör kodlaması yaptı. problem ortadan kalktı. Akabinde 1 ay geçmeden sorun tekrar ortaya çıktı. bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Sizinle irtibata geçmek isterim. Uygunsa iletişim bilgilerinizi rica edicem.

    İyi çalışmalar.

    1. merhaba çagrı bey
      Enjektörlerden hangi silindirin arıza yaptıgını tesbit edebilirseniz arızayı çözmek daha kolay olur.

  209. Slm reno master 2006 model 2.5 DCI aracım motorun üstünde aşırı derecede yağ sızdırmış ustaya götürdüm turbonun mili bozulmuş değiştirsen iyi olur dedi bende arkadaşta sıfır turbo vardı bakımlarını yaptırıp ustaya verdim turbo takıldı araçta çeki düşüklüğü hissettim ve araç beyaz duman atıyordu yolda giderken araba kendini kasıyor istediğim gibi gitmiyor araç giderken kendi birden gaz vermeye başladı ve sim siyah duman attı.aractaki çeki düşüklüğü gitti ve beş dakika sonra ar araçta stop yazdı aracı 4. Vites vurdurup çalıştırdım ve araç çalıştı araçta tekleme var ve pat pat motorun olduğu yer aşırı silkeleme yapıyor aracı çekici ile sanayiye götürdüm sizce ne olmuş olabilir

    1. merhabalar,
      Aracınızına taktırdıgınız turbo arızalı ise motor daki yağı emiş yapıb tekrar pistonların üstüne yağ basmış olabilir bunun sonucunda da yanma odasında oluşan yüksek sıcaklıkdan ötürü pistonlar ve suboplar zarar görmüş olabilir.Silindir kapagını acmadan önce motor kompresyonunu ölçerek hangi silindeirde basınç kaybı var görebilirsiniz.

  210. Merhaba, aracım 2004 fiesta 1.4 tdcı.Araç bir kaç gün çalışmazsa marşa basınca çalışmasıyla durması bir iki saniye oluyor.Çalışıp hemen duruyor ve bir daha da çalışmıyor.
    İlk olarak vak vak değişti sonrasında yakıt filtresi değişti en son akü değişti ( 72 ah mutlu ) ama burnu aşağı park halinde olmasına rağmen ilk marşta çalışıp hemen durdu yine.Aynı sorunda üçüncü dördüncü karşılaşmam.Daha öncesinde ustam hortuma eter sıkıp çalıştırıyordu.Bu sefer akü yeni diye vak vak layarak marş basmak suretiyle 5.6 seferde çalıştırmayı başardım.Bu çalışıp durma sorununun çözümü nedir yardımcı olabilirmisiniz.
    Teşekkürler.

    1. Merhaba Murat bey,
      Aracınızın mark amodelerinde genel olarak yakıt hortumları ve motor üzerindeki mazot hortumlarından kaynaklı olarak arıza yapıyor,mazot hortum ve tesisatı kontroledin yakıt filtresini degiştirin muhtemelen arızanın çözülecektir.

  211. Merhaba ben metin bende 308ver otomatik geçen sene aldığımda enjektor sorunu vardı 1 3 ve 4 te temizledim son bir aydır ara ara birinci fiteste bir sakirdama var bazende birden ikiye geçerken titreme yapıyor acaba mazot filiresi den de olabilirmi şimdiden teşekkür

    1. merhaba metin bey,
      Aracınızdaki arıza enjektörlerden olma ihtimali yüksek am ailk önce yakıt filtreniiz değiştirin sonra kontrol edin

  212. Merhaba, aracım 2006 dizel Hyundai getz. Marş basıyor ama çalışmıyor. 3-4 gün sonra bastığımda çalışıyor ve herşey normal giderken birden stop ediyor. Pompacıya gittim enjektörkerin ikisinde sorun vardı temizledik dedi düzeldi ama bi kaç gün sonra yine yolda kaldım. Cihaz a bağlandı ama bi hata göremediler. Sorun ne olabilir acaba

    1. merhaba gökhan bey,
      Aracınızın iki adet enjektörü degilde 4 adet enjektörü birden test ettirin, bir problem gözükmüyorsa pompa basıncını ölçtürün ama illa ki arıza teşhis makinasında arızaları okuyamıyorsanız olması gereken degerleri karşılaştırın

  213. Selam bende 2007model connect sabah aracı çalışdırdış beş on saniye çalışdı durdu motor sonra ne kadar maraşa basdım çalışmadı.depoda yakıtda az idi on litre yakıt ekledim yine çalışmadı. Havasını alayım dedim pompdan çıkan borunu açdım marşa basdık çok az bi yakıt geldi pompadan tekrar çalışdırmaya çalışdırdım çalışmadı beden. Ola bilir.

    1. merhabalar
      yakıt filtresini doldurup araya yardımcı bir pompa koyarak sistemdeki havayı iyice almanızdır enjektörlerin giriş rekorlarınıda gevşetin iyice yakıt cıktıgı zaman rekorları sıkarak sistemi normal hale getirin arac çalışır pozisyona gelecektir.

  214. S.aleykum 2009 110luk connectim var 98000 de 3.enjektör bobini yandı ve siemens marka bobin taktirdim araç sabahları çalıştırdığında hafif sarsıntı ki çalışıyor 1900 devirde yolda sarsıntılı gidiyor 2000deviri geçince yapmıyor ayar yaptırdım düzelir gibi oldu ama 3gun sonra tekrar yaptı ne olur yardımcı olun

  215. S.aleykum adem bey aracim 110luk connect birde aracim gaz pedalına 2. 3, saniye sonra tepki veriyor bilgisayar a sürekli baglatiyorum fakat arıza yok deniliyor enjektör bobini yandı ginda gaz pedalına bastigimda 1500deviri geçmedi ve sanayi te kadar öyle gitmek zorunda kaldım. Aracıma uygun bir çözüm yolu arıyorum

  216. Selamlar 206 1.4 hdi dizel aracım var sanki motor bazen şıkırtılı çalışıyor bazende sessiz çalışıyor bunula birlikte çekiştede düşme oluyor normale döndüğünde ses çekişte normale dönüyor bunun sebebi ne olabilir.Teşekkürler şimdiden. Kolay gelsin.

  217. Slm iyi gunler abi bende 2000 model kango var 1.9 dizel araç çalıştığın da sallantili çalışıyor kayış lardan ses geliyor Yeni değişti bazen calis tiginda tekliyor sonra duzeliyor normal düz yolda giderken gaza bastığında otomatik araba gibi hız veriyor bun sorunu nedir bir tamirciye sordum yakıt pompasi dedi ilk başlangıç dedi doğru mudur o ise fiyat nedir

  218. Arkadaşlar bi sorunum var ama ne yapacağımı bilemedim aracım 2007 model tdcı otomatik vites Ford focus sorunum aracım son zamanlarda km 53 krs yakıyor yani 215 tl mazot ile 400 410 km yol yapıyom iki ustaya sordum birisi normal diyo herhangi bi arıza olsa arıza lambası yakar diyo diğeri ise şanzıman çift kavrama yapıyor olabilir veya enjektörler değişmesi gerekebilir diyor kafam karıştı aracım 185000 de şu an

  219. Merhaba 2009 model 1.4t urbo dizel tata indigo marina aracim var. Cok rahat çalışıyor lakin ilk 5 saniye sonra resmen traktore kamyona canavara dönüşüyor. Cok gürültülu çalışıyor. Daha once sari lamba yaniyordu cihaza bagandi yakit ayari arizasi cıktı. Pompa ustasın gösterdim pompada.sorun yok demişti. Simdi bu gurultu cok fena ve gaz yemiyor gitmiyor araba acaba sorun ne olabikir

  220. merhaba hayırlı işler …
    Aracım 2014 fiorino 49binde Sabah ilk marşta hemen çalışıyor fakat yaklaşık 30-45 saniye düşük devirde çalışıyor ve hiçbir şekilde gaz yemiyor 45 saniye sonra düzeliyor devri normale dönüyor sebebi nedir sizce ? Teşekkürler…

  221. Merhaba Adem Bey Peugeot 207 aracımın triger seti v kayışı bakımlarını yaptım ustam motor kulağının kopmaya başladığını söyledi değiştirdik.Sonra sallantı hissetmeye başladım arabada.Sürekli sarsıntı ama çok ağır değildi.Sonra her yere gittim diğer motor kulakları sağlam dediler.Rolanti dalglanmasi falan yoktu yine de Enjektör temizligi yaptırdım enjektorlerin sağlam dediler..Biraz sallantı azaldı özellikle stop edince olan sarsıntı bayağı azaldı..Sallantidan dolayı pek sürmek istemedim araba yattı çoğunlukla.Şimdi de sabahları veya 4-5 saat kullanmayınca ilk açılışta daha sarsıntılı çalışmaya başladı en son takviyeli direksiyon hatası verdi.Bagaj kapağı açılmıyor.Acaba fazla kullanmadığım için akü problemi mi başladı diye düşündüm.Aküm 4 yaşında sanki kizdirma işini veya enjektorler püskürtme işini araba toparlayana kadar yapmıyor mu?Elektrikçi akün çok kötü degil dedi.Mazot filtrem 2-3 yi oldu iyi bir marka değil.Sizce ne yapmalıyım ben aküden mi başlasam mazot filltresinden mi?Veya subaplara bir zarar mı geldi.

    1. merhaba ertan bey,
      Aracınızdaki şikayet ile ilgili kızdırma bujilerinden başlayarak yakıt hortumları ve enjektör degerlerini kontrol ettirerek başlayabilirsiniz.

  222. İyi aksamlar benim 1’3 dizel corsa var aracim cok yakio 20 25kurus diorlar benimkisi 40 kurusa gelio neredeyse ne yapmamiz lazim tesukkur ederim simdiden

  223. 2002 model pegeout expert var bende. Mazot pompası ile mazot filtre deposunun oralardan araç çalşınca mazot damlıyor seri bi şekilde. Araçta bi iki denemeyle marş alıyor.çözüm ne olabilir maliyet çok tutarmı.pompa veya depoda çatlak varsa kapanma imkanı var mı bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

    1. merhaba emre bey,
      Mazot kaçagı hortumlar ve yakıt hattından kaçırıyor olabilir en kısa zamanda onarım yaptırmanızda fayda var

  224. 1.9 tdi2003passatım var araba bir kaçgün çalışmadığı zaman sabah zor alıyor.. Bujilere aküye bakıldı mazot pompasına kesici takıldı buna ragmen özellikle dışarıda park ettiğim zamanlarda yapıyor. Vakum pompası arızası var bunla ilgili de olabilir mi

  225. Adem bey 2007 model reno master 13 mk 2.5 motor araç rölantide hir hir ederek sarsıntılı bir şekilde çalışıyor bazen düzeliyor hic birşey yok gibi saat gibi çalışıyor birde bakıyorum sallana sallana çalışıyor enjektörleri sıfır değiştirdik yine aynı hatayı veriyor elektornik aksamdada bir sorun gözükmüyor makinaya baglayincada bir hata vermiyor yalnız enjektörün bitanesi mazot kaçırıyordu yenisini taktik bir kaç gün sonra aynı enjektör boğazından mazot atıyor başka enjektör taktik yine aynı mazot atmaya başladı sarsıntılı çalışma işinede bir türlü çözüm bilamadik

    1. Merhaba mithat bey,
      aracınızın rolantide düzensiz çalışması yakıt pompası regülatöründen yada raiil hattındaki basınç tapasından kaynaklanıyor olabilir ustanıza onları kontrol etirebilirsiniz.

  226. Merhaba Adem Bey,
    Tüm yorumları okudum ve iyi niyetli yardımsever davranışınız için sizi kutlarım.
    Benim 2011 model 90000 km de ford fiesta 1.4 tdci titanium aracım var. Aracım çok fazla dur kalk (sabah trafiği) yaptıktan sonra iş yerimin önünde akşama kadar bekliyor. Akşam iş çıkısında sıcaklığın düşmesiyle (14 derece ve altı) doğru orantılı olarak daha zor çalışıyor. Çalıştığında da ciddi şekilde vuruntulu çalışırken aynı zamanda egzoz dan beyaz duman atıyor. Vuruntulu çalışma motor ısınana kadar beyaz duman ise 15 sn civarında sürüyor.
    yoğun trafikte değilde normal trafikte seyahatten sonra arabayı park ettiğimde üzerinden 2 günde geçse araç fazla zorlanmadan çalışıyor(sıfırın altındaki sıcaklıklarda dahi). Konuyla ilgili eskiden arabalarımızı götürdüğümüz bir ford ustası vardı ona sordum bu euro4 diesel motor fiestalar da kronik bir sorun çaresi de yok dedi. bu arada araç yetkili ford servisinden başka bir yere gitmedi ve yetkili servise sorduğumda da bu araçlarda böyle bir kronik sorun olmadığını söylediler sorunu görmek için arabanın orada kalmasını istiyorlar fakat servisin olduğu yere ulaşımda yoğun trafik olmuyor ve bu sorunda maalesef tekrarlamıyor..
    Sizce benim arabamdaki sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

    ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar..

  227. Merhaba Adem Bey,
    Benim 2011, 90000 km, ford fiesta 1.4 tdci Aracım çok fazla dur kalk (sabah trafiği) yaptıktan sonra iş yerimin önünde akşama kadar bekliyor. Akşam iş çıkısında sıcaklığın düşmesiyle (14 derece ve altı) doğru orantılı olarak daha zor çalışıyor. Çalıştığında da ciddi şekilde vuruntulu çalışırken aynı zamanda egzoz dan beyaz duman atıyor. Vuruntulu çalışma motor ısınana kadar beyaz duman ise 15 sn civarında sürüyor.yoğun trafikte değilde normal trafikte seyahatten sonra arabayı park ettiğimde üzerinden 2 günde geçse araç fazla zorlanmadan çalışıyor(sıfırın altındaki sıcaklıklarda dahi). Konuyla ilgili eskiden arabalarımızı götürdüğümüz bir ford ustası vardı ona sordum, bu sorun euro4 diesel motor fiestalar da kronik bir sorun çaresi de yok dedi.
    ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar..

    1. Merhaba osman bey,
      Aracınızda mevcut ön ısıtmayı yapan kızdırma bujileri vardır, bunlar zamanla arızalanabiliyor ve soguk zamanlarda ön ısıtma yapmadıgı için motorda sesli çalışma ve beyaz duman gibi arızalar meydana geliyor öncelikle kızdırma bujilerinizi kontrol ettirin arızalı olan varsa takım olarak degiştirin.

  228. Merhaba Adem bey bende birkaç ay önce 2006 model Fort Focus aldım. 210000 bin km’de.Şöyle bir sorunum var. Aracı ilkçalıştırırken çok sarsıntılı çalışıyor. Rolantidede çalışırken titreyerek sallantılı çalışıyor, birde yokuşlarda ve kalkışlarda performansı normal giderkenki gibi değil. Yakıttanormalden fazla yakıyor. Benim bu problemimle ilgili bana tavsiyeniz neolabiliracaba. İlgilerinizden dolayı şimdiden çok teşekkür ediyorum.

  229. Merhaba`,Benim 2006 isuzu dmax,147000 de ki aracım sabahları hemen çalışmuyordu.Sorunun ateşleme bujilerinden kaynaklandığını anladık ve sorunu çözdük fakat bu kez enjektörlerden bir tanesinin tam dip kısmından yani motor büloğuna girdiği yerden kaçırdığını fark ettim.Bu durum enjektörde ne gibi bir hasar olduğunu ve çözümün nasıl olacağı konusunda beni aydınlatırsan sevinirim.Selamlar

  230. MERHABALAR 2004 MODEL HYUNDAİ SANTAFE 2.0 CRDİ 125HP MIDEL RACIM VAR VE 236000 KM DE BAZEN SABAHLARI BAZEN DE ÇALİŞTITIP BELLİ BİR KM GİDİP STOP EDİP İŞTE 1 SAAT SONRA TEKRAR MARŞ BASMAYA KALKTIĞIMIZDA YAKLAŞIK BİR 5 SANİYE VE BAZENDE 5 SANİYE ÜSTÜ MARŞ BASIYORUM .ROLANTİDE GAYET DÜZGÜN BİR DEVİR ARALIĞINDA ÇALİŞİYOR YANİ TEKLEMEDEN.BEYAZ DUMAN DA YOK BU DİREKT OLARAK ENJEKTÖR ARIZASIMIDIR YOKSA POMPADA OLABİLİR

  231. Selam adem bey aracın Caddy 1.9 TDI 2007model alırken bilgisayara soktum son enjektör de – 3 falan dedi usta değişmesi gerekiyor dedi birde araç sogukken 4-5 marjta anca alıyor çiğ duman atıyor tabi bu yakitida etkiliyor.sizce ne yapmalıyım teşekkürler

    1. merhabalar,
      Aracınızın enjektör tamir takımları mevcut ve yapılıyor daha uygun bir maliyete saglayabilirsiniz

  232. ADEM BEY öncelikle yorumların için teşekkür ederim. benim 2002 clio sembol aracım var arcımın rezistans ışığı yanıyordu ustaya gittim kızdırma bujilerini değiştirdi bir kaç gün geçti ve tekrar ışık yanmaya başladı tekrar ustaya gittim ısıtma rolesini değiştirdi bu defa tek marşta alan araba bir kaç marşta almaya başladı ve bir kaç gün sonra tekrar yandı arıza tespit yerine gittim mazot pompasında sorun var dedi usta mazot pompasını değişti sorun devam etti pompa müşürünü değişti sorun devam etti gezmediğim elektirkçi kalmadı sorunu cözen bir usta bulamadım en son ikitelli osb ye gittim sorun beyinde dediler acaba sorun beyinde olabilirmi beyni yeniden proglamlatsam sorun cözülür mü yada enjektörlere bakım yaptırsam sorun cözülürmü şimdiden teşekkür ederim

    1. Merhabalar,
      Bu tip elektrik arızalar beyinden kaynaklanabiliyor beyin tamir ve proglamlama yapabilirsiniz.

  233. Merhaba adem bey aracım fort fiesta 2012 model giderken stop etti birde tekleme yapıyor sorun pompada acaba tşk ederim

  234. 2012 model 1.3 dizel Opel astra hackback km 91000 enjektörlerden birinin uç memesi yanmış diğer 3 enjektör sağlam tamire götürdüğümde hepsinin değişmesi lazım dediler tek değişirse ayar yapamayız dediler yardımcı olur musunuz tek değiştirsek sıkıntı olur mu

    1. Merhaba Aydın bey,
      Enjektörlerin uckısmı meme tamir kiti tek olarak degişebilir yalnız motorunuzun daha verimli çalışmasını istiyorsanız takım olarak degiştirmeniz daha yararlı olacaktır.

  235. Merhaba Adem Bey,
    Aracım Peugeot 308 1.6 HDİ 110 BG Aracı eşim kullanıyor kısa mesafe ve okula gidiş gelişte kullanılıyor. Yaklaşık 2 ay önce araç 10 15 saniye kadar marşa basılarak çalışmaya başladı. Sanayide ısıtma bujileri değiştirildi ve enjektör meme ve şapkaları değiştirildi ( Bosch yetkili servisinde) araç 1 ay kadar sıkıntısız çalıştı. iki haftadır ise sabah marşa basıldığında çalışıyor fakat 3 4 saniye sonra tekrar duruyor. Tekrar çalıştırmak ise 5 6 dakika uğraşarak oluyor. araç akşam 18.00 den ertesi gün 12.00 ye kadar 18 saat çalışmadan bekliyor. daha kısa zaman aralıklarında 8 – 9 saat gibi beklediği zamanlarda ise sıkıntısız çalışıyor. Enjektör servisinde enjektör ve pompadan kaynaklı olmadığını söylediler. Bu sıkıntı başka nereden kaynaklanabilir. tavsiye ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

  236. Hayırlı günler benim aracım 2000 model hyundai stareks araç sabah çalışırken zor alıyor marşa bastığımda tam böyle akü bitecek gibi oluyor alıyor ama motor ısındığı Zaman aracı stop edip tekrar marş yaptıgım Zaman almıyor sadece motor soğukken alırsa zor bela alıyor almazsa almıyor sizce neden olabilir

  237. Merhaba Adem Bey,
    Aracım Peugeot 308 1.6 HDİ 110 BG Aracı eşim kullanıyor kısa mesafe ve okula gidiş gelişte kullanılıyor. Yaklaşık 2 ay önce araç 10 15 saniye kadar marşa basılarak çalışmaya başladı. Sanayide ısıtma bujileri değiştirildi ve enjektör meme ve şapkaları değiştirildi ( Bosch yetkili servisinde) araç 1 ay kadar sıkıntısız çalıştı. iki haftadır ise sabah marşa basıldığında çalışıyor fakat 3 4 saniye sonra tekrar duruyor. Tekrar çalıştırmak ise 5 6 dakika uğraşarak oluyor. araç akşam 18.00 den ertesi gün 12.00 ye kadar 18 saat çalışmadan bekliyor. daha kısa zaman aralıklarında 8 – 9 saat gibi beklediği zamanlarda ise sıkıntısız çalışıyor. Enjektör servisinde enjektör ve pompadan kaynaklı olmadığını söylediler. Bu sıkıntı başka nereden kaynaklanabilir. tavsiye ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    1. Merhaba osman bey,
      Aracınızda arıza yakıt filtre ve mazot hortumlarından hav alıyor ise gec çalışma ortaya cıkar, filitreyi degiştirip tesisatını da kontrol ettirin

  238. Merhaba Adem bey
    2006 model 2.0 ford transit aldık ön çeker araç yolda gittiği zaman firen veya vites geçişlerinde gaz kestiğimde araç stop ediyor ustaya gittimizde bize 2 enjeksiyonunda fazla mazot veriyo ve 2. ve 3. enjeksiyonları tanıtılmamış dedi daha sonra 4 enjeksiyonu pompacıda ölçülüp tamir edildikten sonra 2. ve 3. enjeksiyonlar tanıtılarak sorun çözülür dedi biz açıkca güvenemedik bize bi yol gösterebilirmisiniz enjeksiyon tamir edildikten sonra performans albilirmiyiz

  239. Merhaba Adem bey, bende 2002 model Renault Clio var. Dördüncü göz enjektör ünde hata olduğunu gösteriyor. Dördüncü gözdeki enjektör le başka bir gözdeki enjektör ü degistirdigimizde yine 4. göz hata veriyor nedeni ne olabilir acaba…

    1. Merhaba muhammed bey,
      Aracınızdaki arıza enjektöre gelen elektrik tesisatı yada kontrol ünitesi veya 4 silindir de yanma odasında olası bir arıza nedeniyle devamlı o silindiri arıza veriyor olabilir

  240. Merhaba Adem bey, combo c 1.7 dti aracimda p0216 kodu veriyor genelde seyir halinde değilde araç rolentide çalışırken arıza ışığı yanıyor. Birde bu arizaylami ilgili bilmiyorum pompanin bakımı yapılmıştı bakımdan sonra gaza sabit bastığım da bazen araç kendini ileri atıyor. Bu yakın zamanda triger kayısını degistirmistim pompanin arızalı olduğunu ve bu dış avans verdiklerini söylediler. Bunları da paylaşmak istedim neden kaynaklanıyor yardımci olursanız sevinirim.

    1. Merhaba hakan bey,
      hata kodu p0216 Enjeksiyon Zamanlama Kontrol Devresi Arızası. Tesisat- Enjeksiyon Zamanlama Kontrol Selonoiti, motor sentesini kontrol etmenizde fayda var

  241. Merhaba ,

    2011 Ford fiasta 1.4 dizel aracım var, Aracın yağ bakım zamanında mazot fitresini değişti.
    fakat yeni takılan fitreyle beraber , aracın rolantisi bozuldu. sabahları ilk çalıştırma esnasında ( Hava sıcaklığı +7 , 10 c) biraz güç çalışıyor. 2016 yılın kışında hava koşullarının eksi derecelerde bu şekilde çalışıyordu. Problem neden kaynaklıyor olabilir? Enjektör ayarı veya temizliği yaptırmam gerekir mi?

  242. oncelıkle sımdıden tesekkur ederım arcım 2004 connet 75 lık yarım motor ve komple kapak takıldı pompası komple yapıldı anjektorler yapldı turboda sorun olmadıgı halde oda yapıldı ama hala sıyah duman atıyor yardımcı olurmusunuz

    1. Merhaba murat bey,
      Yapılan o kadar işlemden sonra eksoz sisteminde birikmiş kurum olacagından duman şikayetiniz devam edebilir eksozsistemini kontrol etmenizde fayda var

  243. Merhabalar.2005 combo 1.3 cdti aracim da duman sorunu ile pompaciya gittim enjektor arizasi oldugunu soyleyip değiştirdiler.duman kesilmedi ama kesilecegini belirttiler.bir sure sonra emmemanifoldunu temizlettim tikanmisti.arac biraz acildi fakat duman tam anlamiyla kesilmedi.2 hafta sonra tekrar baslaadi.pompaciya yine gittim.turboyu isaret ettiler onuda degistirdim.duman yine kesilmedi.emmemanifoldum yine kurum yapmaya baslamis tekrar sokturup temizlettim.ama tam olarak kesilmedi duman var.temizleyen usta enjektor sorunu oldugunu soyluyor.enjektorler bu kadar zamanda ariza yapar mi yada eksik yapilan bi islem varmidir? Onerebileceginiz bi yontem mevcut mu? Tesekkurler

    1. Merhaba ibrahim bey
      Aracınızdaki enjektör işlemleri tamir olarakmı yapıldı yoksa komplemi degiştrilmiştir acıklarsanız yardımcı olabilirim
      Duman şikayeti dizel araçlarda enjektör turbo egr valfi ve motor subopları ve sekmanları dahil bir çok parçayı kapsayan detaylı bir arıza çeşididir. Yap tamir ve onarımdan ziyade önemli olan arıza teşhisidir. dogru arıza teşhisi ile saglıklı sonuclar alabilirsiniz.

      1. Ilginize tesekkurler.enjektörleri tamir takimi seklinde degistirdiler sanirsam.cunku 1100 tl 4 u icin para aldilar.

        1. Ilginize tesekkurler.enjektörleri tamir takimi seklinde degistirdiler sanirsam.cunku 1100 tl 4 u icin para aldilar.550 lirada tamiri icin dediler.tamir istemedim ben

  244. Merhaba Adem bey, Aracım 2008 Volvo s40 1.6 dizel. Ekranda düşük motor uyarısı çıktı. Hata kodunu tarattığımda ,P0232 YAKIT POMPASI IKiNCiL DEVRESi YUKSEK yazısı çıktı, bunun sebebini ve nasıl giderebileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim, saygılar

    1. Merhaba muzaffer bey,
      verilen hata kodu elektriksel arıza gibi gözüküyor
      Motor Kontrol Modülü yakıt pompası rölesinin bobin tarafına ateşleme pozitif voltajı sağlar. Kontak anahtarı ilk açıldığında, ECM yakıt pompasına güç sağlayan yakıt pompası rölesine enerji verir. ECM, motor krank ya da hareket, ve krank mili referans palsları alınır sürece yakıt pompası rölesini etkinleştirir. Krank mili referans palsı alınmazsa, ECM yakıt pompası rölesini 2 saniye sonra enerjisi keser. ECM, yakıt pompası röle kontrol devresindeki gerilimi takip eder.

  245. Adem bey çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, birde tamirini nerde yaptırabilirim ve tahmini masrafı ne kadar olur.. yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum

  246. Selamun aleykum. 2007 model citroen berlingo 1.9 dizel aracımda motor isinimca marşa basınca arac çalışmıyor mazot pompasina soğuk su dökünce çalışıyor. Ve isininca cekiş den düşüyor ve araç fazla yakıyor.pompaciya elenince pompa elamanı arizalanmis ve eleman kaplama olmasi gerekiyor dedi. Peki pompa elemani kaplaninca arac normal cekisine yapabilecek mi. Bide pompa ilerleyen km ler yine arıza cikarirmi. Araç 147 binde. Araç ısındıgi zaman kalkarken bile zorlanıyor du ve 2. Vitesle gitmesi gereken yerde 1. Vitese düşüyor ve 1 viteste bile bayılma oluyordu ve arac aşırı fazla yakıyor
    Pompa elemani kaplaninca bu sorunlar ortadan kalkarmi. Saygılarımla iyi günler

    1. merhaba kerem bey,
      arıza ve teşhisi belli mazot pompasının elamanı pahalı oldugu için kaplama yapılabiliyor bu siizn tasarrufunuza kalmış bir şey orjinalinide isteyebilir yada uygun fiyatta olsun istiyorsanız kaplamada yaptırabilirsiniz

  247. merhaba motor enjektor boru şu kırılmış bir tanesi o şekild e 2 saat devam ettim. sorun olur mu

    1. Merhaba mehmet bey,
      Bir silindiirn sıkıştırma yapmadıgını düşünün boşa çalışan ve yere akan yakıt dan başka bir şey olmaz.

  248. Adem bey ,2009 i20 dizel. Sabah geç çalışıyor , aşırı siyah duman , performans düşüklüğü , kendi kendi istop etme şikayetleri var . Enjektorlere baktırdım sorun yok. Bir usta dedi egr iptal et manifoldu temizle , biri arızayı bulmak için sırayla sökülcek egr ye kadar 600-2500 tl arası fiyat çıkar dedi . KafAm allak bullak oldu.

    1. Merhaba gültekin bey,
      arıza şikayetleriniz egr gibi gözüküyorarıza bilgisayarında mutlaka arıza vermesi gerekir onu kontrol ettirin.

  249. Selamlar adem bey yardımınıza ihtiyacım olacak mümkünse,transporter 2.5 130 luk 19.000 km rampa yukarı bıraktığımda ertesi gün çok geç çalışıyor ,rampa aşağıda -10 derece olsa bile tek marsla çalışıyor sorun nedir acaba yardimci olursanız sevinirim teşekkürler .
    Tamer şahin

    1. Merhaba tamer bey
      Aracınızın muhtemelen hava alma sorunu oldugu için gec çalışma yaşanıyor,ilk önce yakıt filtre ve hortumları kontrol ettirin düzelmez ise sonra enjektörleri bakım yaptırmanız gerekebilir

  250. Merhabalar, öncelikle araçlarımızda yaşadığımız sorunlara yönelik çözümlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
    Aracım 2014 model Hyundai i20 1.4 dizel manuel vites. Ne zamandan beri olduğunu bilmediğim bir titreme sorunu var. Araç 1700-1800 devir arasına geldiğinde 3, 4, 5 ve 6. viteslerde titreme yapıyor. Özellikle dinledim, 1 ve 2. viteslerde titreme yok, ama bu viteslerde devir hızlı yükseldiği için yakalayamamış da olabilirim. Rutin kontrol için yetkili servise gittiğimde aynen bu şekilde belirttim ancak birşey bulamadıklarını söylediler. Sorunumun neden kaynaklandığı yada çözümü nerede bulabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Merhaba ceyhun bey,
      Aracınızdaki titreme viprasyon park halinde motor rolanti devrinde çalışırken de yapıyormu yoksa haraket halindemi var posizyona baglı arıza sorunu farklılaşıyor, enjektör kaynaklı olabilir veya motor baglantı takozlarından olabilir

      1. Titreme sadece araba hareket halindeyken oluyor, beni düşündüren titreme geçmezse ilerleyen zamanda artması, hatta araçta başka sorunlar ortaya çıkarması.

  251. Adem bey mrb.2011 dizel focus.Eksi 7 derecede sabah çalıstırdım 2-3 sn sonra stop etti tekrar denedim yine aynısı oldu 3 de çalıştı ve soguk motor tekleme yapıyor yakıtı guvenilir yerden alıyorum sizce enjektör arızası mı arıza enjektörse temizletme kurtarırmı.yakıt arttı ve motor da şıkırt sesi gelmeye başladı rolentide çalışırken bilgi verirseniz tşk ederim

    1. Merhaba talip bey,
      aracınızın kızdırma ön ısıtma bujilerini kontrol ettirin,sonra enjektörlerin bakımını yaptırmak gerekebiliri.

  252. Adem bey merhaba ilginize tesekkurler.enjektorcuye tekrar gittim derdmi anlattim yeniden sokup bakdilar.tekrar takdiklarinda duman kayboldu.fakat performans düşmüş.ben daha once dumandan dolayi egryi kapattirmistim manifold doldugu icin.simdi egr yi actirmamin faal hale sokmamin performansa artisi olur mu tesekkurler..

  253. Slm abi 2013 model pejo partner siyah duman problemim var ve yakıt problemi aracı yeni aldım tüm filtreler değişti yağ da partikur hatası aldım onuda temizlettim triger setide değişti gergi bölgesi de değişti bugün enjektorleri götürüp baktirdim talaş var dedi pompa ve enjektör değişmesi gerekiyor dedi ve geri dönüşüm saglamiyormus ne yapmalıyım sizce ayarla olurmu

  254. Mrhb adem bey yeni starex crdi 140 lik araç aldım aracım sabah calistirdigimda gayet güzel çalışıyor ısınmaya başladığını da sakirtili calisiyor eksoz dumanı göz yakıyor bunun sebebi nedir bilgi verebilirsiniz

  255. Merhaba adem bey kia k2500 kamyonetim var aşırı siyah duman atiyor özellikle yüklendiğinde simsiyah oluyor yer.çalışmasında sıkıntı yok yanlız giderken yüklendiğinde motordan sibop vurur gibi ses gazdan ayağımı çektiğimde sesi kesiyor gaza bastığımda ses çıkıyor motordan ve duman atiyor enjektörlerin geri dönüşlerine baktırdım bişey yok dedi.neden olur bilgilendirirseniz sevinirim.

  256. Adem bey merhaba aracım 1.9 renault kangoo mazot pompası enjektörlere mazot göndermiyor elektrik gelio pampaya ama mazotu enjektörlere gönddrmiyor

  257. ıyi aksamlar adem bey benim 2011 ssanyongg kyron araba sabah geççalışıyor ve siyah duman atiyor rölantidedengesiz çalışıyor bu 5 aydır böyle ve 2 gundurde yavasladigimda tekrar gaza bastığımda ilk 3 5 saniye basılı tuttugumda araba gaz yemiyor sanki hiç gaza basmıyormuşum gibi ve 3 5 dakika basılı tuttugumda gaz yemeye başlıyor sebebi ne olabilir şimdiden teşekkürler

    1. merhaba erkan bey,
      Aracınızı arıza tespit bilgisayarına baglatıp gösterilen arızaları kontrol ettirin, enjektör hava akış metre yada turbodan dolayı bu sorunları yaşarsınız.

  258. Merhaba,
    Aracım 2008 linea 1,3 multijet euro 4. Normal Şartlarda 0,25 -0,27 krş yakan aracım son 2 aydır 0,45- 0,50 krş arasında yakmaya başladı. Baskı balatada sıkıntı yok. Hava , mazot, Yağ filtresi ve yağı değişti. Ayrıca karbon temizliği yaptırdım. Yine düşmedi. Enjektörden dediler. Onları da değiştirdim fakat değişen birşey olmadı. 100 tl’lik yakıt ile 400 km yol giderken, şuanda 210 km yol gitmekteyim. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir? 7-8 adet ustaya götürdüm ama sebebini bulamadılar.

    1. Merhabalar,
      Aracların bir çok teknik sorun dan dolayı fazla yakıt tüketimi sorunu cıkar,
      ilk önce motor durumu zayıf ise
      enjektörlerden kaynaklanabilir
      turbo ve egr sisteminden kaynaklanabilir
      lastikler ve hava koşullarından olabilir
      yada aracı performanslı kullanmakdan dolayı fazla yakıt tüketimi yapar
      güvendiginiz usta ile bu belirtileri sırasıyla kontrol ettirebilirsiniz

  259. S.A Aracın 2004 partner 1.9 düz dizel. Aracı yeni aldım. Araç rölantide bazen sesi değişiyor(sinop yada avans gibi sesli çalışıyor) birkaç saniye sonra düzeliyor. Önemsemedim. Şehir içi düz yolda başka sıkıntısı yok rampaya vurup zorlandığında motorda takırtı sesi geliyor ve akabinde durmak için debriyaj bastığında kendiliğinden son devri buluyor. Kontağı kapatarak motoru zor söndürüyorum. 5- 10 saniye sonra bastığında biraz geç de olsa çalışıyor normal bir şekilde devam ettiğinde 5-6 km sonra yine aynı arıza. Düz yolda bişey yok. Arabanın her yerini oynatmak istemiyorum. Sorun nedir acaba teşekkürler

    1. Merhabalar,
      Aracınızın mazot pompasından kaynaklı bir sorun gözüküyor düzensiz rolanti ve yüksek devire cıkma gibi şikayetler yakıt pompasından kaynaklanıyor olabilir.

  260. 2009 model hyundai era 1.5 dizel aracım var .son 6 aydır depo full doluyken kontağa basmayla arabanın çalışması bir oluyor.ancak depodaki yakıt azaldıkça aracın çalısma suresi uzuyor.yani yarım depoya indiğinde 5 saniye çayrek depoya indiğinde 10 saniyeyi buluyor.depoyu doldurduğumda tekrardan kontağı çevirmemle aracın çalışması bir oluyor.bu sürekli böyle.ustaya götürdüm yakıt deposuna baktı.bir problem yok dedi.bir pompacıya götür dedi .araç 79.000 de.yakıtı sürekli shell den alırım.çözemediler problemi.sıkıntı hala devam ediyor.bilgisaya bağladı bir problemi yok dedi.

  261. Merhaba 2010 pejo boxer arcıma 4 adet sifir enjoktor taktik yanliz motor agriza lambasini sonduremedik enjoktor kodlama hatasi diyor arizayi siliyoruz duzeliyoe kapatp calstrdigimizda yine yaniyor aracmda egr iptal egr arizasida var oyuzden yeni kodlari giremeyiz dedi enjoktorcu lambayi nasil sonre bilirim iyi gunler

  262. Merhaba zeki bey,
    Motor durumu zayıf ise soguk havalarda gec çalışma yapabilir, motor avansı düşük olursada gec çalışma yapabilir, bunun gibi soguk havalarda geç çalışmasını kaynaklanıdracak bir sürü etken vardır.

  263. Merhaba benim 2003model 90lık FORD connect arabam var abi araç 5-6 saat bekledikten sonra çalıştırdığımda yoğun bi beyaz duman çıkarıyo motor ısınana kadar eğer ısınmadan hareket edersem tekleme yapıyo bunun sebebi enjektör müdür nasıl bi sıkıntısı vardır maliyeti ne kadar olur teşekkür ederim

    1. merhaba koray bey,
      aracınızın arızası için mutlaka ilk önce bir arıza tespit yaptırın.
      enjektör yada egr arızası olabilir

  264. merhaba adem usta ben mazot pompasi degistirdim arizaliydi araç calismiyo mars başlıyo iki tane aku degistirdim eterler de çalıştıramadım sente ayarında bisey yok yardımcı olursanız sevinirim berlingo 2001 model araç 1.9 motor

    1. merhaba alper bey,
      arızalı mazot pompasını degiştirmişsiniz kızıdrma bujileirni kontrol ettirin,motor durumu zayıf olabilir,yada elektiriksel bir arıza olabilir.

  265. 2006 astra h opel dizel aracimin gazina yuklenince ariza gostergesi yanip cekisi dusuyor stop edip tekrar calistirinca duzeliyor birde sabah calistirinca bazi zamanlar calisip bazi zaman iki marsta calisiyor motor sicakken birsey olmuyor yardimci olursan sevinirim selamla

    1. merhaba halit bey,
      Aracınızda turbo güç kaybından dolayı arıza verebilir ama önce bilgisayr diagnoza baglatarak arızaları kontrol ettirin.

  266. ADEM BEY MERHABA,

    2003 MODEL FORD CONNECT TDCİ 1800 MOTOR ARACIM VAR. 100.000 KM DE. SOĞUK HAVALARDA ARAÇ ÇALIŞMIYOR. KIZDIRMA BUJİLERİNE ELEKTRİK GELİYOR. AKÜ YENİ BİR YILLIK. ARAÇ ÇALIŞTIĞINDA DUMAN ATMASI YOK GÜRÜLTÜ YOK. ÇEKİŞTE PROBLEM YOK. SORUNUN NEDENİ HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?

  267. 2008 model ww passat exclusive 1.6 fsi aracim uzun suren yagmurun ardindan gaz ve benzin gecisi yapamiyor. Gaza basinca arac boguluyor maksimum 70 km hiz yapabiliyorum o da arada bir bogulup hizimi daha cok dusuruyor. Ariza tespite goturdum musir degistiler ama yine sorun cozulmedi.p0190 benzin basinc sensoru devresinde surekli ariza gosteriyor. Benzin basinc sensoru manifortun altindaki sensor degisti. Ustundeki 2 diger sensor degisti. Benzin dagiticisi degisti arac duzelmedi. Aracim tuplu ve benzinli. Bu konuyla ilgili yardimci olabilirmisiniz? Simdiden tesekkur ederim

  268. 1992 GOLF 3 1.6 DİZEL VAR BENDE ARAC ILE YOLDA GIDERKEN ARACIN YAKITI BITER GIBI GAZ ALIP VERDI AKLIMDAN PİS YAKIT MI TIKADI DIYE GECTI ARACI BOSA ALIP BIRAZ GAZ VERDIM 300 M KADAR GITTIKDEN SONRA SEYIR HALINDEYKEN STOP ETTI VE DAHA CALIŞMADI NE OLABILIR ACABA BILGISI OLAN YARDIMCI OLABILIR MI?

  269. merhaba;

    linea 2014 model aracım var bakımları yeni yapıldı yg ve sayre aniden gaza yüklendiğimde siyah duman atıyor sebebi ne olabilir

  270. inea 2014 model aracım var bakımları yeni yapıldı yag vesayre aniden gaza yüklendiğimde siyah duman atıyor sebebi ne olabilir aracım dizel

    1. merhabalar
      Araçlardaki siyah duman şikayeti turbo enjektör egr valfi gibi yada en son ihtimal motorda ki aşınmaların fazla olmasındna dolayı kaynaklanıyor genel olarak baktıgımızda durum bu,
      siz güvendiginiz bir ustaya kontrol ettirin.

  271. Merhaba Adem bey bende 2007 model Hunday acent era var enjektör leri yeni yaptırdım öncekine göre yakıtı çok fazla yakıyor ne yapmam gerekir

  272. Slm.adem bey.pejo partner 1.9 dizel araç,soğuk sıcak fark etmiyor hic calismiyor.yalnız,mazot filitre kutusu çıkış hortumunda mazot eksik gözüküyor.ve bu kutu yaninda bulunan hava alma pompasini pompaladigimizda kenarlarindan mazot kaciriyor.hava filitresine eter sikarak bazan calisiyor ama stop edilince yine çalışmıyor.vurdurma sekliylede kolay çalışıyor.acaba bu vakvak yani hava alma pompasi sebeb olabilirmi.tskler.

    1. Merhaba mehmet bey,
      siz arızayı çözmüşsünüz 🙂 yakıt filtre kutusunu degiştirin arızanız gidecektir.

  273. Adem bey birde eter sıkarak yada vurdurarak çalıştığı anda siyah duman atiyor akabinde hemen normal calismaya geciyor yani siyah duman kalmiyor.çalıştığı zaman normal çalışıyor hiç bir problem olmuyor ama stop edildigi anda tekrar marş yapiyorum mümkün deyil çalışmıyor.acaba sebebi ne olabilir.

  274. Hayırlı günler benim aracın 2003 Ford connet aracımın yakıt pompası arızalı çalışmıyor köydeyim aracımı nasıl çalıştırıp sanayiye gidebilirim acil yardımcı olurmusunuz

    1. Merhabalar.
      Aracınızın yakıt pompası arızalı oldugu için çalıştırmanız zor gibi yinede siz ether yada balata spreyleri ile ölçekli sıkarak bir çalıştırmayı deneyebilirsiniz

  275. Merhabalar
    2012 Volvo S40 aracım 2500 devirde şangırtı yada şırıltı sesi yapıyor
    usta enjektör olduğunu masrafında 2000 TL civarı olduğunu bildirdi.
    Marşı ilk seferde sorunsuz alıyor, duman yok, çekiş ise sadece 3. vitese kadar kısmi
    Sizce asıl sorunumuz enjektör müdür? Teşekkürler

    1. Merhaba mehmet bey
      Aracınızdaki motor sesi ayrı enjektör sesi şakırtı sesi ayrı belirtiler verir saglıklı bir şekilde kontrol ettirin.

  276. Merhaba Adem bey.
    2012 model megane 3 – 1.5 dci edc 100 bin kmde
    110 hizla giderken aniden hiz kesiliyor , gaz yemiyor, boguluyor. Motor hasar riski uyarısı çıkıyor. Motor a sanki mazot akışı kesiliyor. Çalışır durumda kapotu acip baktığımızda, şeffaf mazot hortumundan buyuk hava kabarcıkları geçiyor mazotla yari yarıya.
    Yetkili Servis mazot filtresi ni degistirdi. 1 ay gecti simdi yine ani hiz kesme, bogulma ve gaz yememe durumu başladı. Şeffaf bir hortumdan yarı yarıya hava mazot geciyor.
    Sorun ne olabilir acaba. Ne yapmam lazim.?
    Teşekkürler.

  277. Merhabalar 2014 jumper minübüs var bende ve aracımın motoruna mazot gidiyor bir yerden kaçıyor acaba enjektörlerden mi veya partikürden mi kaynaklanıyor yardımınızı bekliyorum

  278. Merhaba yunus bey,
    Aracınızın km bakımından yüksek ve enjektörleri kontorl ettirmelisiniz, km baglı olarak enjektör memeleri aşınarak püskürtmesi gereken yakıt miktarının üzerinde yakıt püskürtünce ortaya fazla yakıt ve siyah duman cıkıyor.

  279. merhaba aracınızın tam şase numarası yada yakıt pompa numarasını yazabilirseniz yardımcı olurum
    yada 0216575 20 00 arayabilirsiniz

  280. Merhabalar Ford fiesta 2015 model 1.5 dizel 43000 de aracım rölantide iken ses değişliği ve duman atma proplemi var neden olabilir teşekkürler

  281. bende renault symbol 2009 var yeni aldım araba 130 km hızı geçtikten sonra stop lambası yanıyor neden olabilir önemli bi sorun mudur? tahmini maliyeti ne kadar olur

  282. selamualeykum adem abim hundai i20 crdi aracım var aracımda yağ kısmına mazot giriyor bana partikul dediler partikülü temizlettim defalarca 1600 lira param gitti partikül bilgisayarda temiz çıkıyor ne yapmam gerek başka ne arıza olabilir

  283. Merhaba,
    Aracım 2012 Filorino 1,3 multijet devir saati durduğu yerde 600/700 devirde çalışıyor. Herhangi bir titreme,sallama, stop etme gibi sorun yaşanmıyor. Yalnız zaman zaman motor arıza lambası yanıyor. Makineye bağlandığında, egr arızası veriyor. Araçta herhangi bir siyah veya siyah duman atımı yok. En dik rampaları bile 4. vites 80/90 ile çıkıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.

  284. selamün aleyküm ustam benim kia rio 1.5 crdi var sabahlahları calışmıyor az bi balata spreyi püskürtünce hemen calışıyor sonrasındada stop edince cok gec calısıyor enjektörlerde bişi yok dendi sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tesekkürler

      1. Merhaba benim arabam volvo v70 2.0 dizel 2010 model 6 viteste atiyorum 140 km giderken gaza sonunakadar yuklenince hizlaniyo gazi kesiyo yani guc gidip geliyo dier viteslerdede oluyo ama daha az hissediliyo,bide sabit gazda tekliyo bazen,motrun calismasinda sorun yok neden olabilir

  285. Selamünaleyküm adem bey öncelikle bu kadar vatandaşın sorunlarına verdiğiniz cevaplar sizin nekadar güzel bir insan olduğunuzu ortaya koyuyor benim sıkıntım Kangoo 1.5 dci arabam var bu aracda yaklaşık bir yıldır 3.4.5. Viteslerde yada rampalarda gaza yüklediğim zaman stop servis ve ısıtma bujisi yanıp sonuyordu 2 Gün önce de yaklaşık 20 km lık bir mesafede rampa yukarı cıkarken 2. Vites kadar düştü araba mümkün değil çekmedi sonra aracım stop etti bir kaç dakika sonra tekrar çalıştırdım ve gaza bastığımda şakırtılar geldı sanki araba çıvi çakıyor gıbı şakırdıyor gaza yuklenmediğin zaman şakırtı gelmiyor bu şekilde o 20 km lık yolu gelmek zorunda kaldım araç hararet yapmadı gelenekadar ama şimdi aracı stop ettim bidaha çalışmadı bana ne gibi sıkıntılar çıkartır lütfen bilginize ihtiyacım var

  286. selamın aleykum paylaşım için teşekkür ederim benim üç tane mercedes kamyonet var enjektör almaktan biktim arabalar 2010 model en eskisi ne yapmamız lazım lütfen yardımcı olun

    1. Merhabalar kazım bey.
      Sizlerde biliyorsunuz ki dizel araçlarda yakıt temizligi ve yakıt filre değişimi pompa ve enjektörlerin ömrünü uzatan tek çözüm noktasıdır.

  287. Adem bey sizi tekrar rahatsız ediyorum.
    23subatda mazot filitre kutusu hava alma pompasindan mazot kaciriyor diye.ve sizde siz hatayi buluşunuz yazmıştınız.simdi,mazot filitre kutusunu ve pompa uzerindeki çekvalf gibi vidayida deyiştim.hortumlarda hic artık hava gözükmüyor.ama ayni eskisi gibi vurdurma ve eter yöntemiyle çalışırken,stop edildiğinde mümkün deyil çalışmıyor.(motor sıcakken de calismiyor çünkü ısıtma bujilerinden olsa,motor soğukken çalışmaz diye biliyorum ama sicakken çalışmalıdır).
    Gürcistanda ikamet ettiğim için,burada dizel ustasi yok.onun için sizden bilgilenmek istedim.tsk.not:hava filitredi çıkış borusu üzerinde elektirik girişli bir parca var.burada benzinli bir araçta o parça bozulduğu için çalışmamış.acaba size bahsettiğim hatayi o parca dizeldede yaparmi?
    Acaba,havafilitresi çıkış hortumu uzerinde bir elektrik kaplosu girisli parça var.o bu problemi yapabilirmi?

  288. adem 5 Mart 2018 at 11:11 Cevapla
    Merhaba mehmet bey,
    siz arızayı çözmüşsünüz ? yakıt filtre kutusunu degiştirin arızanız gidecektir.
    Hatırlamanız açısından sizin yazdığınız cevabınızı yazdım.?

  289. Merabalar adem bey fiat albea arabam var ne zamandan beri egsozdan beyaz duman atiyordu enjektör den dediler bugun enjektör leri bakim yaptigim 1300tl verdim normelmi sizce arama motorun seside duzeldi baska bisey e gerek varmiyidi

  290. iyi günler benim aracın 1,5 hundai acsent era 2010 model km1 75000’de bildiğim kadarıyla hiç enjektör değişmemiş yada bakım yapılmamış ilk çalıştırmada cıg mazot kokusu geliyor araç ısınınca kesiliyor ve haza soguk ise ilk çalıştırmada beyaz duman var ama şeffaf beyaz olarak yoğun bir duman değil araç ısınınca oda kesiliyor onun dışında turdoda ambulans sesi var hafiften ustaya şuan için turboya bakım yaptırmaya gerek olmadığını soyluyor. Açaba çığ mazot ve duman enjektörden den olabilirmi. enjektör ün tamiri varmı yada hangi marka enjektör önerirsiniz her şey için teşekkür ederim iyi çalışmalari

  291. Merhaba adem bey 2006 model 1.6 peugeot 307 aracim da dusuk devirde motorsa bir şakirti geliyor yuksek devirde ses kesiyor .yuksek devirde eksozda asiri siyah duman atiyor emme manifoltunda catlak olacagindan supheleniyoruz baska sebebi ne olabilir tskler

  292. 2012 MODEL HUNDAI İ20 1.4 CRDI HAREKET HALİNDEYKEN KISA BİR SÜRELİĞİNE GAZ KESİYOR BOĞAZ KELEBEĞİNDEN Mİ YOKSA BAŞKA BİR SIKINTIMI VAR

  293. Merhaba. Haftasonu aracımda ortalama 10-15 kilometre yol yaptıktan sonra kırmızı ışıktan kalkın yaptıktan 5-10 metre sonra stop etti. Bir kaç defa denememde çalıştıramadım ancak 5 dakika sonra basında direkt çalıştı. Bende 2500-3000 devir olacak şekilde gaza yüklendim pislik tıkandıysa atar die ama yine stap etti. Bir kaç defa denememde çalışma ancak 10 dk kadar bekledikten sonra çalıştı bu sefer hız gaza basmadan rönaltida 15 dakika çalışmasını bekledim. Bu süreçte 5-6 defa motor tekleme yaptı sonradan düzeldi. 10-15 km kadar gittikten sonra aracı sağa çekip son gaza bastım. Dikiz aynasından egzosa baktıgımda ara ara kara duman atıyordu. Enjektörlere geçici pislik mi tıkanmıştır yoksa enjektörler mi arızalıdır.

  294. 2005 model nissan skytstar aracım var normal yolda veye sitebize yoldada giderken motor arıza lambası yanıyor ve gazı kesiyor ibre 80 70 e düşüyor istop ediyorum düzeliyor 20 25 dakika sonra tekrar yapıyor ama motorda hiç bir sıkıntı yok çalışmasinda yürurunde.Kime sorduysam pompa diyor.Anlamadıgim pompadan olsa tekleme veye çalışmasinda sorun olur tekleme yapmazmi.bir türlü çıkamadım işin içinden.bilgi sayara bağlatdim p7yakit enjektör zamanı diye yazdı .Yardımcı olurmusunuz saygilar

    1. Merhaba erdogan bey
      Aracınızın verdigi arıza kodu ile yola cıakr isek muhtemelen yakıt pompası elektrik tesisatı ile ilgili arıza mevcut tesisatı ve soketlerini kontrol ettirin.

  295. Merhaba, 2014 model Dizel Duster 4×4 aracım son zamanlarda rölantide tekleme yapıyor, devir saati 0,8-1 arasında oynuyor. Belirsiz zamanlar oluşan bu arıza stop etmeden önce bir zaman yapıyor ve sonra normale dönüyor. Yazılım sisteminde programla yüklenerek enjektör öğretme yapıldı ancak sorun çözülmedi. Arıza ışığı yanmıyor, beyine hata kodu yazılmıyor. Problemin ne olduğunu henüz çözümleyemedim. Sizin değerlendirmenizi rica ediyorum.

  296. Ustam kolay gelsin benim aracım jaguar x type 2.0 d mondeo motorlu. Sorunum şu sabahları ilk çalıştırıp kısa mesafe gidip 500m 1km gibi spot edersem tekrar çalışmıyor. ama 5 10km gibi bir yok gidersem sorunsuz her defasında çalışıyor. neden böyle bir şey yapar sizce?

  297. Merhabalar 2008 model Peugeot boxer aracım var pompa ve enjektörler bakıldı hiç bir sorunu yok ama benim sorunum aracım sabah giderken belli bir devri geçtimi stop ediyor tekrar mrşa bastıgımda normal çalışıyor ama arıza ışığı yakıyor. Aracı cihaza bağladımızda p062b arızası veriyor aracıma bakmadık usta bakmadık elektrikçi kalmadı sizce çözümü nedir ? Nasıl düzeltebiliriz bu sorunu

  298. sa. ustam aracım fort cornıt 200 binde 2007 bakımlarını aralıksız yaptırırım yanlız arac sabah calıştığında 5 saniye tır tır ses geliyor önden sonra gidiyor birde her zaman olmasada sabahları genelde soğuk havalarda ilk çalışmada beyaz mavi duman atıyor ama bi süre ara gazı verirsem duman gidiyor ne den olabilir enjektörlerde işeme yok temizlettim sadece son bakımda mazot ponpası değişmedi enjektörlerde değişimde 1 bozuk olması durumunda 4 dü de değişmelimi yakıt yakmasıda yükseldi gerci 6 tl mazot teşekkür ederim

  299. 2011 line 1.3 aktif plus multijet dizel aracim var km 150 binde sorum su arac calistirdigimda gaz sesi dusup cikiyor birkac saniye sonra normal rolentide calisiyor aracim yolda giderken bazen biyle tekleme gibi bisey oluyo gaz kesilmis gibi geri gaza basilmis gibi cok belli degik ama azda olsa hisediriyor mazot filitresini degistirdim duzelnedi mazota katki matte attirdim pislik varsa yansin die duzelmedi cihaza baglandiginda ariza gozukmuyor sebebi ne olabilir cok tsk ederim

  300. Merhaba bende opel zafira b z19dt 120 ps araba var ve bunun arizasi sizin acikladiginiz 5. Numarali sorunun aynisi degistirmem gereken parcanin adini verebilirmisiniz lutfen drv valfinin degistirmesi gerek yaziyo fakat internette malesef aratmam sonucu negatif yardiminiz icin simdiden tsk ederim.

  301. Merhaba Adem bey,
    2010 model fiat doblo 1,3 multijet aracım var. Araçta son bir haftadır aldığım mazot yarsı garip bir şekilde ortadan kayboluyor. Yani 100 tl lik mazot aldığımda 50 km yol sonra nerdeyse mazot lambası yanıyor. Aracın tüm bakımları zamanında serviste yapılmasına rağmen ortaya çıkan bu sorunun sebebini bulamadık. Fakat aracı uzun süre bir yere çektiğimde aracın altında mazot/hidrolik karışımı bir ıslaklık oluyor. Bu sorun neden kaynaklanır bir çözüm öneriniz ya da tavsiyeniz olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  302. 2003 model opel corsa 1.7 dizel aracımın servis lambası yanıyor. Ayrıca gaza yüklenince egsozdan kara duman atıyor. Eskisi kadar da hız yapmıyor. Bilgisayara bağlanınca pompa enjektör arızası gösteriyor. Manisa akhisarda ustalar izmirde bir pompacıya (koparan pompa) götürmemi tavsiye ettiler.siz ne tavsiye edersiniz.

  303. Merhabalar. 1.9 2003 model dizel kangooda ilk marşta araba gaz yemiyor ikincisinde yiyor ve hareket ediyor. Arada yolda giderkende yapıyor arabada sarı bi gösterge yanıyor ve gaz kesiliyor kendisi gitmeye devam ediyor istop etmiyor. Kenara çekip tekrar açıp kapattığımda düzeliyor. Bunun sebebi nedir yardımcı olabilir misiniz? Bursa

  304. merhaba kolay gelsin. benim aracım 2006 model passat 2.0 tdi. 175 bin km de. sorunum şu araca haftada bir veya iki kere biniyorum. araç ilk çalışmada garajdan çıkarken rampada yoğun beyaz duman atıyor. sonra belirli bir süre daha giderken hafif şekilde beyaz duman atmaya devam ediyor. motor yağını kontrol ettiğimde çok fazla değil ama bir miktar yağ eksiltiyor. bunların sebebi ne olabilir? cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    1. Merhabalar burak bey,
      öncelikle aracınızın sabah eksoz dan cıkardıgı duman yağ dumanımı yoksa yakıt dumanı mı onu teşhis etmek lazım.
      Yağ dumanı ise eksilen yağ ile ilgili baglantısı olabilir,yakıt dumanı ise enjektörleri kontrol ettirmelisiniz.

  305. Merhabalar 1.3 multijet linea aracim araç Bazen çalıştırırken böyle yakıt alamıyor gibi olup stop ediyor bu olayı bi kaç kez art arda yapıyor sonra çalıştırdıktan sonra bi sıkıntı olmuyor arıza lambası yakmiyor ve bazen haftada 1 kez Bazen günde 3 kez gibi dengesiz bir durum söz konusu yakıt filtresi değişti basınç musuru temizlendi hata düzeliyor 1 hafta sonra yine başlıyor nedir bu kabus gibi hangi ustaya gitsem farklı şeyler söylüyor biri diyor enjektör biri diyor pompa biri diyor müşür hepsinin dediğini yapsam heralde 4-5 bin arası para harcatirlar sorun düzelmez ise Pardon der yollarlar ne yapmam lazım yardımcı olsanız

    1. merhabalar
      ilk önce arızanızın neden kaynaklanıdıgını yani arıza teşhisi yaptırmanızı tavsiye ederim bunu içinde tamircilerden ziyade bosch dizel pompa servislerinden yardım almanız arızanın kolay çözümü ve maliyeti açısından işinizi kolaylaştıracaktır.

  306. Merhabalar 1.9 kangoo enjektör arızası nasıl anlaşılır araç seyir halinde iken yığılıyor bazen stop ediyor O şekilde gitmeye çalışınca hararet yükseliyor biraz durunca düzeliyor genelde yapıyor ustalar pompa değişmeli diyor ama avans ayarı ile enjektör kere bakımyapılsa olurmuş saygılar

  307. Hayırlı işler benim de transit journey 2005 model minibüs var 160 binde rampada sıkıştirinca stop ediyor sollamaya gecemiyorum kontak açıp kapatıyorum tekrar canavar gibi gidiyor çalışması cekisli gidişi saat gibi duman filan atma da yok sıkistimi arada yapıyor sebebi ne olabilir yardimci olursaniz sevinirim

  308. Adem Bey Merhaba;
    Aracım 1.9d 2003 model doblo cargo aracım ilk marşa bastığımda sıkıntısız çaılışıyor . fakat araç ısınınca stop edip tekrar bastığımda da çalışıyor ama araç kendi kendine sabit bi oranda gaz veriyor tabi bu esnada arza lambasıda yanmış oluyor. stop edip tekrar basıyorum düzeliyor.
    birde vites değiştirirken araç az bi oranda gaz vermeye devam ediyor. aracımın sıkıntısı sizde nedir. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler…

  309. Merhaba adem bey benim 2003 model 1.8 dizel focus aracim var. Yokuş aşağı boşta gittiğim taktirde rölantide titreme dalgalanma hatta stop ediyor, araci bir kac gun calistirmayayim gec calisiyor, araci calistirip hemen hareket ettigim zaman araci stop ettiriyorum, aracı sikistirdigim zaman hararet yükseliyor (gazi kestigim an hemen normale donuyor) bunlar hangi arızanın belirtisi yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

  310. İyi akşamlar ustam benim 2010 model Hundai Accent era aracım var aracın egzos çok duman çıkarıyor hundai anlayan bi ustaya gösterdik bütün filitrelerini temizledi dedi uzun yol yaparsanız daha çıkmaz yine aynı sorun var neden kaynaklanabilir bilgi verirseniz sevinirim

  311. Merhaba 2012 dizel ford fiesta aracım geçen yolda giderken gaz kesti ekranda motoru servise götürün yazdı aracı sağa çektim durdum tekrar çalıştırmak istedim ama çalışmadı şimdi tamircideyim pompadan olduğunu söylediler araç 108 binde pompanın değişebileceğini söylediler sizce neyden kaynaklandı bu arıza ilk defa dizel araç kullanıyorum

    1. Merhabalar,
      Dizel yakıt pompası arıza sebebi kullanılan kötü yakıtlardan dolayı sık sık arıza yapıyor, yada üzerindeki sensörler veya içindeki pompa elamanlarının bozulması sonucu arıza yaparak aracı çalıştırmıyor.

  312. Slm adem bey arabam peugeot expert tepee 2014 dizel . Motordan sakirti sesi geliyordu tamirci enjektör dedi hepsini kontrol yaptı ve dördünude değiştirdi. Ses hala çok az olsada var tam geçmedi tamircim araba böyle fazla gaza yüklenme diyor biraz yüklenince ses tekrar yapıyor normal dır dedi delphi marka enjoktorler kullandı sorum acaba 4 tanesini değilde 3 tanesini mi değiştir mis olabilirmi yada normal midir tskler

  313. Merhaba, aracım hareket halinde 3 ısıgı yanıyor ve sonuyor. Bazen sureklı yanıyor. Bazen ıse yanıp sonuyor.
    Isıklar, ısıtma bujı ısıgı, Stop ısıgı, bir de hararet ısıgı… 3 aynı anda yanıyor. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı. .Şimdiden teşekkurler

    Renault symbol 1.5dci

    https://www.youtube.com/watch?v=0TMIs_arRG0

    1. Merhabalar sinan bey,
      aracınızı öncelikle bir diağnoz arıza teşhis makinesine baglatıp arızayı görmenizde yarar var.

      1. Merhaba banada yardımcı olabilirmisiniz? Yakıt pompasının beyni bozulmuştu değiştirdim. 1 ay sonra araba yine calışmadı bilgisayara bagladık enjektör zamanlama arızası çıkıyor. Eterle falan calıştırdık gaz yemiyor araba zar zor gidiyor yani. Ne yapmamız lazım yine pompadamı sorun vardır acaba? Cok maliyetli baska çözümü olur mu? Aracım 2003 opel vectra 2.2 dizel otomatik.

        1. Merhabalar
          yakıt pompası sorunlu tip elektromekanik pompa çeşidi olan vp tip pompa opel arıza bilgisayarına baglatıp arızayı net olarak görmeniz gerekir.
          sizn arızanız motor sentesinden de yapabilir.

  314. Merhaba
    2006 Sonata 2.0 CRDI otomatik vites sahibiyim. Aracım özellikle yokuşlarda daha sıkıntı çıkaracak şekilde 2500 deviri geçmiyor. Vites küçülse bile 2500 devire kadar yığılıyor. Map, turbo basınç, rail hattı sensörleri sensörleri kontrol edildi. Arıza lambası yanmıyor. Rölantide araç normal. Rölantide gaz verince bazen 3000 deviri geçmiyor. Siyah duman yok. Diagnostikte birşey çıkmıyor. Aracımın sorunu ne olabilir.

  315. Merhaba Adem bey benim aracım 2006 fiesta 1.4tdci yarı otomatik. sorunum araç giderken 2_3 saniye kesilme oluyor.sanki pislik gelir gibi tıkanıyor daha sonra açılıyor bazen sık yapıyor bazen hiç yapmıyor.Mazot filtresinden olabilir dediler degistirdim 15_20 gün yapmadı(orjinal filtre değildi) daha sonra tekrar yapmaya başladı bilgisayara baglattim herhangi birşey çıkmıyor.usta enjektörleri temizleyelim ve yakıt pompası müşürünü değiştirelim dedi.Sizin fikrinizi alabilirmiyim

  316. Merhaba Arabam hunday santefe 2014 model dizel 54 000 km de 3 gün önce yolculuk yaparken mozot geri dönüş hortumu mazot kaçırmaya başladı araçı servise getirdim enjektorleri ve geri dönüş hortumunu değiştirdiler.Dun yolda giderken stop etti dekrar servise götürdüm 1. Enjektör arızalı dediler ve tekrar değiştirdiler servisten ayrıldıktan sonra 160 km yol yaptım tekrar stop etti bende 1. Enjektörun fişini çıkartım çalıştı bu arızanın sebebi nedir.Teşekkür ederim

  317. Merhaba adem bey 2011 model 1.6 citroen berlingo multi space araca sahibim bundan 2 ay önce aracımın enjektörlerini duman atma ve teklem sebebinden elden geçirtirdim enjektörlerin dış yüzeyi hariç bütün parçaları deyişti enjektörlerin 2 tanesi kaynama yaptığı için zor söküldü neyse enjektörler tamir edip geri takıldı aracımı kullanmaya başladım bu sefer enjektörlerin dibinden dışarı mazot kusmaya başladı bu beli bir süre sürdü 3 seferde gitigim tamirci ancak herşey rayına oturdu yalnız şimdiki sıkıntım aracım fazla yakıt yakıyor gibi gelmeyee başladı ve aracım sanki sibob vuruyormuş gibi çok şakırdayarak çalışıyor bugün dikatimi çeken birşey oldu enjektörlerin 2 sinin üstünde bariz bir paslanma var ikisinde yok bunların sebebi nedir acaba bira konuyu uzun tutum kusura bakmayın

  318. Merhabalar adem bey,

    ARACIMDA BU ARIZALAR VAR MOTOR HASAR RİSK VAR IŞIĞI YANIYOR BİLGİSAYARA BAĞLADIĞIMDA SİLİYORUM BİR SÜRE YANMIYOR UZUN YOLA CIKINCA YADA 2 HAFTA SONRA ARIZA TEKRARLIYOR BUNUN NEDENİ VE ÇÖZÜMÜ HAKKINDA BİLGİ ALABİLİRMİYİM TEŞEKKÜRLER.

    P0002: Yakıt Ses Regülatörü Kontrol Devresi Aralığı / Performans
    P0094: Yakıt Sistemi Düşük Miktarda Kaçak Var Kablo sistemi – Basınç Sensör – Mekanik Hata

  319. Adem bey mrb benim 2004 pejo partnerim var zama zaman arabam çalışmıyor otomatikten epey basıp yakıtı pompalıyorum sonrada çalışıyor birde çalışırken silkelenme yapıyor tşkr.

  320. Merhabalar,

    Aracım soğukken 1500 devri geçmiyor biraz yol aldıktan sonra bu problem çözülüyor neden kaynaklandığı konusunda ustalardan bilgi alamıyorum konu ile ilgili yardımlarınızı rica ederim.

  321. Merhaba bmw 3.20d e46 araca sahibim aracım depoyu fulledikten yarım saat sonra aracı çalıştırdığımda gaz pedalına sonuna kadar basmama rağmen sanki gitmiyordu enjektörden şüphelendim sonra bir kaç ustayla görüştüm bu arada polonyada yaşıyorum her defasında yapıldığını söylediler ama araç aynıydı daha sonrasın da başka bir usta enjektörü söktü ve enjektör haznesi üst kapak ve içi tamamen mazot ile doluydu mekanik enjektör olduğu için eski tip temizleme makinasında temizlendi sonrasında eski performasına döndü ama bunu bir kaç defa daha yapmak zorunda kaldık, sonrasında araçta titreme başladı sürücü ve yolcu koltuğunda aşırı derece de hissedilir bir titreşim performans bakımından eskisie göre bir kaç beygir düşük gibi ama burada ki insanlar herhangi bir çözüm üretemiyor kafanızda herhangi bir şey canlandı mı lütfen yardım edin
    Teşekkür ederim

  322. Merhaba;
    Linea 2014 1.3 multijet arabayı yeni aldım.Araba 145 binde. 2 ay önce enjektörleri serviste değiştirilmiş. Sorunum şu araç 3-4 saat bekledikten sonra çalıştırıyorum maşj alıyor sanki mazot gelmiyor gibi çalışmıyor. Ama 5-6 defa anahtarı marş durumuna alıp marşa basmadan kapatıp 6.kez kontağı açınca sorunsuz çalışıyor. Çekişinde ve performansında sorun yok.Ondan sonra 1-2 saat ara vermezsem yine sorunsuz çalışıyor. Bir kaç ustaya sordum biri hortumlardan hava alıyor mazot geri kaçıyordur dedi. Biri kızdırma bujilerine elektrik gelmiyordur yada arızalı olanı vardır dedi. Biride enjektörler arızalı tamir edilmeli dedi. Biride pompa arızalıdır mazotu geri kaçırıyordur dedi. Şimdi ben hangisine güveneyim. Sizce arızası ne olabilir.

  323. Merhaba aracım 2003 opel vectra 2.2 dizel otomatik. Pompa beyni arızası vardı degiştirdik. 1.5 ay sıkıntı cıkmadı. Suan araba kendiliginden yolda kaldı servise gittim etherle calıstıdık. Araba gaz yemiyor 2 deviri gecmiyor. İki kat fazla mazot yakıyor ve inanılmaz siyah ve Beyaz duman atıyor. Bilgisayara bagladıgında Enjektör zamanlama arızası cıktı ve biz yamayız dediler. Sizce ne yapmam gerekir 8 milyar masraf yaptım zor durumdayım. Lütfen akıl verin

    1. merhabalar
      bosch dizel servisinden yardım alabilirsiniz
      çiçekkardeşler bosch servisi vp pompaları konusunda tecrübelidirler size yardımcı olacaklardır. tel 0216 575 77 38 bostancı

  324. 2,8 crd dizel motor aracım var normal kullanımda hiç bir sıkıntı yok fakat gaza yüklenildiği zaman araç tekleme yapıyor duruma göre bazende stop ediyor , gaz pedalına normal basma durumu yada yüksek hızlarda sıkıntı yok , problem düşük hız ve yük olan durumlarda , yokuş yukarı çıkmak , hızın düşmesi vs gibi , oluyor. mesela ilk kalkışta pedala normal basılırsa problem yok ama birden tam gaz yada yakın throttle da tekleme yapıyor yada stop ediyor , stop etmez ise arıza kaydı oluşmuyor ama stop eder ise arıza kaydı oluşuyor , arıza olarak cihazda P2151 yakıt enjektör grubu B besleme voltajı devresi yüksek , bazen bununla beraber P0091 yakıt basıncı regulatör kontrol devresi düşük arıası veriyor , nasıl yorumlarsınız ?

  325. adem bey yardımlarınız takdire şayan görünmekte servisiniz var ise aracımızı sizlere ulaştırmak isterin genel bir kontrol için gözden geçirilmesini istemekteyim yeriniz servisiniz yada irtibat bilginiz var ise paylaşırmısınız .?

    1. Merhabalar
      bosch car servisimiz araç bakım onarım servis hizmeti vermektedir 0216 575 20 00 telden ulaşabilirsiniz.
      teşekkür ederiz.

  326. Merhaba Aracım 2008 model accent era 1.5 dizel Aracım 2bin 3 bin devirde sadece 1 saniyeliğine gaz kesiyor türbinin bıçaklarına baktırdık sıkıntı yok dediler birde sabah ilk çalışmada yağ lambası 2 saniye geç sönüyor yardımcı olursanız çok mutlu olurum

  327. Selam Adem bey Aracım opel combo 1.7 dtı 2002 model. Aracın arızası sabahları bazen tek marş bazen 3 veya 4 marşa kadar çıkıyor zor çalışıyor. Rolantide çalışırken stop edecek gibi yapıp tekleme yaparak çalışıyor,ara sıra kendi kendine gaz veriyor. Sürüş esnasında gazı kesip birden veriyor. Aracı bilgisayara bağlayıca pompa konum arızası veriyor.Bu arıza kodu aldığımdan beri var sıkıntısız kullanıyordum. Pompa bakımı yeni yapıldı sayılır. Daha öncede tekleme ve gaz yükseltme hatasından dolayı pompa beyni tamiri yapılmıştı.Değerli önerilerinize ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim

  328. Merhabalar adem bey 2007 model 1.6 dizel ford focus aracim var sabahlari ilk calistirmada beyaz duman sonrasinda ise dururken gaza yuklenince ve yolda giderken siyah duman atiyordu pompaciya goturdum enjektorlerden kaynaklandigini soyledi enjektorleri söküp makineye bagladi degerlerinin dusuk oldugunu ayar yapilmasi gerektigini soyledi bende ne gerekiyorsa yapilsin dedim enjektor ayarinin yapildigini ve tutucularin degistigini soyledi araci aldiktan iki gun sonra uzun yola ciktim aracin yakiti iki katina cikti cekis cok düştü ve motordan bir sikirti geliyor 90la 120 km ler arasinda ise bir titreme oluyor araci ustaya goturmeden once bu sikayetlerin hicbirisi yoktu ayrica siyah duman atma daha da artti neden boyle olmus olabilir yardimci olursaniz cok sevinirim

    1. Merhabalar
      Aracınızın enjektörlerini yaptırdıgınız yere götürerek enjektör ayarlarını bir daha kontrol ettirin.

  329. Merhaba,

    clio 3 1.5 dci aracım var farklı bir marka yakıt aldım gün içinde ( örneğin yarım saatlik bir yolda 3 4 kere enjeksiyon arızası lambası yanıyor ) yakıt filtresinin değişim süresini biraz geciktirmiştim,bu sabah filtreyi değiştirdim yola çıktım araç ışıklarda dururken rolantide stop etti.gaz verdiğimde siyah duman çıkarıyor sebebi yakıt mıdır acaba?Ustam yakıtı bitir …marka 1 depo yakıt al kullan gözlemle dedi hata devam ediyor ise büyük ihtimal pompa müşürünün değişmesi gerekecek dedi.

  330. merhaba adem usta bmw 320d e46 problemim 1den 2ye gecerken stop eti
    ozel servise cekiciyle goturdum
    enjektor sensoru dediler enjektor sensoru aldım taktıar bu defa pompa diyorlar
    bu konuda nasıl yardımcı olabilirsin tesekur eder guzel gunler dilerim

  331. Merhablar adem bey aracım 96 model fort transit sabahları çalışmıyor motora siprey sıkarak calistrabiliyorum ancak usta ya götürdüm pompa arızalı dedi ve yokuş aşağı dur dur aracı dedi öyle yaptim ve sabahları çalışmasında sorun çözüldü ama her yerde yokuş aşağı yer olmayacağından başka bir çözümü varmidir

  332. merhabalar
    audi 2011 1,6 tdi s-tronic 122 bin araca sahibim. Araç rolanti de çalışırken hafif sallantı yapıyor enjektörler ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Eğer sıkıntı varsa tamiri yada değişimi ne kadar olur yardımcı olabilir misiniz?

  333. Adem by 2012 model dizel ford focus 112 bin km de.arac calistiginda rolenti de ısınana kadar oynama oluyor çok kötü gaz kokusu oluyor bide titreme var neden acaba

  334. Adem by 2012 model dizel ford focus 112 bin km de.arac calistiginda rolenti de ısınana kadar oynama oluyor çok kötü gaz kokusu oluyor bide titreme var neden acaba.

    1. Merhaba Abdullah bey,
      Aracınızın motor soguk ken titreme ve düzensiz çalışması kızdırma bujileri dizel enjektörler den kaynaklanabilir

  335. Merabalar adem bey 2012 range rover sport 3.0 sdv aracım var.sabah gayet iyi bir şekilde çalıştı 400-500 metre gittikten sonra aracım kısıtlı performans yazdı ve motor işareti yandı snra kapattım arabayı tekrar çalıştırdım baya bir titreşimli ve sesli çalıştı hemen kurtarıcı çağırdım ve servise çektim aracı bilgisayara bağladılar 6.enjektör arızası dedi ama motor yatakta sarmış olabilir dedi /50 ihtimal dedi sizce enjektörmüdür

    1. Merhaba ozan bey,
      İlk öncelik enjektör testi ve kontolü yapılarak enjektörlerden sorunun olmadıgı anlaşılır motorda yatak sarma gibi bir durum da ise yagda çapaklanma ve motorda sıkışma meydana gelir usta arkadaşlar onuda rahatlıkla tespit edebilirler.

  336. Merhaba Adem Bey
    2011 Polo 1.6 90 Bg 130 bin km aracımda yazılım var. Yazılım sonrasında motor da şıkırdama ve rölantide çalışırken motorda sanki vurma var.. devir saati rölantideyken hareketli.. ancak yazılım olan araçlar bu normal denildi.. gerekli sorun giderilse de kısa sürede tekrar karşınıza çıkacak denildi.. araçta bir kaç gündür beyaz duman söz konusu tedirgin olmaya başladım yardımınıza ihtiyacım var. Aracım dpf arıza Işığını yaktı duman onunla alakalı olabilir mi. Saygılarımla

    1. Merhaba fatih bey,
      Yazılım yapılan araçlarda yakıt miktarını yükselterek elde edilen bir performans söz konusu bu parametreleri hassas ayarlayamayınca ortaya yakıt vuruntusu gibi durumlar ve sesler cıkıyor.
      aracınız dpf arızasını yazılımdan dolayı da verebilir yada dizel partikül filtre kül miktarı dolu ise arıza ışıgınıda ondan dolayı yakabilir dpf temizletip kontrol edebilirsiniz.

  337. Merhaba benim aracım yolda giderken stop ediyo basınca çalışmıyor bekleyince çalışıyor. Birde kendi kendine gaz verip alıyor nedeni sizce nedir

    1. Merhaba tevfik bey
      Aracınızın marka model belirtirseniz sevinirim. aracınızn markasına göre bir bilgisaayr diagnoz cihazına baglayıp arıza kontrol ettirin.

    2. Doblo 1.9 düz 2003 aracım var çalışırken bazen tekleme yapıyor kontağı açıp kapatınca düzeliyor tekrar aynısını yapıyor arıza lambası yanıyor nedir sorunu

  338. Merhaba adem bey 2004 ford rangerim var sabahları ilk marşta çalışmıyor çalıştığında beyaz duman atıyor. ilk önce kızdırma bujilerine baktırdım ikisi arızalı çıktı komple değiştirdik. daha sonra tekrar aynı arızayı yapınca enjektörlere baktırdım sıkıntı yok dediler açılmışken bilezikleri değiştirdik dediler neden kaynaklanabilir. yardımınız için teşekkürler.

    1. Merhabalar ergün bey,
      Aracınızın motor avans durumu düşük oldugundan dolayı yapma ihtimali yüksek mazot pompa avans ayarını yükselterek kontrol edebilirsiniz.

  339. 2014 model fiat linea dizel multijet motorlu arabam var.Arabam yolda giderken boşa attığım zaman (hani ileride trafik ışıklarının kırmızı yandığını görür boşa atarız) veya vites değiştirirken (3 ten 2 ye alırken 3 ten boşa geçtiği zaman)aniden stop ediyor.Bazen hızım yeterli oluyor 2 veya 3 cü vitese takarak çalıştırıyorum sanki iterek çalıştırır gibi,bazende marş motoruna basıp yeniden çalıştırıyorum.Servise gittim şasi kablosunu temizlediler ama sorun değişmedi.Sizin düşünceniz ne olabilir üstad.

  340. merhabalar 2008 hyundai accent era dizel vgt aracım var araçta 3000 bin devir geçmeme sorunu var stop edip çalıştrınca düzeliyor ve ara sıra aracı çalıştırınca kendiliğinden stop ediyor ve uzun süre bir daha çalışmıyor arıza lambası da yakmıyor aracın egr valfi temizlendi

  341. Merhaba Adem

    Macaristan Budapesteden selamlar. basima geleni kisaca anlatayim.
    aracim : 2006 2.7 dizel. v6 motor kombi audi a6 4f avant 190 beygir

    nasil nerden baslasam bilmiyorumki..arabayi ikinci el aldigimda yazilimliydi.birde aracin altindaki eksozun partikuler filtresi yerinden cikarilmisti,,(daha cok beygir icin) ayrica her gaza bastigimda sadece pencere aciksa motordan yada aracin altindan tam bilemiyorum plastik yanik kokusuyla beraber eksoz kokusu geliyordu,, 250 beygir olculmustu bi defasinda,,, arabayi aldigim haftasi bir dostumun da tavsiesiyle su enjektor temizliyicisi ve tank temizleyicisi ve ayrica da kis dizel koruyucu olan sivilardan periyodik aylik depolarima ekliyordum,Sonra birgun evden ise giderken otobanda arabanin gaz yemedigini gordum,,basmama ragmen 3000 deviri gecmedi,,fazla onemsemedim 4 -5 km o durumda surmeye devam edip evime geldim,.ertesi sabah calistirmak istedigimde normalde tik diye alan araba 3 -4 mars cevirmem sonrasi mars aldi ve hoplaya ziplaya rolantisiz bir sekilde calisti,,,asagidaki sokaktaki servise goturmek istedigimde araba devirsiz (ibre inip kalkiyor motor bayilip ayiliyor) bir sekilde servise ulastim. teslim edip aksam geri dondugumde bana : arabayi bilgisayara bagladiklarini fakat hata kodu yazmadigi icin sorunu bulamadiklarini soyleince beni baska servise gitmemi soylediler. diger servise giderken otobanda yolda 130 ile giderken gaza hafif yuklenme durumunda motor ariza lambasi bile yanmadan durdu,,ama hala 130 ile gidiyorum,arabada el freni yerine kucuk bir tus var onu cekerek ancak aci fren sonrasi kazasiz belasiz durabildim..sonrasi cekiceiyle zar zor buldugum diger servise arabayi teslim ettim ve neticede 3 ay sonra bana arabanin motor icindeki dizel pompasi ve yakit tankin icindeki bir servis pompaninda calismadigindan dolayi bu hatayi aldigimi buyuk olasilikla arabada yazilim oldugundan dolayi bilgiusayarda hata gostermedigini soyledi, arabadaki yazilim programinida fabrika ayarlarinda geri formatladi,,1 kamyon yuku euro bayilip servisten cikali daha 10 km olmadan araba yine stop etti yolun ortasinda..servisi arayip gelmesini soyledim ,,, yaninda bana 20 lt dizel dizel ile cikageldi ve depoda yakit var gozukmesine ragmen müsur problemi olabileceginden yakitin miktarini artirinca duzelecegini soyledi,,dedigi gibide arabayla hep full depo gezdim bi sure cunku hala sorunu cozemediginden geri goturmek istemedim,hemen ardindan buldugum baska birsevise goturdum arabayi, yine butun durumu anlattim..o da hemen hemen onceki servisin yaptigi islere benzer isler yapti, yakit donanimi ile ilgili parca (sanirim yine yakit pompasi) degisti tankin icindeki yakit samandrasi ile ilgili birsey yapip verdi elime geri,,,yine bi dunya para bayildim..bi sure basmadan abanmadan efendi gibi sureyim dedim ..sonrasinda vira bismillah deyip turkiyeye yola ciktim,,sorunsuz istanbula kadar geldim..arabanin kacisi iyi hemen reakson veriyor vs, taaki izmiri gectim yine gaza bastiktan ve arac devirlenmeye basladigi an boyle anlik motordan tekleme geldi,,dedimki iyiye yorayim bulgar dizelindendir ,,,km yaptikca ayni tekleme siklasmaya basladi,,sag salim iskenderuna vardigimda eski servis ve arkadasimin servisine gittim ,,,makineye bagladi turbonun duzensiz calistigini bi iki ayar yapilmasi gerektigini soyledi ve yakit pompasi hatasi oldugunu soyledi 2000 tl lik bir parcaydi fiyati aklimda…arabayi biraktim aksama gittigimde turbonun tamirinin yapildigini ve ayarlandigini soyledi,,pompanin ise idare edecegini sikinti cikarmamasini umdugunu soyledi,,bende ertesi gunu geri donus yoluna cikmam gerektiginden budapestede en son servise gidip garantiden yaptiririm diye dusundum..iskenderuin otobandan tam cikarken araba yine stop etti…bende pilavdan donenin kasigi kirislsin dedim inceldigi yerden kopar mantigiyla ara sira basarak 3000 km gece gunduz surdum geri geldim..arabayi hemen diagnostige baglattim bana p 1063 hata kodu verdi arastirdim yine yakit pompasi derken hatayi sildirdim,,yine otobanda giderken yuksek hizda motor yine stop etti,,direk bu sefer baska bir servise gittigimde bana : P0262 ( Enjektor Devresi Yuksek – Silindir = 1 Sinyal : Artıya şaseye hat kesintisi yada kısa devre – Enjektör – Motor Elektroniği ) hatasi verdi,,dedim hayirli olsun yeni cocugumuz oldu derken servisteki arkadas 1 nolu silindirin uzerindeki siyah baglanti yerinden soketi soktu icerisinin yakit oldugunu tespit etti,,2 3 4 5 6 yada bakti ve hepsi kuruydu, dediki bunun degismesi gerekir,buradan kacak yapiyor ve onun icin motor duruyor ,,(bu sizce olabilirmi ) ,simdi de silindir ile ilgili parca bekliyorum degismesi icin,,,not : arabanin su anki durumu : marsa bastigin an aliyor..rolantesi gayet stabil ve saglikli,,sadece bazen yuksek hozlarda giderken gaza yuklenince motor duruyor,,ustam sorum su,,diagnostikler ve su ana kadar yapilan islemler sizcede dogrumu ? bir onceki diagbostikte p1063 hatasini sildirdikten sonra tamir edilmeden ayni gun ayni sekilde stop eden arabada neden baska bir hata kodu cikti, ve ilk hata kodu geri gelmedi,? ve sizce bu durum yakit pompasinin arizasindanmi ve zincirleme heryeremi dagiliyor? yada bendeki bedevi sansi alakasiz iki farkli durummu ?Adem ustam senden baska umudum kalmadi,,,! butun durumu anlattim, umarim zamaniniz vardir ve cevaplayabilirsiniz…
    iyi gunler ve simdiden tesekkur ederim

    1. Merhabalar.
      öncelikle gecmiş olsun bayagı bir sıkıntı yaşamıssınız.
      Araclara yüklenen yazılımlar bir zaman sonra maalesef farklı sıkıntılara yol açabiliyor.

      Enjektör – Motor Elektroniği ) hatasi verdi,,dedim hayirli olsun yeni cocugumuz oldu derken servisteki arkadas 1 nolu silindirin uzerindeki siyah baglanti yerinden soketi soktu icerisinin yakit oldugunu tespit etti,,2 3 4 5 6 yada bakti ve hepsi kuruydu, dediki bunun degismesi gerekir,buradan kacak yapiyor ve onun icin motor duruyor ,,(bu sizce olabilirmi )
      silindir soketi dediginiz kısım enjektör kablosu ise dogru bir tesbitde bulunmuş arkadaş.

  342. Benm aracta sabahları calıstırırken motor ısınana kadar tuhaf vuruntu gbı ses yapıyor bıde az gaza kökleyınce hafıf kara duman atıyor usta 2 tane enjektörun arızalı tamir takımı gıbı bıseler dedı ne yapmam lazım cekısınde sıkıntı yok gıbı gorunuyo gec calısma gıbı de yok ama hafıfden bıraz daha seslı calısıyor

  343. recep metin gültekin
    2005 1.9d peugeot partner aracım var.araç hareket haket halinde iken bir anda motordan bir şakırdama sesi geliyor arıza lambası yanıyor sanki yakıt kesik kesik gelyormuş gibi. motor ustama götürdüm beyin yada enjektör sorunu olabilir dedi,beyin denendi,beyinde sorun yok dendi.daha sonra kablolu enjektörü kontrol ettirdim onlarda enjektörde sorun yok dediler(yalnız parça değişerek deneme yapılmadı,sadece ölçüm yapıldı) bilgisayara bağlanınca p1145 iğne açılma sensör sinyali hattında parazit,tutarsızlık hata kodu veriyor, ustalar(beyin ustası ve elektrik ustası)muhtemelen kablolu enjektör arızalı olabilir diyorlar sizce sorun ne olabilir, pompacılar enjektör pahalı diye ellerinde bulundurmuyorlar aletrnatif bir çözüm öerebilirmisiniz,teşekkürler.

    1. Merhabalar.
      Aracınızdaki arıza kablolu enjektör arızası olabilir ölçümle göremeyebilirler sıcaklık ve sogukluk derecesine göre arıza verebilir.
      Elektrik tesisatını başdan sona kadar kontrol etmelisiniz.
      avans müşürüde etkileyebilir.

  344. Merhaba adem bey 2006mersedes vito aracım da 3 ü vitese taktığımda özellikle rampada 2bndewrin üstüne cıkınca motordan garip bi ses geliyor acaba nedendir merak ediyorum yardımcı olursanız cok sevinirim

  345. Selam ben de 1994 model Ford Transit 12 lik var aracım enjektörlerden geriye dönük tahliye kafalarından mazot atıyor bunun için tavsiyeniz nedir Şimdiden teşekkür ederim

  346. fabia 1.4tdi 80 bg aracım sabahları yada 10 12 saat sonra bayır yukarı park edersem marş basıyor ama çalışmıyor balata spreyi sıkıp çalıştırıyorum düzde bayır aşağı marşa dokunduğumda alıyor aracımda yakıt pompasına bakıldı fitreler değiştirildi çek valf takıldı sorun devam ediyor aracımdan yana başka sıkıntım yok duman atma titreme yok geri kalan her şey km 350000 olmasına rağmen 4 4 lük aracımı yalnız ben kullanırım bakımlarını aksatmam her bakımda tüm filtreleri değiştirdim bu güne kadar skoda servisi arkadaşım olan ustadan başka usta eli değmemiştir oda bende kafayı yiyeceğiz enteresan bir durum ne zamandan beri yapıyor onuda bilmiyorum kolay kolay bayır yukarı park etmem mecbur kalmadıkça bisıkıntı olrsa diye cevap için şimdiden teşekkürler allah kolaylık versin.

  347. İyi günler,
    benim hyundai i20 aracım var 1.4 dizel 2014 eski tip 140bin km aracım 20 gündür ilk marşta çalışıyor ama geç çalışıyor enjektörlere baktırdım bi sıkıntı yok dedi mazot pompasının oradan daha önce de olan geri dönüşümden mazot kaçırma mevcut bundan olduğunu düşünmüyorum başka ne olabilir?
    hyundai yetkilki servise gittim ama sorunu bulamadılar 🙁

  348. Merhaba adem bey dizel 2012 ducato 235000km aracim tam durcam zaman vites boştayken stop edecekmiş gibi oluyor. hemen düzeliyor ama

  349. C3 araç aldim aracın 3 bin deviri gecmiyo gaz yemiyo turbo devreye girmiuo elektrik tesisatı baya kötü aracın baya uğraşılmış hatta köpük motor kabloları dahi var ve aracın beyniyle daha önce oynanmış sebebi ne olabilir saolun

  350. 2004 reno tir cekerim mars basinca çalışmıyor, bazen çalışırken stop ediyor , mazot filtresi ,depo temizligi yapinca bir muddet sorunum olmiyor daha sonralari ayni olaylarla karşılaşıyorum. Genelde degisik arıza nedenleri belirtiyorlar . Bilgi verirseniz aydinlatmisolursunuz . Teşekkürler.

  351. 2009 fiesta var yaz aylarında araban tek marşla çalışıyordu kış aylarında 2/3 marş çalışıyor neden olabilir

    1. Merhabalar
      Aracınızın kış ayları yani soguk havalarda çalışmamasının bir çok nedeni olabilir, akü marş motoru, motor kompresyon düşüklügü gibi sebeplerden olabilir.

  352. 2012 dacia logan 1.5 dci aracım var seyir halinde giderken özellikle rampa çıkarken gösterge panelinde sağda küçük stop yazısı yanıp sönüyor ve motor arıza lambasını yakmaktadır aracın çalışmasında devir saatinde aracın çekiş konusunda hiç bi sorun yaşamamaktayım daha sonra motor arıza lambası gün içerisinde yada bi kaç gün sonra kendiliğinden sönüyor fakat bu stop yazısı sıkışmadan dolayı olsa gerek yanıp sönüyor ve tekrardan motor arıza ışığını yakıyor Sebebi ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim

  353. Adem bey merhaba,
    ww caddy 2008 1.9 tdi
    4 ay içinde 3 adet enjektör bozdu. 1 numaralı gözdeki enjektör bozuluyor sürekli. değişimden 30-35 gün sonra önce teklemeye başlıyor ara ara ve sonra 2 gün içinde iptal yani tekleme sürekli hale geliyor. arac yürümüyor zorlanıyor fazla yakıt tüketiyor. çalışırkende sibop vurması gibi şakırtılı çalışıyor. ben bir şeyin enjektörü bozduğunu düşünüyorum sürekli aynı göz çünkü. degerli görüşlerinizi bekliyorum

  354. iyi günler, aracımın motoru 1.4 hdi. araç düşük devide iken ( 1700-1900 gibi), gaza bastığımda siyah duman atıyor. Sebebi nedir?

  355. selamlar.Aracim 2004 kangoo 1.5 dci.alali 3 yil oldu.aracin burnu rampa asagi iken rahat calisiyor.burnu rampa yukari iken sanki hic yakit yokmus gibi zor calisiyor.mazot borularini sokup seffaf borularla degistim.mazot filtresini kizdirma bujilerini elcik pompasini degistim sonuc ayni.kendim enjektor testini geri donus borularini sokerek yaptim.cekis rampa yukari mukemmel.yakit tuketimi gayet iyi.sorun mazot pompasi ise zerindeki musurdenmidir.yoksa pompanin icindenmidir.samsunda sanayide iki uc pompaciya goturdum enjektorlerin isemesine bakip bisey yok aracta deyip konuyu kapattilar.siz ne tavsiye edersiniz iyi calismalar dilerim.

  356. selamlar.Aracim 2004 kangoo 1.5 dci.alali 3 yil oldu.aracin burnu rampa asagi iken rahat calisiyor.burnu rampa yukari iken sanki hic yakit yokmus gibi zor calisiyor.mazot borularini sokup seffaf borularla degistim.mazot filtresini kizdirma bujilerini elcik pompasini degistim sonuc ayni.kendim enjektor testini geri donus borularini sokerek yaptim.cekis rampa yukari mukemmel.yakit tuketimi gayet iyi.sorun mazot pompasi ise zerindeki musurdenmidir.yoksa pompanin icindenmidir.samsunda sanayide iki uc pompaciya goturdum enjektorlerin isemesine bakip bisey yok aracta deyip konuyu kapattilar.siz ne tavsiye edersiniz iyi calismalar dilerim.

  357. selamlar.Aracim 2004 kangoo 1.5 dci.alali 3 yil oldu.aracin burnu rampa asagi iken rahat calisiyor.burnu rampa yukari iken sanki hic yakit yokmus gibi zor calisiyor.mazot borularini sokup seffaf borularla degistim.mazot filtresini kizdirma bujilerini elcik pompasini degistim sonuc ayni.kendim enjektor testini geri donus borularini sokerek yaptim.cekis rampa yukari mukemmel.yakit tuketimi gayet iyi.sorun mazot pompasi ise zerindeki musurdenmidir.yoksa pompanin icindenmidir.samsunda sanayide iki uc pompaciya goturdum enjektorlerin isemesine bakip bisey yok aracta deyip konuyu kapattilar.siz ne tavsiye edersiniz.birde mazot geri donus hortumu araci park ettikten biraz sonra bir miktar bos oluyor pompa tarafi.normali boylemidir . iyi calismalar dilerim.

  358. selamlar.Aracim 2004 kangoo 1.5 dci.alali 3 yil oldu.aracin burnu rampa asagi iken rahat calisiyor.burnu rampa yukari iken sanki hic yakit yokmus gibi zor calisiyor.mazot borularini sokup seffaf borularla degistim.mazot filtresini kizdirma bujilerini elcik pompasini degistim sonuc ayni.kendim enjektor testini geri donus borularini sokerek yaptim.cekis rampa yukari mukemmel.yakit tuketimi gayet iyi.sorun mazot pompasi ise zerindeki musurdenmidir.yoksa pompanin icindenmidir.samsunda sanayide iki uc pompaciya goturdum enjektorlerin isemesine bakip bisey yok aracta deyip konuyu kapattilar.siz ne tavsiye edersiniz.birde pompaya giren mazot boruya tek yonlu cekvalf taktim geri kacma kesinlikle yok boru mazot dolu. mazot geri donus hortumu araci park ettikten biraz sonra bir miktar bos oluyor pompa tarafi.normali boylemidir . iyi calismalar dilerim.

  359. Mustafa GÜLMEZ 27 Mayıs 2017 at 02:21 Cevapla
    Adem bey merhabalar
    Aracım 2006 ford fiesta comfort 1.4 tdci
    Kısa süre önce seyir halindeyken ucu şiştiği için çıkaramadığımız ısıtma bujisinin ucu kırılıp yanma odasına düşmesinden dolayı motor rektefiye yapıldı aynı zamanda oem 3k turbo ve işeme yapan siemens enjektör memeleri yenilendi bobinlerde sıkıntı çıkmadı
    Araç ilk gün çok harika çekiş ve sessiz motor sesine sahipken ertesi gün sabah aracı çalıştırdıktan ve kısa mesafe sonrası arıza lambası yaktı ve motorun sesi gaza basılınca traktör sesi gibi yüksek gelmeye ve 2000 deviri geçmemeye başladı ancak kontak aç kapa yapıp devam edince sönüp kısa süre sonra tekrar aynı durumu yaşatmakta taki araç 90 dereceyi bulana kadar,yani ondan sonra motor sıcakken bir sıkıntı yok ama soğuyunca hep aynı durum ve ilk zamanki atiklik kesinlikle yok usta arıza kaydına baktığında enjektör devre arızası p0200,p0113ve p0102 arıza kodlarını vermekte ve usta enjektörcüye enjektörcüde ustanın hatasından olduğunu söylemekte yani tam olarak arada kalmış durumdaym enjöktörcü son olarak orjinal bulamadığımızdan yan sanayisini taktığımız mazot el pompası yani elcek hortum larından kaynaklanabileceğinide söylemekte nette araştırmamdada elektriksel bi durum veya kısa devreden kaynaklanabileceği söylenmekte ben bu durumda hangi yol izlemeliyim tavsiyeniz nedir araçta rektefiyeden önce soft megacips yazılımda vardı ve gayette sorunsuz kullandım bu arada şuanki durum hakkaten çok can sıkıcı vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim

    adem bey merhabalar interneti araştıtırken gördüm forumunuzda benim aracıma benzer bir sorunla karşılaştım yukarıdaki yazı gibi bunun çözümü nasıl oldu acaba hatırlayabiliyormusunuz araç komple rektefiye olduktan sonra sabahları ve araç baya bı durduktan sonra akşamları marşa basınca bir ses ile çalışmaya başlıyor 3 5 km gittikten sonra kontak açıp kapatınca sesi kesiyor sonra birdaha yapmıyor hiçbirşey yokmuş gibi hemen hemen her sabah yapıyor başlarda sanki enjektörler traktör gibi çalışıyor kontak açıp kapatıncaya kadar yükseldikçe yükseliyor enjektörlere baktırdır normal çalışıyorlar o sesi yaparken ford fiesta 2005 tdcı saygılarımla

  360. adem bey merhabalar forumunuzda Mustafa GÜLMEZ 27 Mayıs 2017 at 02:21 tarihli yazısı var sorununu nasıl halletmiş acaba öğrenmek istiyorum biliyormusunuz yada bana mail adresini verebilirmisiniz saygılarımla

  361. merhaba. aracım 2008 kangoo eski kasa. şikayetim şu şekilde, kara duman falan yok sadece araba çalışırken hırıltılı ve arada sarsıntı yaparak çalışıyor. koltukta otururken motorun arar ara vurma sesi hissediliyor. nasıl bir yol izlemem gerek ? saygılarımla..

  362. S.a adem bey sizinle telefonda acil görüşebilirmiyim soracaklarim var ve çok önemli ve acildir size zahmet 05425427391

  363. merhaba 2015 model ww caddy var 1.6 dizel aracım düşük devirde 1500 2000 civarı gaza basınca tekleme yapıyor würt enjötör temizleyici atmıştım kestiğini düşündüm yapmadı bir süre fakat tekrar başladı yetkili servise götürdüm bilgisayar bağlandı sorun bulunmadı sorun ne olabilir acaba çok canımı sıkıyor.

  364. Adem bey merhaba,
    2009 model 1.3 multijet fiorinomda geçen sene 2000 ile 2900 devirler arasında özellikle 4. Ve 5. Viteslerde yol alırken tekleme sorunu yaşamaya başladım. Ustama bu durumu danışarak ikitellide Bosch dizel servisine götürdüm aracımı. Servise giderkende aracım ışıklarda durup kalkacağım esnada gaz yemedi ve birkaç kere pompalamama rağmen gaz yemedi. Aracı stop edip tekrar çalıştırdım ve servisi vardım.
    Serviste 2. Enjektörle ilgi p0202 hata kodu olduğunu söylediler ve enjektörlere ve pompaya bakım yapıldı. Sanırım iki enjektörün valfi değişti. Pompanında basıncının normal değerler altında olduğu için çıkma başka bir pompa takıldı. Bu işlemlerden sonra sorun çözüldü. Taki bugüne kadar.
    Bugün aynı hatayı tekrarladı. Beylikdüzüne doğru tırmanırken 3. Viteste yine 2500 devir civarında tekledi. Çekişi düştü. 2. Vitese çekip 3000 devir üzerinde hızlandım ve bu şekilde yoluma devam edebildim. Herhengi bir arıza ışığı yanmadı. Sizce sorun yeni enjektörlerdemidir. Bu konuda sizden bilgi almak istiyorum. Geçensene bu bahsettiğim tamirat için 2000 tl ödemiştim. Daha yılı dolmadan aynı sorunu yaşamam moralimi altüst etti. Şimdiden çok telekkürler.

  365. merhaba aracım 2011 fıesta 1.4 dızel her zaman olmamak kaydıyla nadiren sabah ılk calıstırmada hıc yapmıyor ancak iş cıkışı calıstırdımda devır takılı kalıp 2-3 sanıye sonra yukselıyor. motor sesı cok garıp sallantılı calısıyo araba kotu kokulu beyaz bulut dumanı atıyo bır defa . en az 5 dakıka calıstıktan sonra normale donuyor. aracımı bılgısayara baglattım YAKIT BASINÇ KONTROL VALFİ (ARALIKLI) bu arızayı verdı. fıkır verebılır mısınız sımdıden tesekkur ederım

  366. merhabalar
    aracım 2002 doblo 1-9 düz
    aracım iki haftadır. seyir halindeyken veya rolantide çalışırken stop ediyor. stop etmeden önce tekleme veya başka herhangi ters bir olay olmuyor. 1-2 saat kesinlikle çalışmıyor.
    1-2 saat bekledikten sonra tek marşta çalışıyor.
    yarım saat bir saat sıkıntısız çalışıyor. sonra gene stop ediyor.
    herşey için çok teşekkürler
    iyi günler

  367. Merhaba adem bey.aracım2012 dört transit 200ps.300000 de.bu güne kadar büyük arıza çıkarmadı.ama 2 kez krank okuyucusu 2 kezde mazot müşürü değiştirdim.270.000 de 5 enjektorude değiştirdim.aracimin sorunu sabah calistirdigimda rolenti dalgali çalışıyor.1ci Vites kalkıyorum 2ci vitese aldigimda gaz yemiyor ve stop ediyor.2_3 kez marş alıyor ve gene stop ediyor.çalıştığı zamanda gaza sabit basmama rağmen yığılıyor veya sahlanıyor.gaza bastığımda arabanin tepkisi 1-2 saniye sonra geliyor.ucuz mazot kullanmıyorum.gene krank okuyucusumu yoksa mazot musurumu ve bu sorunlar transit t 350 200 ps lerde kronikmi.cevabınız için şimdiden tesekkurler

  368. Merhaba usta benim araci m ford mondeo 3 mk5 enjektore yakit gelmedigini gosteriyor acaba enjoktormu bozuk yoksa diselpumpami goruslerinizi bekliyorum selamlar

  369. Selamlar

    2004 model 1.5 CRDİ Hyundai Getz kullanıyorum. Aracım kilitli trafikte bir süre kaldıktan sonra egzozdan duman atmaya başlıyor. Yol açıldıktan sonra biriken dumanı bir süre atıyor ve normale dönüyor. Trafikte ne kadar uzun süre kalırsam dumanın atılması da o kadar uzun sürüyor. Örneğin 20 dakika kaldıysam yol açıldıktan sonra bunu 3 kilometrede atıyor. 10 dakika kaldıysam 1-1.5 kilometrede temizliyor. Trafikte sıkışmazsam hiç bir problem yaşamıyorum.
    Enjektör arızası gösterdi, hepsini değiştim. Yine sorun çözülmedi. Ustalar bir türlü bulamıyor. Hepsi ilk kez karşılaştığını söylüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Adil Küçük

  370. Merhaba arkadaşlar 1.9 tdi Passatım var araç 250 bine geldi hiç bir problemi yoktu enjektörleri temizlettim fakat geri takınca arabada sallama başladı yüksek devirde araba ırgalıyor. Enjektörler makinaya bağlandı tekrar tekrar bir sıkıntısı yok sağlam olduğu söylendi yardımcı olabilirmisiniz. Problem nedir?

    1. Merhabalar
      Aracınızın enjektörleri tepe ayarları yapılması gerekiyor kontrol ettirin yapılmamış ise yaptırın.

  371. Merhaba,
    2011 model kia CEEd model otomatik crdi aracım var aracım 170.000 de 2 hafta evvel aracımın turbosunda yağlanma olduğu için turba bakımını yaptırdım. Şu an aracımda ani devir düşüklüğü sorunu ve bir su sesi gibi bir şıkırdama var.

    aracım sabahları ilk çalıştırdığımda yaklaşık 20 dakika kadar giderken yavaşlayıp durdurduğumda yada araç dururken rölantide çalışırken sanki istop edecekmiş gibi bir devir düşüklüğü yapıyor ama istop etmeden tekrar kendini toparlıyor ama raç ısındıktan sonra hiç bir sorun yok.
    Birde gene araç uzun süre bekledikten sonra çalıştırıp gaz verdiğimde sanki su şıkırdaması gibi bir ses geliyor.

  372. Merhaba,
    2011 model kia CEEd model otomatik crdi aracım var aracım 170.000 de 2 hafta evvel aracımın turbosunda yağlanma olduğu için turba bakımını yaptırdım. Şu an aracımda ani devir düşüklüğü sorunu ve bir su sesi gibi bir şıkırdama var.

    aracım sabahları ilk çalıştırdığımda yaklaşık 20 dakika kadar giderken yavaşlayıp durdurduğumda yada araç dururken rölantide çalışırken sanki istop edecekmiş gibi bir devir düşüklüğü yapıyor ama istop etmeden tekrar kendini toparlıyor ama araç ısındıktan sonra hiç bir sorun yok.
    Birde gene araç uzun süre bekledikten sonra çalıştırıp gaz verdiğimde sanki su şıkırdaması gibi bir ses geliyor.

  373. Merhaba,
    2011 model kia CEEd model otomatik crdi aracım var aracım 170.000 de 2 hafta evvel aracımın turbosunda yağlanma olduğu için turba bakımını yaptırdım. Şu an aracımda ani devir düşüklüğü sorunu ve bir su sesi gibi bir şıkırdama var.

    aracım sabahları ilk çalıştırdığımda yaklaşık 20 dakika kadar giderken yavaşlayıp durdurduğumda yada araç dururken rölantide çalışırken sanki istop edecekmiş gibi bir devir düşüklüğü yapıyor ama istop etmeden tekrar kendini toparlıyor ama araç ısındıktan sonra hiç bir sorun yok.
    Birde gene araç uzun süre bekledikten sonra çalıştırıp gaz verdiğimde sanki su şıkırdaması gibi bir ses geliyor.

  374. Merhaba
    linea 2012 / urban / euro 5 motor / 176.000 km / enjektör arızası var
    tamirci iadereten yaptı ama araba titiriyor ve tekliyor tamirci ustası da değişmesi gerektiği söylüyor orjinal enjektörler çok pahalı daha uygun fiyata bulma imkanım varmıdır. yada mevcut enjektöler tamir edilebilrmi?

    teşekkürler

    1. Merhabalar aracınızn enjektörleri ile ilgili bostancı çiçek kardeşler bosch dizel servisinden yardım alabilirsiniz

  375. Seat cordoba 2006 model dizel aracim var son bir haftadir karsilastigim sorun ilk calistiginda hemen calisyor ama kontagi kapatip tekrar bastigimda calismiyor 10 dk bekleyip tekrar bastigimda calisiyor neden olabilir nasil bir tol izlemeliyim

  376. merhaba adem ustam. 2009 fiat fiorino aracım iki hafta önce ısıtma buji arizasi verdi. ama gene de tek marsta çalışıyor. bir hafta sonra da ilk marsta 5 yada 6 saniye boyunca beyazımsı bir duman atmaya başladı kötü de kokuyor. bu sabah ta 80 km yol yaptım ve hararet göstergesinin sıfırda olduğunu fark ettim ve motor ışığı yandı. park ettim kapatmadan bir süre rolantide çalıştırırken hararet ibresi beş dakika sonra 20 30 a kadar çıktı. sinirlendim bekleyemedim stop ettim. beyaz duman ilk çalışmada devam ediyor 5 6 saniye. ne yapmam gerekiyor bir akıl verin herkes birşey söylüyor. üst kapak contasi yok enjektör bilemiyorum hep maliyetli konular sizce bu durum nedir ustam siz söyleyiniz lütfen.

    1. Merhaba ustam 2014 1.5 dizel kaşkaim var soğuk havalarda araç sarsıntılı çalışıyoraraç ısınınca normale dönüyor.sıcak havalarda olmuyor.sebebi nedir acaba

  377. Merhabalar sayın ustam aracım 2005 2.5 tdı touareg aracı yeni aldım 2 defa yolda kaldım, mazot çeyrek deponun altına düştüğünde mazot lambası yanmadan yolda bıraktı, gidip 10 lt mazot aldım çalıştı, nedeni ne olabilir? Teşekkürler.

    1. Merhabalar
      Aracınızın yakıt depo şamandırasında arıza olabilir yada depnuzu daha önceden altdan bir kazası olmuşsa oda yaptırabilir

    2. 2014 1.5 dizel kaşkaim var sabahları soğuk havalarda araç sarsıntılı çalışıyor motor ısınınca normale dönüyor sebebi nedir acaba

  378. Merhabalar Aden bey aracım 2002 model partner 180000 km de 1 ay önce mazot pompasında kaçak vardı yaptırdım açilmışken trigerinide değiştirtdim.bu aralar sabah ilk çalıştığında bi sıkıntı yok ama hararet yükselince kendim stop edip tekrar çalıştırınca resmen motor sallanıyor ve yüksek bi vuruntuyla çalışıyor bazen o vuruntuyla stop ettiğide oluyor yardımınız için şimdiden teşekkür ederim

  379. 2008 model Wolksvagen cady aracım var. 180000 km araç soğukken sıkıntı yok da 1 saat kullanıp stop edip çalıştırmaya uğraşıyorum marş basıyor 2-3 saniye sonra stop ediyor .8-10 defa deniyorum aynısı oluyo. Ama 2-3 saat bekleyince tek marşda çalışıyo. Sorun nerde olabilir

  380. mereba adem bey arabam reno symbol bazen marş basıyor fakat araba çalışmıyor arabayı vurdurunca çalıştırabılıyorum bazende hiç sorunsuz çalışıyor bugunde hararet lambasıyla sotp lambası ara ara yanıp sondu fakat hararet çızgısınde sıkıntı yoktu tam ortadaydı

    1. Merhabalar duygu hanım
      Aracınızda motor kısmından enjektör arızası olabilir bunun için ilk önce aracınızın diagnostik arıza tesbiti yapan bir bilgisayara baglatıp sorunu görebilirsiniz akabinde de onarım yaptırın.

  381. merhaba adem bey
    2002 model 1.9 dti megane 1 var gri duman atıyor ve geri vitese yüklenince çok siyahla gri karışık duman atıyor motor rektefesi mi gelmiş olabilir yoksa enjektörlermi acaba bilgi verirmisiniz

    iyi günlerç

  382. Merhaba. 2010 dizel getz aracım uzun yolda yokuşlarda çekişten düşüyor hız 30 a kadar düşüyor ve gaz yemiyor.. Motor arızası veriyor . Manifoldu ve egr bağlantılarını temizlettim araç serileşti ama yokuşlarda aynı sorun devam ediyor. Sorun ne olabilir . Teşekkür ederim

  383. Merhaba bende nissan qaşqai var 2011 model dizel arabam seyir halindeyken birden devirden düşmeye başladı ve motara mazot tam gitmiyor sizce bu neyden kaynaklanıyor

    1. Merhabalar Onur bey,
      Aracınız daki performans düşüklügünü tespit etmişsiniz bu yakıt filtresi yada pompa enjektörlerden kaynaklanıyor olabilir.

  384. Adem bey merhabalar. Aracım 2012 110 bg 4x2duster araç kalkışta çok hantal olduğu içim arıza tespit cihazına bağlattığımızda da 028 kodlu hata sonrası enjektörleri değiştik fakat hantallık düzelmedi. Tesisat kontrolünde herhangi birşey çıkmadı. Sürekli 2 ve 3 nolu silindir enjektörü Kuman’da devresi 2. Def arıza kodu veriyor. Cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler

    1. Merhabalar candan hanım
      Aracınızın hata kodu 2 ve 3 nolu enjektör kumanda devresi olarak ilk önce enjektör kontrolü yapılması gerekir sonrasında enjektörlerden motor kontrol tesisatına giden kabloları onlarda da sorun yok ise motor kontrol ünitesini elektronik beyinci ustasına kontrol ettirin.

  385. Selamun aleyküm 2005 model 1.5 dci motor megane 2 aracım var ve aracımda 2 bin devirle 4 bin devir arası yukledigim zaman şirilti sesi geliyor arızayı bulamadılar sıfır motor yapıldı sonra gelmeye başladı bu ses enjektör dahi değiştirdik gene duzelmedi

  386. Adem Bey Merhaba;

    2006 Citroen C4 1,6 HDI aracımda motor sesinin arttığını hissediyorum. Bunun dışında araç düşük hız ve devirlerde motor kısmından titreşim yapıyor. Bir kaç tamirciye götürdüm ilk etapta enjektörler kaçak olduğu ve bu nedenle sökülüp test edilmesi gerekiyor denildi ancak ben ikna olamadım. Araç rölantide motor gayet sessiz ve stabil çalışıyor ancak güce bindiğinde motor sesi kalınlaşıyor. Enjektör arızalarının belirtilerini incelediğimde ise belirtiler aracıma uymuyor. Konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

  387. İyi günler,
    2011 model Hyundai Accent Era Mode 1,5 dizel oto. aracım şehir içi kırmızı ışığa gelirken ayağımı gaz pedalından çekince stop ediyor. Tekrar çalıştırıp yoluma devam ederken arkadaki araç sürücüleri korno basıp acemi bakışı atıyor haklı olarak. 5 yıl öncede böyle bir durum olmuş usta bilgisayara bağladığında yakıt kanallarında basınç düşüklüğü arızası göstermiş, yakıt pompası temizliği yapılarak arıza giderilmişti. Şimdi ustaya götürüyorum. Bilgisayara bağlıyor. Yeni bir arıza göstermediği gibi 5 yıl önceki tarihi ve arızanın giderildiğine dair uyarı veriyor. Hyundai servisine götürdüm. Bilgisayar güncellemesi yaptık dediler; ama yine ayağımı gaz pedalından kaldırdığımda stop ediyor. Bozüyük sanayisinde başka bir ustaya götürdüm. Çok sık stop etmiyorsa stop etmeler sıklaşana dek böyle kullan dedi. Sorunuma lütfen bir çare bulabilir misiniz?

    1. Merhabalar Nesrin hanım
      Aracınıza ait arıza yakıt basınc kaybı olarak göstermiş yakıt sistemi mazot deposundaki besleme pompasından başlar yakıt filtresi yüksek yakıt pompasına rail hattı ve enjektörleri kapsar bu parcalardan herhangi birinde arıza var ise bu yakıt basınc kaybı diye belirtilir.
      Sizin motorcuya degilde dizel pompa enjektör servisine gitmeniz daha saglıklı olacaktır.

  388. Merhaba. 2011 Model Hyundai Accent Are Dizel otomatik aracım sabahları ilk marşla çalışmıyor ve 2 veya 3. marşta çalışıyor. Çalıştıktan sonra sesli çalışıyor ve motorda vuruntu gibi patlatma sesi çıkıyor. Bunların hepsi sabah çalıştırma esnasında yogun olarak gerçekleşiyor. Diğer zamanlarda sorun olmuyor ancak rölantide çalışırken biraz sallantılı çalışma var. ayrıca ara ara siyah duman atıyor. Enjektörleri söktürüp temizletsem olurmu. Yada yakıt katkısı ile temizlenme durumu olurmu.

  389. Merhabalar; öncelikle çok faydalı bir paylaşım olmuş teşekkür ediyorum. Aracım 2011 model Ford C-max 150.000 km. Euro 5 1.6 tdci 115 HP. Benim aracımdaki sorun sabah ilk çalışmadaki rölanti dalgalanması, motor soğukken olan teklemeler ve düşük devirlerdeki enjektör sesi idi. Araca yapılan (computest) arıza kontrolünde bütün enjektörlerin arıza verdiği görüldü. Arızalar silindi ve araç yürütülerek 3. Viteste 3000 ve 1000 devir aralığı tekrarlanarak enjektör ayarı yapıldı Ancak durum yine tekrar ediyor. Enjektörlerin komple değişmesi gerektiği veya enjektörlerin temizlenip memelerinin değiştirilmesi söyleniyor. Hangi yol daha sağlıklı olur yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Merhabalar
      Arac üzerinden enjektörlere sadece adaptasyon yani kodlama yapılabilir, enjektörlerin onarımı sökülerek dizel servisinde yapılması uygundur.

  390. İyi günler; benim 2012 model 1.5 dci 136.000 km Nissan Qashqai aracım var. Aracı en son 6 ay önce bilgisayara bağladıklarında 1 ve 4 numaralı enjektörlerde arıza olduğu söylendi, kullanımda performansında herhangi bir problem olmadığı için kullanmaya devam ettim. Geçen hafta serviste 10.000 bakımını yaptırdım o esnadada aynı enjektör hatasını verdi hatayı sildiler ama bu sefer uzun yolda giderken 5 viteste 2000 devirde 100 km sabit hız ve sabit gaz vererek gittiğim esnada araba titreme ve göğüsleme şeklinde sallantılar oldu ve şuanda şehir içi kullanım esnasındada 2000 devir civarlarında daha önceleri gelmeyen pır pır a benzer bi ses geliyor. Sabah ilk çalışmasında bir problem yok şimdilik fark ettiğim bir farklı dumanda yok performansında azalma var gibi hissediyorum. Bu problemler enjektör kaynaklımıdır? Ustanın söylediği bu modellerde reno motor olduğu ve enjektör tamirinin randıman vermediğini ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bu bilgiler doğrumudur. Enjektörleri tamir edilebilirmi ?

  391. merhabalar ; aracım 2007 model 1.9 citroen berlingo combi x aracım sabahları tek marşla çalışıyor 1 dakika sonra rölanti dengesizce aşağı yukarı oynuyor stop edecek gibi oluyor yola çıkıp 2 km kadar gidip durduğumda stop ediyor ve çalışmıyor sonra kaputu açıp mazot el pompası ile pompalama yapıp birinide bulursam marş ve gaz verdirip aracı çalıştırabiliyorum sonra yola çıktığımda 1 yada 2 kez tekleme yapıyor sonrasında gün içerisinde hiç bir sorun olmadan çalışıyor. ayrıca bu prbleme alıştıktan sorna sabah çalıştırmadan önce yine el pompası ile arqaç stop haldeyken pompalama yapıyorum el pompasından biraz mazot kaçağı oluyor ama çalıştırdığımda stop etmeden gidiyorum fakat kaç kez tekleme yapıp düzeliyor . sorun ile ilgili cevapp alabilirsem çok sevinirim.

    1. Merhabalar
      Siz arızayı bulmussunuz zaten 🙂 yakıt hortumlarını ve filtreyi kontrol ettirin.Kacagı bulamazsanız hortumların arasına çekvalf taktırabilirsiniz.

  392. Merhaba Peugeot 207 dizel aracım var araba marşa bastığında alıyor 5 yada 10 saniye sonta istop ediyor sonrasında bidaha marş basıyor ama calışmıyor bi kaç ustaya götürdüm yok marş dinamosu dediler onu yaptırdım sıfır akü aldım ama yine aynı yardımcı olabilirseniz sevinirim Adem bey

    1. Merhabalar
      Yakıt sisteminden başlayarak ilk önce mazot filtresini sonra baglantı hortumlarını kontrol ettirin.
      hortumlardan kaynaklanan hava alma durumu olursa yakıtı geri bırakarak arızayı meydana getirir.

  393. Mrb aracim 2011 clio 1.5 yari otomatik dizel arac aracim rolantideyken ve vitesteyken durdugumda sallanti hissediyorum ve ibrede de hareketlenme oluyor ve bu durum sogukta daha cok hissettiriyor herhangi bir ariza isigi yanmiyor aracta sorun nedir sizce

  394. Merhaba ustam. 2004 model 75 lik connect aracım 120 000 de. Aracı yüksek devirde kullanınca herhangi bir sorun çıkmıyor. 2000 devir ve altında 30 40 km gittikten sonra güçten düşüyor. Hızlanmak gerektiğinde gaz yemiyor. Düz yolda 110 u geçmiyor rampadan hiç çekmiyor Stop edip tekrar calistirinca düzeliyor ve tekrar güçten düşüyor. Aracın turbosunda olabilir dediler yaptırdık. Hortumlarda sıkıntı yok. Enjektorler baktırdım sorun yok dediler. Motoru ölçtük %82 çıktı. Arıza tespit cihazında herhangi bir arıza görünmüyor.

  395. Merhaba Adem bey ben Kocaeliden yazıyorum Aracım 2015 DSG şanzıman Jetta arabam 1 ay önce arıza yaptı motor soğuk park konumundayken marşa bastığımda arabanın koltuk başlarına kadar hissesdilen bir sarsıntı oluyordu Motor ısındığında sarsıntıyı kesiyordu. Enjektörlerden kaynaklanıyor dediler enjektörlerin kütükleri değişti komple değişim yapmadılar ilk zaman sallantıyı kesti ama çok hafif bir sarsıntı vardı daha sonra bu sarsıntı tekrarladı Ne yapabilirim.

    1. Merhabalar
      Aracınızın dizel enjektörlerindan kaynaklanan sarsıntı için tekrar kontrol ve adaptasyon yaptırın.

  396. Ustam merhabalar. 2015 model dizel 1.3 multijet egea 158 bın kmde aracım var.. Motor soğukken ilk çalıştırmada marşı hemen alıyor araç ancak seyir halindeyken 1.2.3.vites farketmiyor 2000 devirin üzerine çıkınca gaz kesiyor,(motor sogukken rolantide boş viteste gaza basıncada 2000 deviri geçmiyor gaz kesiyor) sanki motor freni yapmış gibi silkeliyor, devir ve hız göstergesi sıfıra iniyor saniyesinde toparlıyor,motor ısınana kadar 2000 deviri geçince aynı sorunu yaratıyor.. Isındıktan sonra bazen yüksek devirlerde aynı gaz kesmeyi yine yapıyor araç fren yapar gibi oluyor, bakımları yapıldı yakıt filtresi değiştirildi.Aynı sorunu yine yapınca fiat servisine götürdüm yakıt pompasını ve sensörünü değiştirdiler ancak sorun hala giderilemedi..Enjektörlerden yapabilir dedi usta ama kesin bişey söylemedi,, Arıza tespit cihazında herhangi bir sorun görünmüyor motor arıza ışığıda yakmıyor.. Sorun beni araçtan soğuttu ,, siz ne tavsiye edersiniz..

  397. Merhabalar Adem bey 2016 model ww jetta arabamda sallama sorunu vardı tamir ettik dediler fakat bir süre sonra tekrarladı yeniden götürdüm bu sefer sallantı kesildi fakat şimdide rölantide çiğ mazot kokusu geliyor araba devirli çalışıyor ve arabayı haraket ettirdiğimde uğultu geliyor bir süre kullanıp stop ettikten sonra fan açıyor ve araba aşırı mazot harcıyor sorun yine enjektördenmi kaynaklanıyor yardımcı olursanız sevinirim

    1. Merhabalar
      Aracınızın enjektörlerinde bahsettiginiz sıkıntı kronik olarak diger araclarda da yaşanıyor enjektörleri tekrar kodlama yapmalarını isteyebilirsiniz.

  398. Adem bey kolay gelsin,
    2012 dacia duster 1.5 90 bg 115000km aracım yolda giderken gaza bastıgım sürece çıkı çıkı ses cıkartmaya basladı , il zamanlar gaza basınca cıkıyor sonra kesiyordu suan itibariyle sürekli çıkı çıkı gelmekte , arızanın kaynagı ve ilk önce izlemem gereken yol nedir. rolanti calısmasında pek fark göremedim belki bir tık vibrasyon vardır , yakıt normal , triger degişim zmanı geldi bakımını 5000km önce yaptırdım. simdiden tesekkür ederim.
    bol kazanclar.

  399. merhaba 2014 model Krafter aracım var 2000 motor araç 2000 ile 2200 devir arası gaza yüklendiğin zaman titreme yapıyor neden yapar acaba. Bir de şunu soracağım ben bazen enjektörleri ve pompayı temizlesin diye mazot deposunun içine kırmızı direksiyon hidroliği katıyorum ATF bunun bir faydası veya zararı olur mu bir depoya yarım litre. Bir de şunu soracağım ben bazen enjektörleri ve pompayı temizlesin diye mazot deposunun içine kırmızı direksiyon hidroliği katıyorum ATF bunun bir faydası veya zararı olur mu bir depoya yarım litre İlgilendiğiniz için teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.

    1. Merhabalar
      Aracınızdaki Motor arızası ve titreme enjektörlerinşizden kaynaklanıyor olabilir,Test yaptırmanzda fayda var
      Diger konu yeni nesil yakıt sistemleri çok hassas oldugundan dolayı yag gibi bir katkı zararlı olacaktır.

  400. Selamın aleykum kardeşim 207 pejo outdoor 2009 km 203438 bin de aracı söndürüp çalıştırdığım zaman tekleme yapıyor ve beyaz duman atıyor arada sırada yapıyor bu arsayı neden olduğunu bulamadık pompa enjektör dediler pompaciya gittim hiç bir sıkıntısı yok dediler ve teste soktu hiç birşey çıkmadı yardımcı olurmusunuz mümkünse

    1. Aleykümselam.
      Aracınız arızasını bir anlamda size gösteriyor. Aracdaki tekleme sorunu herhangi bir silindirde düzenli çalışma olmadıgın ıgösterir
      Buna baglı olarakda silindirin subop piston ve enjektör püskürtmesini tetikleyen beyin sinyallerinden herhangi biri görevini yapmıyor ise buna baglı olarak tekleme meydana gelir.

  401. Merhaba Peugeot 301 1.6 hdi markalı aracımızın katalizör ve partikülü iptal edildi siyah beyaz mavimsi duman atıyor sebep ne olabilir

  402. Adem bey aracım Ford Fiesta 2006 1.4 dizel. Araç normal çalışıyor fakat yolda gittiğim zaman araba gaz kesiyor ve tekrar ayağımı gazdan çekip basınca kendine geliyordu. Şimdi bu sabah calistirdim 1 e taktım vitesi gaz verdim yük alınca istop etti. Ve boşta bı kaç defa denedim 2. Çeviri geçiriyorum gazdan ayağımı çekiyorum stop ediyor. Sizce sorun nedir

    1. Merhabalar.
      Aracınızdaki arıza tespiti için bilgisayara baglatıp kontrol ettirebilirsiniz.ihtimal olarakda hava akış metre ve turbo sistemini baktırın.

  403. Merhaba ustam, aracım 1.3 euro5 Corsa 2012 araç soğuk havalarda ilk çalıştırmada bogularak çalışıyor 10 sn sonra herşey normale dönüyor. Aracın gün içinde soğuk olmayan yerlerde tutulması durumunda bu durum yaşanmıyor. Bu arıza için daha önce enjektörler elden geçirildi egr manifold temizliği yapıldı bu işlemden sonra sarsıntı gitti ancak yine ilk çalıştırmada har har gibi bir ses 5-10 sn devam ediyordu. Şuan bogulmalar da tekrarlamaya başladı. Sorun nedir acaba? Buji değişikliği de yapıldı bu arada. Bahsettiğim ses linkteki gibi ancak bu aralar bogulmada başladı. İşlemler yapılmalı 5 bin km oldu. https://youtu.be/X7yS-gBvFi4

  404. selam benim aracım renault trafık 2 ısıtma lambası ıle arıza lambası aynı araç arıza lambası yakıyor giderken ve araba tekleyerek calısıyor arıza lambası sönünce normale dönüyor fakat giderken yaktığı için giderken tekleyerek gidiyor stop edincede çalışmıyor sebebi nedşir acaba

  405. selam benim aracım 2009 1,9 renault trafık 2 ısıtma lambası ıle arıza lambası aynı araç arıza lambası yakıyor giderken ve araba tekleyerek calısıyor arıza lambası sönünce normale dönüyor fakat giderken yaktığı için giderken tekleyerek gidiyor stop edincede çalışmıyor sebebi nedşir acaba

  406. 2017 model 1.3 multijet fiat egea aracım var sabahları ilk çalıştırmadan sonra yaklaşık bir km sonra yakıt kesilir gibi aracım tekliyor, sonra düzeliyor, bunun sebebi ne olabilir acaba şimdiden teşekkürler…

  407. Merhaba emre ben
    Aracım 2.5 turbo v6 dizel passat b5 normal seyir halindeyken bi anda çekişi düştü abs ve acı sensörü lambası yaktı mptordan sibop vurması gibi kötü bir ses geliyor sorun hakkında bir bilginiz varmıdır 124 bin km

    1. Merhabalar
      aracınızı ilk olarak bilgisayar diagnostik arıza tesbiti yaptırarak sistemdeki arılar ile ilgili mekanik sesle bir baglantısı varmı kontrol ettirebilirsiniz.

  408. merhbalar 2006 model ford cmax gahia marka aracım var kilometresi 190000 km cekiş de herhangi bir problemi yok ama arabanın enjektörlerinden ses geliyor sesi genelde bir duvar yanından gecerken daha çok duyuyorum tıkırtı sesleri yoğun oluyor ne yapılmalı?

    1. Merhabalar
      Kullandıgınız araçlarda enjektör sesi daha belirgin bir şekilde duyabilirsiniz
      190 bin kmde bakım ve ayar yaptırmanızda fayda olacaktır.

  409. Merhaba Adem Bey,
    Konuda güzel bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim.
    Benim bir kaç sorum olacak.
    1) Enjektörlerin ömrü kaç bindir? (kaliteli yakıt almak ve filtreleri orijinal olarak zamanında değiştirmek kaydıyla)
    2) Kaç binde bir enjektörlere bakım yapılması lazım? Bu bakım işlemi enjektör temizleyici kimyasallar ile yapılır mı? Evet ise önereceğiniz bir marka var mı?
    3) Nissan Qashqai J11 1.6 dizel araçların enjektörlerinin tamiri yapılır mı?

    1. Merhabalar
      Dizel enjektörler genel olarak yakıt belli bir km ömrü yada kullanım yoktur dış etkenler kaynaklı arıza olusuyor kötü yakıt yüksek hararet gibi arızalr enjektörün bozulmasına sebep olur.
      düzenli olarak bakım yaptırmak isterseniz ortalama 80 bin ile yüz bin km gibi bakım ve kontrollerini yapmakda fayda var.
      Nissan araçların enjektör tamiri var

  410. partner 2,0 2007 araç yolda giderken hararet yükseldi motor kendini kapattı sonra termostat ve müşür konrolu yapıldı soğuduktan sonra araba çalışıyor problem yok ama sıcak stop ettikten sonra çalışmıyor siyah duman atıyor sıcaklık düşünce tekrar çalışıyor pompacılar değişik şeyler söylediler enjektölerden diyen var ama başkası enjektör olsa soğukkende çalışmaz diyor bir başkası pompadan olur diyorlar bana yolgösterirseniz sevinirim

  411. merhaba adem bey mercedes vito 2009 115 cdi 2.2 motor aracım var motor ısınınca yokuş geldiğinde devir ve güç düşmesi oluyor gaz gaz dipte ve araç zorlamıyor vites küçültüyorum gaz yemiyor makinaya soktum arıza çıkmıyor hiç bir yerinde sorun nedir acaba kolay gelsin

  412. Merhabalar, citroen nemo 1.4 hdi 2009 – 315bin km. Araç sabahları ilk çalıştırmada bazen 2. Bazen 3. veya 4. Defa marş bastıktan sonra çalışıyor. Marş uzun sürmüyor kendiliğinden marşı bir kaç kez gıv gıv gıv ses geliyor ve marşı kesiyor. Genellikle 1 gece bekledikten yani 8 10 saat zaman geçtikten sonra bu sorun oluyor. Gün içinde 1 2 saat arayla kullandığımda tek marşta çalışıyor. Hiç sorun yaşamıyorum. İlk çalıştıktan sonra rolantideyken bir kez ufak bi dalgalanma oluyor ve düzeliyor bir daha dalgalanma olmuyor. Aracın çekişinde bir sorun görünmüyor. Stop etme olmuyor. Gayet sağlıklı çalışıyor. Dediğim gibi biraz fazla zaman geçince ilk çalıştırmada yukarda anlattığım gibi ilk marşta çalışmıyor. Hatta geçenlerde marş basarken birazcık gaza bastım hemen marş kesildi gaza basmadan tekrar çalıştırdığımda motor çok sarsıntılı birden gürültüyle çalıştı.

    Aracın bu şekilde çalışması motora zarar verir mi? Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Ortalama masrafı ne çıkar sizce? Yakıtı genellikle yarım depoda kullanıyor en kötü kırmızaya inder inmez yakıt takviyesi yapıyorum. Saygılar..

  413. Adem bey, değerli paylaşımlarınız için öncelikle teşekkür ederim. Doğru bilgiye ulaşmak sayenizde daha kolay oluyor. Benim 1999 model Hyundai H100 panelvan aracım var. 1999 senesinde 0 aldım ilk el şu an 120 bin km de. Birkaç aydır sıcakken geç çalışmaya başladı. Aküm yeni, motorun çekişi çok iyi, eksozdan siyah duman atma durumu yok. Yakıt normal değerlerde. Isıtma bujisi açtıysa sorun yok. Ama motor sıcak bir yerde onbeş yirmi dakka park edeyim, tekrar çalıştırmak çok zor oluyor. Gaza sonuna kadar basıp pompalamam gerekiyor. Onun dışında sesi, çalışmasında bir sorun yok, yakıt ve yağ filtrelerini her yıl değiştiriyorum. Sizce sorun nedir. Ne yapmam gerekir, şimdiden teşekkür ederim.

  414. Adem bey merhaba, değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Benim de size bir sorum olacak;

    2000 model orjinal 120 bin km de sıfırdan alıp kullandığım h100 kamyonetim birkaç aydır sıcakken zor çalışmaya başladı, siyah duman, beyaz duman, sarsıntı vs yok. Sadece ısıtma bujisi ile çok rahat çalışıyor ama sıcak motor on onbeş dak biyerde pak edip tekrar deneyince zor çalışıyor. Gözle testimde herhangi bir mazot kaçağı, terleme vs bulamadım. Acaba ne yapmalıyım. Şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı günler.

    1. Merhabalar
      aracınızn mazot yakıt pompasını kontrol ettirebilirsiniz.pompa elamanı basıncı zayıflamıs ise dediginiz arızayı yaptırabilir.

  415. Merhaba, Opel insignia biturbo 2.0 dizel aracım var. Araç sabah soğukta bile tek marşta çalışıyor. Rölantide varla yok arası çok az 2 milim bazen soğukta dalgalanma yapıyor. Lakin aracın çalışması biraz sesli ve ilk kalkışlarda hantal ve gaza biraz fazla basmak gerekiyor. Rahat bir kalkış olmuyor araçta. Yakıtıda buna bağlı olarak fazla tüketiyor. Bu sorunu çözmem için ne yapmam lazım. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

    1. Iki günler 2003 doblo cargo 1.9 jtd aracım ısınınca hararet göstergesi yarıda iken yolda giderken stop ediyor çalışmıyor aradan 10 dakka ve üzeri bi süre geçtikten sonra çalışıyor ama fazla bir yol gitmeden yine stop ediyor sıkıntım ne olabilir bilgisayar ile baktirdim herhangi bir sıkıntı görünmüyor

  416. Merhaba, Opel insignia biturbo 2.0 dizel aracım var. Araç sabah soğukta bile tek marşta çalışıyor. Rölantide varla yok arası çok az 2 milim bazen soğukta dalgalanma yapıyor. Lakin aracın çalışması biraz sesli ve görüntülü. Kalkışlarda hantal kalıyor. Gaza fazla basmak gerekiyor. Rahat bir şekilde kalkış sağlayamıyor. Buna bağlı olarak yakıtı fazla tüketiyor. Bunun için ne yapmam gerekiyor. Aracımda sorun nerede olabilir. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

  417. Selamünaleyküm bende 2001 transporter var seyir halinde gösterge panelindeki mazot ibresi kendini geri çekiyor ayağımı gazdan çektimmi geri düzeliyor neden olabilir acaba?

  418. Selamlar. Aracım 2004 Model Peugeot Partner 198.000 km’de DW8 motor.
    Doğu anadolu bölgesinde yaşıyorum aracım kış aylarında 2-3 marşta ancak çalışıyor. Havalar soğuk buna da razıyım fakat çalıştıktan 5-10 saniye sonra stop ediyor. Sanki mazot kesiliyor. Ardından defalarca basıyorum yok çalışmıyor. Ara ara sanki mazot geliyor motor çalışır gibi oluyor sonrası yine yok. Sanki yakıt yokmuş gibi marşa boş basıyor. Mazot filtresinin üstündeki el pompasından havasını alıyorum. 3-5 dk sonra çalışıyor motor ısınana kadar rölantide dalgalanmalar oluyor. Bazen motor soğukken yolda bir anda sanki dip gaz yapıyor. Acaba soru neden veya nelerden kaynaklı yardımcı olabilirmisiniz ?

  419. Merhabaa Adem Bey
    Benim 197 binde olan ford ranger çift kabin aracım son zamanlarda performans düşüklüğü yaşıyorum aracın rampada çok hızlı devir düşmesi var sebebi ne olabilir servise gittiğimde turbo arızası dediler lakin aracım düz yol ve inişlerde rahatlıkla 150 km yi görüyor sadece yokuşlarda benim sıkıntım devir düşmesi sizin düşüncenizide almak istiyorum şimdiden teşekkürler
    enjektör de sorun yok tubo açmıyor bana tlf ulaşa bilseniz 05318837200 vatsaptan ata bilseniz

    1. Merhabalar
      Aracınızın rampa durumu daha çok performans ve yüke dayalı bir güc oldugu için turbo sistemii kontrol ettirebilirsiniz.

  420. Merhaba. 2019 model 13000KM’de Ford Turneo Custom aracım var. İlk sahibiyim.
    10oC altındaki soğuk havada ilk çalıştırmada tekleme var. Vitese alıp 1500 devir civarı gaz verildiğinde gazı alıyor. Gazdan ayak çekildiğinde tekleme yaparak devir düşürüyor. Devir İbresi yukarı aşağı 800 rpm altına düşüp çıkıyor. Bu esnada silkeleme oluyor. Motor stop edecekmiş gibi oluyor farlar sönme noktasına geliyor. Hava sıcaklığı 3 derece ve altındaysa rolantide motor tekleme yaparak çalışıyor. Baharda ve yazın böyle bir durum yoktu. Hava sıcaklığı 15 derece ve üstü olunca bu sorun gözükmüyor. Bir de dikkatimi çeken yazın araçla trafik ışıklarında beklerken, direksiyon sola veya sağa tam çevrilmiş, AC klima çalışıyor durumda ve sanırım o sırada motor fanı da devreye girerse devir göstergesi 800 rpm altına tekrarlı düşüp çıkıyor. Elektriksel problem var ise kışın soğuk havalarda yaşadığım problemi destekleyebilir diye belirtmek istedim. Araç garantide fakat servis bir probleme rastlanmadı deyip teslim etti ?

  421. İyi günler benim sorunum 2008 suzuki grand vitara 1,9 ddıs (renoult motorlu) aracımın blok patlatması sonucu komple 2.el motor aldım ve taktık ama araç bir türlü çalışmadı.beyinden dediler sıfır beyin aldık kodlandı takıldı yine çalışmadı,pompa müşürü dendi yeni müşür taktık (muadil) yine çalışmadı mekanik olarak , yanıcı gazla çalıştırmaya çalıştılar kısa zamanlı anlık çalıştı fakat geri dönüş hortumları yerinden çıkarıyor.rail tapası dendi hortumu çıkarmıyor ama yine çalışmadı.bursa da 4 pompacı 6 tamirci ,6 aydan buyana çalıştıramadılar.enson rail basınç müşürü degişti muadil olarak renault trafik müşürü takıldı yine çalışmadı pompacılar basıncın iyi oldugunu söylüyor 2 ektirikçi komple tesisatı kontrol etti yine sonuç yok basınç normal diyorlar pompada sorun yok diyorlar enjektörlere sinyal gelmiyor nedendir yardımcı olursanız çok sevinirim.

  422. SELAMUN ALEYKÜM ARKDAŞLAR BEN BİR SORUNUM VAR VE KİMSE BULAMIYOR BİLGİSİ OLAN VARSA CEVAP VEREBİLİR Mİ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER BENİM SORUNUM 2007 MODEL 90HP FORD CORNECT ARABAM VAR VE SEYİR HALİNDE GİDERKEN (5. VTS 100 HP) KIZDIRMA YAKIP STOP EDİYOR BÜTÜN BAKIMLARI TAMDIR GEREKEN YERLERE GÖSTERİLDİ VE KIZDIRMAYA KADAR DEĞİŞTİRİLDİ TAMİRİ BULANAMADI BİLGİSİ OLAN VARSA BAŞINA GELMİŞSE BURAYA YAZABİLİR Mİ TEŞEKKÜRLER…

    1. Merhabalar
      aracınız ile ilgili yakıt sisteminden eminseniz motor elektrik tesisatını ve soketleri kontrol ettirebilirsiniz.

  423. Merhaba Adem Bey;
    Benim 2012 Model Opel Corsa aracım park halindeyken akü bitmiş 10 yıllık araba,
    iş yerinde çalışmadı arabayı yokuş aşağı vurdurdum güzelce çalıştı,
    1 Hafta sonra yine aynısı oldu yine çalıştı ama bu sefer kaputdan duman çıktı,arbanın içine mazot kokusu geldi,kaputu kaldırdım plastik motor kapağını kaldırdım şok oldum motor bloğunun olduğu enjektörlerin olduğu yere mavi renk sıvı mazot birikmiş havuz gibi olmuş resmen temizledim sonra park ettim tekrra yine çalıştıdım her gaza bastığımda yere mazot boşalıyor depodaki bütün mazot sol ön tekerlekten yere akmış ırmak gibi 🙁 sizce sorun nedir..?
    İyi günler…

  424. 2006 model 4×4 ısuzu aracım var araç seyir halindeyken 110 geçtiğinde yani araba yüke bindiğinde arıza lambası yanıyor ve çekişten düşüyor araba gitmiyor neden olabilir.simdiden teşekkür ederim

  425. merhaba iyi günler adem bey 2000 reno kango aracım var sinyal bir den çaışmamaya başladı sadece kapılar açılınca yanar nasıl düzelte bilirim ?

  426. Iki günler 2003 doblo cargo 1.9 jtd aracım ısınınca hararet göstergesi yarıda iken yolda giderken stop ediyor çalışmıyor aradan 10 dakka ve üzeri bi süre geçtikten sonra çalışıyor ama fazla bir yol gitmeden yine stop ediyor sıkıntım ne olabilir bilgisayar ile baktirdim herhangi bir sıkıntı görünmüyor

  427. Merhabalar
    Aracım 2007 Partner 1,9 Arada çalışma esnasında şakırtı yapıyor sıkıştırsam beyaz/mavi duman atıyor bir süre sonra kesiyor Pompacıya gösterdim elekrtikli enjektöre baktı soketi sökmesine ragmen tepki vermedi beyinciye yönlendirdi beyinci bilgisayara bağladığında yukarda bahsettiğimiz arıza kodu ile problemi yazdı enjektör sağlamsa beyin değiştirip arızaya neden olan sorunu bulmamız gerekiyor diyor. beyne etki eden faktörü bulmak için beyin değiştirmek gerekli midir? ( fiyatı 1500 tl civarında). teşekkürler.

  428. merhabalar
    bende 2009 model pegoult boxer var arac ısındıkdan sonra çalışmıyor 15 -20 dk bekledikden son zorla çalışıyor makinaya bağlandığında arıza çıkmıyor enjektörden dediler hepsini değiştirdim ama sorun giderilmedi acaba neden yapıyor olabilir bilgisi olan yada başına gelen varsa yazabilirmi. Teşekürler

  429. 30 gün önce memleketim Rize dönüşü Karadeniz sanırım ordu dan shell den yakıt aldım İstanbul a gelene kadar 8 10 kez mola verdim hiç bir sorun yok İstanbul a geldim eve yakın bir yerde durdum. Aracı tekrar çalışmak için marş yapınca marş dönüyor devir saati devir alıyor araç çalışıyor gibi olup stop ediyor tam olarak yaşadığım bu idi araç çalışmadı. Bekledim bekledim yaklaşık bir iki saat sonra bir usta getirebildim usta direk marş yaptı ve araç çalıştı.
    Olabilir hava falan dedi.
    Bir kaç gün sonra yakıt aldım araç istasyonda kaldı kenara aldık eve geçtim 2 saat sonra geldim çalıştı.
    Tamirciye geçtim anlattım uzun uzun bakmak gerek dedi.
    Tamirciden ayrıldım 200 metre sonra bir yere ugradım aynı işlem tekrar oldu usta geldi balata spreyi ile çalıştırdı ben aracı dükkanına çektim ve mazot filtresini hazinesini yerinden sökülerek temizleme işlemi yaptırdım ve yeni filtre ile değiştirirdim bir ay hiç sorun olmadı şimdi tekrar oldu gene marş alıyor çalışıyor gibi yapıp stop ediyor arasıra direk çalışıyor araç 2014 dsg jetta bu bir nerden başlamalıyım.
    Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

  430. Mrb lar 2011 model fiat linea 1.6 multijet dizel aracim var aracim bir gun kaldigi zaman mars yapiyorum marsi biraz uzatip calisiyor fakat motor soguk oldugundanmidir cok sesli ve titreyerek calisiyor direksiyon koltuklar ve aynalarda hissediliyor araci surdugumde motor isindiktan sonra gaza basip giderken titreme kesiliyor fakat durdugumda titreme devam ediyor bu titreme motor kulagimi yoksa enjektorlermi ekranda arazi falan yok aracimin cekiside normal geliyor bana araci ilk aldiginda exper yakit sistemi genel kontrol yazmisti sordugumda enjektorlerin bakima ihtiyaci var demisti enjektordenmi acaba titreme ve ayrica birazda fazla yakiyor aracim sanki 100tl yakita 170 ile 180 km yol yapiyorum

  431. Selamın Aleykum Ustam Bende Ford Focus Trend 2009 Modeli Var Arabayı Alalı 2 Yıl Oldu Şükür Bir Sorun Yoktu Geçenlerde Rail Borusumu geri dönüş hortumumu Herneyse Artık O Delinmiş Ustaya Gittik Çıkma ile degişimini yaptı bu gün fark ettim araba motor sogukken marşa bastıgımında hemen çalışıyor fakat 5 – 10 saniye sonra stop ediyor ve marşa uzun süre basmadan çalışmıyor. ısındıktan sonra bir sorun yok bide degişimden önce marş çabuk alırdı şimdi birazda daha geç alıyor. sebebi nedir sizce

  432. Merhaba iyi günler. Benim aracım reno master 3 2012 model aracımın arızası cok nadir zamanda giderken stop ediyor cok dik rampa ya ilk basılangıc kısmından basladığımda ve ciddi zorlama yaptığımda stop lambası yakıyor… (bilsayarda enjektör arızası verdi kırmızı pompa verdi sarıdan..)geri kacırması da ckmadı cihazda

  433. Merhaba aracim focus 3 1.6 tdci serviste yakit puskurtucunuzde kayma sapma oranlari yuksek diye cesitli kodlarla hatalar verdi servis direk enjektor deyip 8 bin tl fiyat verdi belkide temizlikle düzelirdi riske girmedim kendim continental marka 5350 tlye 4lu takim aldim online yedek parcadan sonra urunlwr geldi montaji yapildi eski enjektorleri ustaya verdim ustalik parasi almadi 1000 tl de para verdi 4350 ye gelmis oldu asil merek ettigim aldigim urunler arabadan cikan urunlerle aynimi aldiklarimda orjinal mi yani usta bunlar 2.ci kalite ustunden cikardiklarimiz 1. Kalite diye kafami karistirdida ford citroen Peugeot ayni enjektoru kullaniyormus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu