Önemli Bilgiler

Acil Araç Ekipmanları

Arabanızda ki 7 Acil Durum Eşyası

 

Aracınız ile yolculuk esnasında birçok şey ile karşılaşabilirsiniz. Ancak bunlar arabanız  bozulursa tamir etmenize yardımcı olacak ekipmanlar ile en yakın servise kadar gidebilirsiniz.

Seyahat etmek eğlencelidir ve kimse kötü bir araba arızası nedeniyle onu bozmak istemez, bu durumlarla başa çıkmak için her zaman acil durumlara  hazırlıklı olalım.

 

  1. El Feneri ve Uyarı Üçgenler

El feneri LED’leri, mobil pillerden çok daha iyidir. Cep telefonun şarjı bitebilir. Telefonun aşırı kullanım nedeniyle kapanabilir

Arabalar sorunsuz çalıştıklarında iyidirler, ancak arızalı olduklarında sıkıntılıdırlar. Sahibinin arızayı kolayca bulabilmesi için  yeterli ekipman gereklidir. Bu nedenle, teknolojiye tamamen güvenmek yerine, bazı yararlı ekipmanları arabanın bagajında ​​tutmak siz bir çok kötü durumdan kurtarır.

 

  1. Hava pompası

Yolculuğunuzun ortasında arac lastiginin havasının bittiğini görmek nadir değildir. Şişiriciler bu tür durumlar için tasarlanmıştır.

Patlak lastikler her zaman dikkatsizlikten değildir, kötü pistler de bu gibi durumlara neden olabilir. Bu nedenle, taşıdığınız şeylerle birlikte araba bagajına koymanız da bir diğer önemli alettir.

 

Lastikleri tamamen şişirmek sadece size yardımcı olmakla kalmaz. Ayrıca aracın sağlığını ve kilometresini korumasına yardımcı olur. Lastik patlaması olasılığını azaltır.

  1. Akü Takviye kabloları

Yolculuğun ortasında biten akü sizi çok rahatsız edebilir. Motor kaputunun içinde ne olduğu konusunda çok fazla bilgi gerektirdiğinden, hepimiz arabayı çalıştırmak konusunda iyi sayılmayız.

Dolayısıyla bu duruma alternatif, takviye kabloları vardır. Temelde bitmiş akülerin acil durum güçlendiricisidir. Arabanız veya başka bir araba çalışmadığında, takviye kablolarını güvenle kullanarak kendinizi ve başkalarını kurtarabilirsiniz.

Bu kabloların uygunsuz kullanımı tehlikeli olabilir, bu nedenle aracı çalıştırırken özel dikkat gösterin. Ayrıca, arabanın yakınında hiçbir çocuğun bulunmadığından emin olun.

Acil durum eşyaları arabanın içine koymak için gerçekten gerekli, aksi takdirde böyle şeyler olduğunda şaşıracaksınız. Bu gibi durumlarda arabayı manuel olarak itelemek istemiyorsanız, gerçekten faydalı takımları bulundurmak  iyidir.

 

  1. İstetme (Yedek lastik)

 

Yol Yardımı tam olarak arabanızın bozulduğu yerde bulmanız çok zordur. Uzun yolculuklar özellikle zahmetlidir, yollar boştur ve yardım birkaç dakika içinde ulaşamaz.

Yakın bir şehirde acil bir toplantınız olduğunu ve lastiğin patladığını hayal edin. Yedek lastik olmadan zamanında ulaşmak imkansızdır. En kötüsü, iki yanı ağaçlarla kaplı bir yolun ortasında sıkışıp kaldınız ve gece oldu. Bütün gecenizi vahşi hayvanların dehşeti altında geçirmek istemeyeceksiniz.

Bu nedenle stepney’i en azından yolculuk sırasında daima arabanızda bulundurun.

  1. Araç el kitabı

Araçla ilgili Her şeyi bilemez veya ezberleyemeyiz. Ayrıca, mesleğiniz otomobillerle ilgili değilse, araba tamir taktiklerini, lastik değiştirmeyi vb. öğrenmek anlamsızdır. Hayat kurtaran tüyoları bilmek ilginizi çekebilir, ancak otomobille ilgili tüm bilgileri değil.

Bu nedenle, araba kılavuzunu bagajda tutmak harika bir fikir. Lastikleri değiştirmek gibi bir dizi faydalı bilgi sağlar.

Araba kılavuzları, çalışan bir araba ile yola geri dönmek için kullanılabilecek küçük eğitimlerin çoğunu kapsar. Çözümler, özellikle size ait olan araç, uzman tarafından bir araya getirilir. Otomobil teknolojisinden kısmen haberdar olan veya olmayanlara yardımcı olmak için hazırlanmıştır.

  1. Koli Bandı

Aracınızın bir kazayla karşılaşması durumunda, bazı hasarlı parçalarda bile sorunsuz bir şekilde sürülebilir olduğunu görmekten memnun olacaksınız. Yan aynalar, tamponlar ve ızgara gibi diğer parçalar size hoş gelmeyebilir. Ancak geçici olarak koli bandı ile sabitlenen araba, otomobil servisine ulaşmanızı sağlayacaktır.

 

palı olması mümkündür. Bu nedenle, el fenerleri bu gibi durumlar  kullanışlıdır.

  1. Lastik Sızdırmazlık ilacı

Tamirhanenin yakınlarda olması her zaman mümkün değildir. Bu nedenle, lastik sızdırmazlık maddesini saklamak ve düzlükleri ve patlamaları önlemek için kullanmak harika bir fikir olacaktır.

 

Bazı lastikler sızdırma konusunda oldukça iyidir ve dolgu macunu kullanmak kazayla gözenekleri doldurabilir. Alet çantanız için ek olması gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu