Önemli Bilgiler

Araç İçi Sağlıgımız

Kabin Hava Filtresi 

Kabin filtreleri sizi dış havadan korur ve alerjen, kurum ve bakterilerin arabanıza girmesini engeller.

Arabalarda Kabin filtresi, harici giriş ve iç yolcu bölmesi alanı arasında yüksek bir hava filtreleme ortamıdır.

Solunum sistemlerinize zarar verebilecek havadaki yabancı maddeleri yakalar. Çoğu hava filtresi, pileli kağıt veya karbon gibi çeşitli filtreleme ortamlarına sahip pamuk olarak tasarlanmıştır.

Ayrıca, HVAC sisteminden hava akışının azalması ve hava üflerken yüksek ses duymanız gibi bazı işaretler. Üstelik klimanız kötü kokuları dağıttığında size içeride hava sirkülasyonu olduğunu, filtrenin kirli, tıkalı ve değiştirilmesi gerektiğini söyler.

Sağlıklı hava solumanız gerektiğinden periyodik olarak değiştirilmesi gerekir.

 

Ne zaman değiştirilmelidir?

 

Kabin hava filtresi değiştirme prosedürü

Kabin filtresinin yaklaşık olarak her yıl veya 15.000 ila 30.000 kilometrede bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca kış başlamadan önce kabin hava filtrenizi kontrol etmenin tam zamanıdır.

Aracınızda klima varsa, kabin hava filtrenizi zamanında kontrol etmek, düzenli bakımın önemli bir parçasıdır. Sadece klima sisteminizin sirkülasyonunu ve performansını iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda arabanızın içinde dolaşan havanın kalitesini de artırır.

Bazı kabin filtreleri torpido gözünün arkasına yerleştirilmiştir ve bağlantı elemanlarından kurtularak kolayca erişilebilir (Not: Önce kılavuza bakın).

Diğerleri ön panelin içine veya kaputun altına yerleştirildiği gibi. Bazı filtreler, vidalamak için kullanışlı ekipmanlara ihtiyaç duyar, bu nedenle herhangi bir yakın yol tamircisi bulup önerilerini takip etmeniz daha iyi olur.

Bir sonraki değişiklik sırasında tamirciden eski kabin hava filtresini size göstermesini isteyin, içinde bulunan elemanları görünce şaşıracaksınız. Zamanında değişim hem sizin hem de aracınızın sağlığı için çok önemlidir. Temiz tutun ve sağlıklı olun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu